Zabrać to jedno, a przekonać to drugie
to drugie , byle z dobrym skutkiem, to trudne wyzwanie, chyba sama posadzę, ale pomogłam mu przy tym wędzeniu.....jeszcze zdążymy
Danusiu, podpowiedz mi, proszę, co to za roślinka na zdjeciu z konwalnikiem. Czy to trzmielina białobrzeżona? Skubnęłam gdzieś kiedyś, wyrosła śliczna, a ja nie wiem jak się z nią obchodzić.
Probuję właśnie zrealizować rabatę z konwalnikami. Czy one mogą rosnąć w miejscu gdzie latem jest słonecznie a zimą cieniście (cień rzuca dom, rabata jest przy wejściu)?
Z góry dziekuję
Dzisiaj znowu średni dzień na fotki bo pochmurno i taka dziwna poświata jest...Kalina jeszcze nie w pełni pokazuje co potrafi.
A tak wyglądała w szczytowej formie w zeszłym roku
Zebrinus mi kwitnie, wydawałoby się, Że co roku, ale ja mam posadzononą lawinę różnych traw w jednym miejscu i nie zwróciłam uwagi na to, czy zebrinus mi kwitnie czy nie, ogólnie wszystko mi kwitło
Mój Zebrinus to już stary 10 letni egzemplarz, ale Giganteus to mi raczej nie zakwitnie
Jak piszesz, że Poulsena to może Ghita Renaissance? bukieciki ładne róż w pierwszym roku nie nawozimy bo jak je sadzisz to dajesz im wszystko czego im potrzeba pozdrówka
tu napakowałam mnóstwo tulipanów, żonkili, nowych traw i inności, róże już mi nie kwitną, pora je jakoś doczepić do siatki, bo długaśne strasznie i mam stale porozrywane kurtki..
Irenko dobrze myślisz z tym przypinaniem róż, wiesz że pnące najlepiej jak rosną w poziomie, wtedy obficie kwitną.