Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród to moje hobby 09:29, 22 paź 2014

Do góry
Kalina japońska powoli się wybarwia na szkarłatny kolor.
Ogród to moje hobby 09:27, 22 paź 2014

Do góry
Pięknie wybarwia się hortensja dębolistna. Jej kwiaty nie są powalające ale pokrój liści i jesienne wybarwienie zaskakuje.
Ogród to moje hobby 09:19, 22 paź 2014

Do góry
Witam Wszystkich. Jesień coraz bardziej wkracza w okres zrzucania liści. Przydałoby się jeszcze przynajmniej dwa tygodnie słonecznej ciepłej pogody żeby się nacieszyć widokiem pięknej kolorowej jesieni. Pozdrawiam.
Działka wkoło Lubczyka :) 09:13, 22 paź 2014

Do góry
bdan napisał(a)
Łał

No daj to zdjęcie raz jeszcze.

Na czym Twoja niebanalna praca polega?

jestem dowódcą plutonu, szkolę żołnierzy do NSR, więc uczę ich od podstaw żołnierki trochę jak nauczyciel tylko, że w mundurze

ja to ta co oddaje honor
Słoneczny ogród słonecznej safikey 09:08, 22 paź 2014

Do góry
jesień u mnie choć czasami bywa słoneczna i radosna:

miłego dnia
O....! 09:04, 22 paź 2014

Do góry
marzena napisał(a)
miskant variegatus kwitnie...

miskanty morning light też zaczynają kwitnąć...

czytałam wczoraj, że sprzyjająca wiosna i ta ciepła jesień spowodowały,
że zakwitły trawy, które zwykle u nas nie mają w zwyczaju...
cieszę się moim kwitnącym Zebrinusem, ale Twoje trawy, to już mnie poważnie zadziwiły
Variegatus to u mnie miewał ochotę na przemarznięcie (poprzedni sezon) a u Ciebie się za kwitnienie zabrał...
a Morning Light....fiju fiju ...zachwycajaca ta jesień !
Ogrodowy spektakl trwa ... 08:57, 22 paź 2014

Do góry
mira napisał(a)

A jeśli chodzi o zakupy to zrobiłam też takie malutkie, pojechałam do szkółki w poszukiwaniu do doniczek jakiś choinek albo coś no i nie mogłam biedaka zostawić

doskonale rozumiem,,,
...takiego biedaka też bym przygarnęła..jaki on piękny będzie w przyszłym roku ...bez wątpienia...

Wilcza pozdrawia
Słoneczny ogród safikey, czyli mega dużo pracy przed nami 08:56, 22 paź 2014

Do góry
Fuksja napisał(a)
Witaj. Dzisiaj wpadłam na Twój ogród. No areału to zazdroszczę! Będziesz miała kiedyś piękny ogród. Ale mamy coś wspólnego, ucieszyłam się, że takich pięknotek na świecie jest więcej. Mam nadzieję, że mnie nie pogonisz. Przedstawiam Ci moją Aśke.

Aniu,
ale śliczna ta Twoja kotka, no i imię Aśka - niesamowite takie domowe

poza tym ma takie kochane oczy - bardzo podobne do naszego Szopena

Areał działki rzeczywiście jest spory to pracy na kilka dobrych lat... ale jaka przyjemność!!!

pozdrawiam
Mój ogród 08:54, 22 paź 2014

Do góry
EPODLAS napisał(a)

Jechaliśmy do domu, musiałam to sfotografować. M stanął na tamie a ja pstryknęłam tą fotkę, było tuż po zachodzie słońca.

Październikowy las.

ogrodowe zdjęcia bardzo jeszcze optymistyczne, szczególnie miechunka łapie mnie za serducho - uwielbiam

ale te dwa krajobrazowe....są rzeczywiście wyjątkowe !!!
Ogrodowe przygody 08:49, 22 paź 2014

Do góry
Ewik napisał(a)
Ogród śliczny a róże cudne , napisz proszę jak duża wyrosła Tobie Mariatheresa?

Ewik dziękuję
jeśli chodzi o Marię to mam ją 1 rok, więc jest dość mała dość często kwitnie ma ładne kwiaty, ale pochylają mi się na jeszcze wiotkich tegorocznych gałązkach.
Na razie w mojej ocenie mogę jej dać 3+
troszkę złapała plamistości
Jakiej róży potrzebujesz?
Z takich co mnie oczarowała tuż po wsadzeniu i do teraz jest Pastella
mariatheriesa

pastella

Pszczelarnia 08:47, 22 paź 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Jesień jest fioletowo-bordowo-liliowa:

Pszczółko,
przepiękną masz jesień, w słońcu, zdaje się być u Ciebie, cudowną i sielską porą roku !!!
u mnie sadziec czekoladowy dopiero się zabiera za kwitnienie i ciekawe, czy zdąży przed mrozikiem...zapowiadają niestety lada chwila ...

zachwyciło mnie to zdjęcie, choć wszystkie z ostatnich stron obejrzałam kilka razy (z poprzednimi byłam na bieżąco)...widać Twoją pracę i pasję w każdym centymetrze, każdej Twojej ogrodowej aranżacji...
masz wspaniałe wyczucie, a Twoja dociekliwość (czytaj: potrzeba zrozumienia tematu i głód wiedzy) nie pozwala tego zepsuć ... wspaniale czujesz, wspaniale działasz, i to widać!!!
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 08:25, 22 paź 2014

Do góry
To jak jak u mnie. Zawsze znajdzie się amator "kwaśnych śliwek"

Halinko, popryczka super, Takie u nas w kwiaciarni sprzedawali. Wiem,że ostrość piorunująca.
Jolu, wizyty o kazdej porze cieszą. Czekam na rozjaśnienie horyzontu, bo na azie słaba widoczność. A potem, zobaczymy gdzie mnie wiatr zawieje.

Miłego bezdeszczowego dla wszystkich.

Choroby i szkodniki jodeł, jodła - Abies 08:15, 22 paź 2014

Do góry
mamahuberta napisał(a)
Co to za kropki na mojej jodełce? Jak zwalczać?

Mszyca - ochojnik.
Ogród u stóp klasztoru 08:12, 22 paź 2014

Do góry
alinak napisał(a)
jesienne barwy klonów świecą na odległość

W folderku "Inspiracje 2015" zapisane

Co to za klonik?
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 08:10, 22 paź 2014

Do góry
Hanie ale się uśmiałam z rana szukasz papryczki ale takiej coby Rodziny oddechem nie zabić ha ha No to tej nie radzę wyrzuć zdjęcie jak przeszkadza
Połowa działki - czyli mam powoli dość 08:01, 22 paź 2014

Do góry

No to dla Was
Borówcowy raj 05:28, 22 paź 2014

Do góry
Ciesze się że podobało się, jeżeli lubisz pomarańcz, to dostaniesz. Co do grujecznika to różnie z nim bywa, albo jest kilka odmian różniących się, albo mu miejsce nie pasuje. Za mokro to raczej nie, może światło mu nie pasi, on lubi mokro i często jest sadzony nad oczkiem, jak cypryśnik błotny, tu i jedno i drugie jest często spotykane. To moje dwa ulubione drzewa, które oczywiście rosną u mnie. Mój na wiosnę jest piękny, ma fioletowe listki ale jeszcze nie kwitł a na jesieni, zależy od pogody, jak mróz go nie wykosi, to potrafi być pięknie żółto-pomarańczowy, niestety piernikami nie pachniał. Mój stoi na patelni i też ma mokro.

W tamtym roku gdy pracowałem w Oakville na patrzyłem się do bólu, był duży i pięknie żółty a kiedy wracałem z największego parku Rouge w Toronto, to spotkałem takiego,

był obłędny. Nie wiem na jakiego sumaka masz chrapkę jeśli na Dissecta, to polecam, mój zawsze jest piękny, ale on się kładzie i będzie się ostro rozpychał a jeśli o sumaka octowca, to zależy, jak mu przypasuje, to będzie obłęd a jeśli nie, to będzie lipa a potem kłopot z wytępieniem. Tu po drodze, co dzień mam takie, kolor zabójczy.

Wczoraj robione. Dzięki za pozdrowienia, dziś zastosowałem kuracje szokową i zjadłem 8 tabletek naraz i chyba zaczęło odpuszczać, swędzi coraz mniej i przerzutów nie mam. Teraz trochę pomarańczu dla Ciebie. Hejka

Kwiatowy ogródek Monteverde 00:31, 22 paź 2014

Do góry
monteverde napisał(a)
Kwitnąca nasturcja na dobranoc

Ja może złe widzę bo ekranik telefonu mały, okularów nie mam,
Ale przysięgam ze widzę naparstnice
Kwiatowy ogródek Monteverde 00:23, 22 paź 2014

Do góry
Kwitnąca naparstnica na dobranoc
Dwa ogrody 00:20, 22 paź 2014

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
zakropkowany Chopin

wyjątkowo uparte naparstnice, kwitną cały sezon, sama jestem zaskoczona, bo w innych miejscach przekwitły i już, części pozwoliłam się rozsiać, już widzę, ile będzie siewek w przyszłym roku

ostatnie wysiłki floksika

U mnie też jest taka niska naparstnica o 2 łodygach ale ja jej pozwolę się rozsiaćpozdrówka
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies