Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ciasny, ale własny 23:28, 23 paź 2014

Do góry
Nie jestem pewna, czy rabata żwirowa w przedogródku nie jest zbyt masywna w stosunku do reszty rabat, może lepiej powiększyć trawnik, i umiejscowić jakieś drzewo w tej kolistej rabatce w przedogródku. Taka wersja b przedogródka... Któa wersja jest według Was ciekawsza?
Planuję dać jakieś formy strzyżone w przedogródku, mogę zrobić niewielki żywopłot- myślałam o formowanym cisie, ale nie chcę, żeby mi za bardzo wkraczał na działkę, no i nie chcę ryzykować z trującymi owocami, lubię też dereń biały elegantissimus (widziałam z niego elegancki formowany żywopłot: wada: łysy zimą, a w końcu to przedogróek i musi by c elegancko. Podoba mi się laurowiśnia -elegancka i zimozielona pytanie tylko, czy nie będzie przemarzać - jest dość wietrznie.Najdłuższy bok działki chcę obsadzić szmaragdami. Najbardziej problematyczną częścią jest część przy tarasie . Odgrodzona siatką o wys 150 cm od sąsiada. Okno jadalniane sąsiada wychodzi na środek mego tarasu, który jest usytuowany na skarpie. Taras bardzo słoneczny, bez zadaszenia nie da się wysiedzieć - potrzebna markiza bądź pergola.Tu musi być intymnie przede wszystkim, a od tarasu do granicy działki są tylko 3 metry, sąsiedzi mają takąż samą szerokość terenu u siebie. Nie mam na ten taras zupełnie pomysłu.
Te skrzynki narysowane na różowo istnirją tylko na kartce - podpatrzyłam gdzieś takie rozwiązanie, może jakieś inne będzie ciekawsze.
Proszę o Wasze porady

Kwiatowy ogródek Monteverde 23:20, 23 paź 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Ale bukiety różane - przez ekran nawet czuć ich zapach

A te krewetki są blee - ale walka z nimi jak na razie u mnie przegrana - ale się nie poddamy

Na ogródku miałam je tylko w jednym miejscu i wszystkie dokładnie wyjęłam, a w kompoście były prawie na dnie ok. 2 lata ,kompost dzisiaj do dna wyjęłam i przesiałam dobrze jest więc kompost przesiewać W domu perfumeria nawet tak późno porozstawiane po całym mieszkaniu
różyczki się żegnają do następnego roku główkami
W cieniu - zacieniona 23:14, 23 paź 2014

Do góry
monteverde napisał(a)

Jednym słowem od wiosny rewolucja na zacienionej z horti się cieszę, że kwitła
...nie będzie to radykalna rewolucja...raczej kosmetyczna,zmiany konieczne...ale co miałabym wiosną robić? Oby tylko zdrowie dopisało....
Życie w wiejskim ogrodzie 23:11, 23 paź 2014

Do góry
Gardener27 napisał(a)

Wszystkie cie biją, a teraz chyba Ty mnie zbijesz... a reszta pomoże.
Piękne latarenki i piękne chryzantemy (które uwielbiam).. ale jak popatrzyłam na focie to mi sie coś skojarzyło..... może to te malunki na latarenkach... sorki. Takie pierwsze skojarzenie...

Prymulki masz piękne.. u mnie strajkują i kiepsko rosną.

A tak swoją drogą to już u Ciebie dawno temu na początku zaglądałam.. .. dziś przejrzałam coś na początku

Sorki za skojarzenie.. uciekam ... bo przemocy nie lubię i lania też nei chcę dostać, może się wywinę
W cieniu - zacieniona 23:07, 23 paź 2014

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
Basiu...nie czuję się zaszczycona...słoneczka brak.
Zacieniona zmienia się...nie wiem czy na dobre,ale przynajmniej się nie nudzę...wczoraj robiłam notatki co będę przesadzać wiosną...uzbierało się tego sporo...oj uzbierało.
Roślinki się rozrastają...mus dzielić i zagęszczać.

Jednym słowem od wiosny rewolucja na zacienionej z horti się cieszę, że kwitła
Kwiatowy ogródek Monteverde 23:04, 23 paź 2014

Do góry
...kompost Z. przesiewał i nic na szczęście nie było.

Szczęściara a ja sama musiałam rąk nie czuję i kręgosłupa osteospermum drugi raz by kwitło ale po dzisiejszej nocy raczej nie będzie
Życie w wiejskim ogrodzie 23:03, 23 paź 2014

Do góry

Dzisiejszy dzień był bardzo intensywny Dużo się działo i miło spędziłem z Wami czas Co prawda nie zawsze było do końca ogrodowo ale kto powiedział że tak ma być
Obiecałem sobie że wcześniej się położę spać więc mówię dobranoc i przytulam się do poduszki Kolorowych snów

Mój ogród 23:03, 23 paź 2014

Do góry
bartek_luberda napisał(a)
Oj lasek w niedzielę byliśmy wszyscy w lesie na grzybach a dzisiaj takie zimno

Bartek na pewno dużo grzybów nazbierałeś i nie takich którym ja zrobiłam fotkę. Ale tak ładnie pod świerkiem wyglądały, że nie mogłam się oprzeć
Kwiatowy ogródek Monteverde 22:58, 23 paź 2014

Do góry
...ta fotka śliczna...lubię takie zamglone...a na robale nie patrzę,bo nie cierpię.

Bogusiu popatrz, bo możesz też je mieć w kompoście i dodać go do gleby np. do cebulek i wszystkie je pędrak zje, bo lubi i będzie po tulipankach, narcyzach czy hiacyntach buziole
Kwiatowy ogródek Monteverde 22:53, 23 paź 2014

Do góry
...ta fotka śliczna...lubię takie zamglone...a na robale nie patrzę,bo nie cierpię.
Kwiatowy ogródek Monteverde 22:46, 23 paź 2014

Do góry
No i takie paskudy w przesiewaniu łowiłam ale kompościk na kopczyki będzie miód pomada

pędraki tłuste, twarde, upasione
Ogród, a najlepiej piękny ogród - jak się do tego zabrać? 22:46, 23 paź 2014

Do góry
leon60 napisał(a)

ależ cudnie ! ! !
to zdjęcie mówi samo za siebie
po prostu piękne
Ogród pod trzema dębami 22:44, 23 paź 2014

Do góry
I chyba ostatnie już zdjęcia ogrodu przed zimą.

W zeszłym roku miskanty nie kwitły, wiec taka ilość pióropuszy całkowicie mnie zaskoczyła. Trochę pościnałam i wsadziłam do wazonu. Bardzo fajnie wyglądają razem z dyniami w jesiennej kompozycji.
Lecę w kulki... 22:43, 23 paź 2014

Do góry
anna_studio napisał(a)

Dla skali...

Jak takiemu aniołowi mogą czarne chmury wisieć.. to niepodobne. Trzymam się wiary, że kiedyś będzie lepiej, a przynajmniej niech gorzej sie skończy.
I już sama nie wiem co bardziej pochwalić, co mi się bardziej podoba.. limka czy aniołek Świetna fota

A szmata... miałam jej na początku też sporo i fragmentami jeszcze mam.. i jakoś nie zauważyłam by było gorzej ze szmatą niż bez niej. Wyjątek stanowią różaneczniki, pod szmatą zdychały. I pod korą też

Wieszczek jak Alinka jeszcze mam
Między pasjami 22:43, 23 paź 2014

Do góry
Czekałam na deszcz i doczekałam się, ale nie takiego zimna +2 stopnie i wichury. A dzisiaj w nocy ma być przymrozek do-3 i tak przez kilka dni brrrr! okropność

Ale ja się tak bardzo zimna już nie boję,bo mam malutki kaloryferek,

Dzisiaj pokazał mi język, ale i tak go lubię
Kwiatowy ogródek Monteverde 22:42, 23 paź 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Nie godzi się kulinariami koleżanek katować, a katowaniu rózanemmu poddam się bez prawomocnego wyroku

No to dobrze to katuję dzisiaj większość róż obcięłam ale robiłam to po 18.30 i było już ciemno, przytargałam cały koszyk od roweru moich pięknot
zdjęcia źle wyszly, bo trzęsly mi się ręce caly kompostownik dzisiaj przerzuciłam do worków z przesiewaniem, jestem bardzo zmęczona
Ogród pod trzema dębami 22:41, 23 paź 2014

Do góry
Ostatnio zaglądam na Ogrodowisko tylko na chwilkę bez logowania, ale ponieważ wszędzie dyskusje o ambrowcach zmotywowałam się i wstawiam swojego.

W tym roku bardzo długo trwa przebarwianie. Na początku tylko jedno miejsce się przebarwiło na czubku drzewa.
Kwiatowy ogródek Monteverde 22:36, 23 paź 2014

Do góry
marzena napisał(a)

a ja nie płaczę, bo mimo ich urody nie mam 'nerwów' do nich...u mnie oczywiscie by sie zmieściły, ale na razie uważam, ze wystarczą mi te te, ktore mam...
pozdrówka
a te okrywowe trochę podcięłam, bo mnie ich długość wnerwiała...ale myślę, że im to nie zaszkodzi, rosną jak szalone
Marzenko rosna jak szalone bo są okrywowe, ich zadanie okrywać powierzchnię jak no,bodziszki, czy runiankawidać dobrze im u Ciebie
ostatnie listki i owocki trzmieliny
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 22:34, 23 paź 2014

Do góry
Tu mniej więcej widać układ tarasów, Na zdjęciu jest ten już obsadzony, po lewej kwatera z niwaki a za nią gazon na którym muszę teraz pracować
Kwiatowy ogródek Monteverde 22:34, 23 paź 2014

Do góry
Gabriela napisał(a)
Aniu, list z wiadomą zawartością jeszcze nie przyszedł.
Oglądam te Twoje róże i na Twoim miejscu zmieniłabym nazwę wątku na "Rózany ogródek Monteverde".

Był wysłany priorytetem i powinnaś dostać na drugi dzień, to jest nasza poczta
Nie nie zmienię nazwy, bo mam nie tylko róże w ogródku
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies