Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 10:32, 19 gru 2014

Do góry
Stroik dostałam od koleżanki i tym sposobem czerwone dodatki poleciały do wszystkiego A miało być biało-złoto tylko

Więc czapeczkowy też ma kokardę

I jeszcze kwiatuchy, a za nimi powódź na umytym dopiero co oknie

Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 10:25, 19 gru 2014

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Ewka zapalaj swiatełka doczekac sie nie mogę

Światełek nie mam Jolcia obfoconych ;( trzeba czekać na noc i na brak deszczu bo leeeeje
Ale mam białe gałęzie a'la Jolcia tylko dodatek czerwony i wianek minimalistyczny Orobiłam się wianków takich-siakich, a powiesiłam pusty z kokardą tylko
Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 10:18, 19 gru 2014

Do góry
Napia napisał(a)

Ewka, ale super pomysł ja wcześniej nie widziałam, dopiero u Ciebie, i strasznie mi się podoba

Wersja aktualna udoskonalona przez Kasię
Oczywiście światełko świecą na biało

Lawendowy zawrót głowy 10:00, 19 gru 2014

Do góry
lojalna_ napisał(a)
dziewczyny zaczynacie mnie powoli wkurzac hihihi hihihihi gupoty mi tu pisza baby nienosne kofam was i tak sie ciesze ze Was poznałam

Niebiańsko! Piękny jest ten kolor niebieski.
Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 09:20, 19 gru 2014

Do góry
Ewkakonewka napisał(a)
I jeszcze lampion zgapiony z Ogrodowiska I on to mi się dopiero podoba przyznaję z ręką na sercu uhuhuhu

Ewka, ale super pomysł ja wcześniej nie widziałam, dopiero u Ciebie, i strasznie mi się podoba
Naturalne łąki 09:12, 19 gru 2014

Do góry
Łąka w dolinie dolnego Sanu z czosnkiem Allium angulosum. Kwitnie w lipcu i sierpniu.

Wianki, dekoracje wyłącznie na Boże Narodzenie 08:03, 19 gru 2014

Do góry
Mille napisał(a)

Czy mogę prosić o zdjęcie tej "choinki" z tui w całości?
Świetne te dekoracje, takie naturalne i pomysłowe.

Oto "choinka" w całości. Trzy gałązki związane drucikiem. Trzeba przykleić do patyczka (a jak nie stoi w ruchliwym miejscu wystarczy dobrze przywiązać) i zamaskować drucik.

Wilcza Góra 07:58, 19 gru 2014

Do góry
makkasia napisał(a)
Czekam na Cd podsumowań roku w Wilczej Gorze, świetne zdjęcia (jak zwykle) oszronionej WG i jeszcze wianek od Anetki WOW Piękny Ja też nie jestem czerwona
W ogrodzie jednak będzie czerwono w domu biało z odcieniami

mroźny poranek był tylko jeden i bardzo się cieszę, że zdążyłam ze zdjęciami mam jeszcze kilka ...zaraz wstawię

"oba dwa" Anitkowe wianki już się w Wilczej "goszczą"
spróbuję dziś wieczorkiem zrobić zdjęcia

u mnie w ogrodzie dzięki dzikiej róży, gałązkom dereni, owocom kaliny i moim świątecznym jabłuszkom, już jest czerwono - domowej czerwieni mówię jednak konsekwentne NIE

LADY IN RED

POZDRAWIAM WSZYSTKICH NA CZERWONO I MIŁEGO PIATECZKU ŻYCZĘ
Moja codzienność - ogród Oli 07:56, 19 gru 2014

Do góry
leon60 napisał(a)
Jolu sorki, że u Ciebie ale przy okazji oświetlenia zewnętrznego..
Jak montujecie kurtyny świetlne przy podbiciu ? jakieś haczyki ? potrzebuję coś bezinwazyjnego by nie zniszczyć blachy..

eM kupił wczoraj malusie przezroczyste haczykli w leroy merlin mozna je bezinwazyjnie zciagnać i sa praktycznie niewidoczne bo juz u mne na żaluzjach wiszą potem usune zdjecie:
Ogród przydomowy - Hosty 07:52, 19 gru 2014

Do góry
wojtas2101 napisał(a)

Wojtku u Ciebie lato ...miło sie oglada wszyscy tesknimy za słoneczkiem ....ja tez juz doczekac nie mogę vertigo cudnie Ci wyrosła w wielu ogrodach pieknie sie w donicach prezentuje niestety wszyscy pisza ze nie zimuje. Chociaz jak teraz zim nie ma to .....moze sie uda pozdrawiam
Róża "Chopin" 01:56, 19 gru 2014

Do góry
A to moje Chopiny

Kwiatowy ogródek Monteverde 01:24, 19 gru 2014

Do góry
monteverde napisał(a)

Piękne te Twoje bodziszki,moje jakies wyleniałki,chyba zaczne je wywalać.
Co to za piękna róża..... Wspaniała , uwielbiam takie kształty kwiatów

Czytałam u Vivy,że nie można sadzić róż przy piwoniach,myslisz że muszę przesadzić swoje,czy wystarczy jakoś pielegnować dodatkowo,podlewać?
RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 00:55, 19 gru 2014

Do góry
Ciemiernik ogrodowy ma pączki

Kwiatowy ogródek Monteverde 00:36, 19 gru 2014

Do góry
Ewkakonewka napisał(a)
Cudowna ilość kwiatów w Twoim wątku, uwielbiam je oglądać Zdrówka życzę po przygodzie jak najszybciej. Macham na dobranoc

Jeszcze nie śpisz? z ręka lepiej, buziole przesyłam i kwiatucha na dobranoc
Połowa działki - czyli mam powoli dość 00:35, 19 gru 2014

Do góry
Witaj Zawitko,przyleciałam do róży Piękna !
Ja tam ekspertem nie jestem,mimo iż na pierwszy rzut oka wydaje się podobna,ale chyba jednak to nie Camte...
Na drugiej fotce Twoja róża ma piękne ciemne liście, Camte de chambord ma matowe jasne liście i nie jest pnąca.
Trochę mało informacji podałaś,czy powtarza kwitnienie,czy pachnie mocno.

Ja mam jeszcze małe doświadczenie,ale Ania DS może zidentyfikuje tę piękność Ona jest specjalistką
To moja Comte z matowymi

Nawet mokre nie są takie zielone jak Twoje.

Ogród cioci czyli ciociogród :) 00:11, 19 gru 2014

Do góry
eda napisał(a)

Gosiu i ruszyłaś super a ja przegapiłam Śliczne dekoracje , światełka i w domku bajecznie
Gratki na 500 setkę buziaki

Dziękuję Edytko
Mój 4 arowy azyl... 00:01, 19 gru 2014

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)

Rogaliki drożdżowe w cukrze

Składniki:
1 kg mąki pszennej
10 całych jaj
30 dag masła! roztopionego
10 dag drożdży
1/3 szklanki mleka
szczypta soli
skórka pomarańczowa kandyzowana (konieczna)
cukier gruby kryształ!

Jajka rozbić, roztrzepać. Roztopić masło.
Zrobić zaczyn z droźdźy: drożdże rozpuścić z łyżeczką cukru, dodać letnie mleko i łyżkę mąki. Zostawić do wyrośnięcia w cieple.
Jaja, wyrośnięty zaczyn wlać na mąkę, dodać sól, wyrobić. Dodać roztopione masło, wyrobić. Dodać skórtkę pomarańczową, wyrobić.
Przykryć ściereczką i zostawić do wyrośnięcia na około 30 min.

Brać po nieduzej porcji ciasta, wałkować na grubość ok. 1 cm i pokroić na trójkąty, które kolejno wałkować w grubym cukrze. Kształtować rogaliki, układać na posmarowanej masłem blasze, posmarować je roztrzepanym jajkiem i natychmiast piec w temp. 180 st.C przez około 30 min. do zrumienienia. Po upieczeniu natychmiast zdejmować z blachy, bo roztopiony cukier szybko karmelizuje się i może przywrzeć.
Trochę trudności sprawia dzielenie ciasta na trójkąty, bo ciasto szybko rośnie i ściąga się. Ale można dojść do wprawy.

Basiu ile rogalików wychodzi z tej porcji? rogaliki nie za duże, takie kształtne ja wałkuję okrąg a potem nożem kroję na trójkąty, od razu ciasto przekrawając aha a wyrabiać można w robocie?
To właśnie tu 23:46, 18 gru 2014

Do góry
Dzidka napisał(a)
PS1 - Titonię wysiewam wcześniej w tym samym czasie co pomidory.

PS2 - Niedawno zastanawiałam się jakiej roślinie w ogrodzie przyznałabym tytuł rośliny miesiąca grudnia.
I domyślasz się odpowiedzi. Byłaby to trzmielina.

Euonymus fortunei var.radicans.

Przyznaję rację a jeszcze jak taki piękny okaz pozdrówka
Mój 4 arowy azyl... 23:09, 18 gru 2014

Do góry
Dzidka napisał(a)

Uwielbiam czytać i zbierać takie przepisy-perełki.

Rogaliki drożdżowe w cukrze

Składniki:
1 kg mąki pszennej
10 całych jaj
30 dag masła! roztopionego
10 dag drożdży
1/3 szklanki mleka
szczypta soli
skórka pomarańczowa kandyzowana (konieczna)
cukier gruby kryształ!

Jajka rozbić, roztrzepać. Roztopić masło.
Zrobić zaczyn z droźdźy: drożdże rozpuścić z łyżeczką cukru, dodać letnie mleko i łyżkę mąki. Zostawić do wyrośnięcia w cieple.
Jaja, wyrośnięty zaczyn wlać na mąkę, dodać sól, wyrobić. Dodać roztopione masło, wyrobić. Dodać skórtkę pomarańczową, wyrobić.
Przykryć ściereczką i zostawić do wyrośnięcia na około 30 min.

Brać po nieduzej porcji ciasta, wałkować na grubość ok. 1 cm i pokroić na trójkąty, które kolejno wałkować w grubym cukrze. Kształtować rogaliki, układać na posmarowanej masłem blasze, posmarować je roztrzepanym jajkiem i natychmiast piec w temp. 180 st.C przez około 30 min. do zrumienienia. Po upieczeniu natychmiast zdejmować z blachy, bo roztopiony cukier szybko karmelizuje się i może przywrzeć.
Trochę trudności sprawia dzielenie ciasta na trójkąty, bo ciasto szybko rośnie i ściąga się. Ale można dojść do wprawy.

Ogród przydomowy - Hosty 23:09, 18 gru 2014

Do góry
wojtas2101 napisał(a)
Rubrum

Pięknie wygląda, a co to za roślinka w sąsiedztwie z białymi drobnymi kwiatuszkami?
Klimacik na fotce cudo.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies