Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Botaniczny we Wrocławiu 22:08, 01 lis 2014

Do góry
serduszka

Ogród Botaniczny we Wrocławiu 22:04, 01 lis 2014

Do góry
kwitnący olbrzymi pieris

wiele odmian bergeni

o tej porze pękające piwonie zadziwiają
ogrodoweimpresjejolki 22:01, 01 lis 2014

Do góry
Jolu pamiętam. ..

Ogród Botaniczny we Wrocławiu 21:59, 01 lis 2014

Do góry
cd

21 kwietnia 2014 i przedpołudnie w Wielkanocny Poniedziałek

cieszy każdy kolor, każde kwitnienie

tarczownica

Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 21:58, 01 lis 2014

Do góry
Wymyśliłam tyle. Wykorzystane są rośliny, które mam. Do Rh wrzosy by pasowały, ale u mnie nie chcą rosnąć. Chyba wymiary by się przydały tej rabaty jeszcze.
Ogród wyrozumiały 21:23, 01 lis 2014

Do góry
Błąd w pomiarze mi się wkradł na poprzednim zdjęciu, wklejam nowe bardziej zwymiarowane,żeby mi się lepiej myślało a może i ktoś podrzuci jakiegoś pomysła.?
Myślałam też o wiśniach umbra....(prawdopodobnie u Danusi padły ),ale skoro ich korona do 3m to może za duże na tę rabatę ?? W tymch najszerszych miejscach po posadzeniu świerków zostaje ok.3,3m.
Może wiśnie kolumnowe???? ale czy kilka czy jedną czy wcale ??????
Moja działka na Dębowym Lesie 21:03, 01 lis 2014

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Szkoda ze to koniec sezonu bo takich cudnych zdjęc chętnie bym więcej zobaczyła.
Przyjazny ogród 20:55, 01 lis 2014

Do góry
Cześć Mariusz, witam się z Tobą z Rozetta Garden. Byłem tam w zeszłym roku i widziałem duże Kolokazje. Są tu też z liśćmi bordowymi. Pokażę Ci jeszcze kilka fot z tego ślicznego ogrodu. Powiem Ci, że ogrody tu wszystkie są piękne, nie chciał bym wybierać najładniejszego, miałbym z tym kłopot. Ogród jest pięknie położony, wysoko na skarpie nad j.Ontario. Luknąłem w Twój wątek ładnie masz i okolica również ładna, sarenek nie zazdroszczę, tu jest ich dużo i widziałem jakie spustoszenie mogą zrobić w ogrodzie. Tu nie ma płotów więc ludzie w różny sposób zabezpieczają siatkami swoje roślinki, nie wygląda to zbyt estetycznie. Ja mam słaby internet aby latać z wątku na wątek, już mnie krew zalewa jak muszę u siebie coś napisać, więc się nie obraź gdy nie będę zaglądał. Te fotki zimowe to chyba nie z tego roku? Pozdrawiam.

Znowu na wsi 20:49, 01 lis 2014

Do góry
I jeszcze widoczek w miarę aktualny. Robiony przez szybę bo zimno . Wypadałoby pochować letnie rekwizyty bo raczej nie wykorzystamy ich przez kilka miesięcy.

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 20:47, 01 lis 2014

Do góry
wersja nr 2 chyba bardziej mi się spodobała. Jest troszkę lżejsza i subtelniejsza a kwitnąca Berberyski lubię ale w tym zestawieniu byłyby zbyt mocnym akcentem więc wygrywają róże Oczami wyobraźni już widzę tę rabatę i bardzo mi się podoba
Perovskia też znajdzie się u mnie napewno ale w tym miejscu, powyżej sosenki:

Nie wiem czy dobrym sąsiedztwem dla hortensji ( przed drewutnią osłoniętą matą wiklinową) będzie trzcinnik lub miskanty ? miejsca nie ma tam zbyt wiele i mam obawy, ze będą się wzajemnie zagłuszać. Mam rację ?

Dziś taki nostalgiczny dzień, pełen wspomnień o bliskich którzy odeszli i tak sobie myślę co powiedziałby mój Tata na te rewolucje jakie przeprowadzam na Jego włościach. Mam nadzieję, że by mu się podobało ? ....

Znowu na wsi 20:43, 01 lis 2014

Do góry
Makkasiu, dziękuję za odwiedziny. Jestem stałym gościem w twoim ogrodzie.

Kasiu, ano zagęściło się. I dobrze, mniej miejsca na chwasty . Irga też mi się bardzo podoba. Cieszy mnie tym bardziej że zakwitła i zawiązała owoce. Mam nadzieję że będzie dobrze rosła.
Kaliny też mam. Ostatnio olbrzymią radość sprawiła mi kalina bodnantska "Dawn". Pojawiły się kwiatki no i ma pełno pączków. Hurrra!

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 20:37, 01 lis 2014

Do góry

I dla Kasi zrobiłam zdjęcie gałązek krzewuszki 'Monet' w stanie bezlistnym. Jak widać nic specjalnego, ale w trakcie sezonu po prostu perełka.

I moja piękna trzcina, niestety jest tak ekspansywna, że wiosną pójdzie nad staw do sąsiadki, ona ma hektary do obsadzenia, to tam jej będzie lepiej

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 20:30, 01 lis 2014

Do góry
Kalina japońska 'Watanabe' w jesiennej szacie

Parka pod berberysem . I dereń kousa 'Laura'.

Wiśnia 'Amanogawa' w końcu w tym roku ruszyła w górę. Podobnie jak metasekwoja 'Little creamy'

Mój jesienny ogród 20:29, 01 lis 2014

Do góry
Mariusz, tu też się tak handluje na drodze jak u nas Dzisiejsze widoki na pewno ci si bardziej spodobają. A następne będą jeszcze ładniejsze, zapraszam Cię.
Haniu, dziś pokazałem następny wodospad dużo większy od tamtego. Muszę Cię poprawić 16 m to budynek 6 piętrowy. W tym przepaść była już ogromna aż strach było patrzeć. Okolica bardzo mi się podobała, jak i sam wodospad, razem to wszystko dawało przepiękny widok i ta barwa liści nie do opisania. Pozdrówka. Mam nadzieje że nie zmarzłaś dziś na cmentarzu. W razie co to się na pewno rozgrzejesz tymi widokami

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 20:22, 01 lis 2014

Do góry
Grujecznik coraz mocniej się wybarwia. Wiele drzew wciąż ma liście.

Mój jesienny ogród 20:20, 01 lis 2014

Do góry
Witam wszystkich w Świąteczny dzień. Najpierw pokaże jak się zdobi domy na Halloween, jedno zdjęcie rozjaśniłem żeby pokazać wielkiego kocura który kręcił głową w lewo i prawo.

Dalsze fotki już z następnego wodospadu który nazywa się Tews. Jest bardzo wysoki ma 42 m i niebieścił mi się w kadrze. Bardzo malowniczo położony a je cudne kolory dodawały piękna całemu otoczeniu. Kanion ma kształt litery Y jedną nogę tworzy Tews a drugą Webster. I dalej łącza się w jeden strumień. Kanion przepiękny cały zarośnięty gąszczem drzew przeważnie liściastych ale i cedrów było i daglezji. Mógłbym stamtąd nie wychodzić. Z jednego wodospadu na skraju przepaści prowadzi droga którą jechałem rowerem. Widoki nie ziemskie. Droga prowadziła z jednej nogi Y do drugiej. Pozdrówka.

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 20:19, 01 lis 2014

Do góry
Ok, nie będę Was tu dołować strasznymi tematami, więc wracam do spraw ogrodowych. Dzisiaj udało mi się zrobić kilka fotek. Jesień jest piękna. Szkoda tylko, że nie bardzo można dłużej posiedzieć na tarasie, bo jest już za chłodno, a ja wciąż przeziębiona.

Ale mam duże okna z widokiem na ogród, więc bardzo jest przyjemnie posiedzieć w domku w wygodnym fotelu z kubkiem gorącej herbaty z imbirem.

Moja działka na Dębowym Lesie 20:08, 01 lis 2014

Do góry
Ewkakonewka napisał(a)

Może, mam ten problem, że w większości przypadków nie wiem co mam, ale jakoś zapanuję nad tą niewiedzą przez zimę

Na pewno masz i te zimujące.A zima długa, można poszperać i zidentyfikować je

yolka napisał(a)

Cudna ta kropelka. Pozdrawiam

Niby zwykła kropla wody,a tyle obrazu kryje w sobie

Po Vanilce tyle zostało

Róża Aladdin Palace
ogrodoweimpresjejolki 20:02, 01 lis 2014

Do góry
Ogrodnik Mimo Woli cd 19:56, 01 lis 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Fantastyczna panorama na Twój ogród. Widzę, że okolica też interesująca. Nie mogę się zatem doczekać odcinka Maji Buziaki Aniu. Byle do wiosny
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies