O, to cudnie! .. Dzwoniłam do nich jakiś czas temu z prośbą o rezerwację miejsc w Kapias Cafe. Mamy ustalone hasło "Ogrodowisko"
Ev, jak profesjonalnie
A.. że hasło?.. bo już się zastanawiałam, czy profesjonalnie podnoszę słuchawkę
Hasło przypuszczam będzie już zbyteczne ... Jeśli Danusia puści maila, to przypuszczam, ze od jutra zaczną robić mistrzowskie kanciki, żeby wszystko było prima sort!
A ja myślałem, że hasłem będzie KZ20 - chyba zapomniałyście o swoim klubie, bo już nie widuję tej nazwy
Jestem Wam winna relację z sadzenia pierwszego drzewa, była to śliwa wiśniowa na wysokim pniu, oczywiście Mati brał czynny udział ..i monety pod drzewo też były. Teraz nieco więcej zdjęć
Odcinanie suchego patyczka, bo potem się nie sięgnie.
Chociaż szczerze dodałbym chyba tu jeszcze bluszczyk - tak dla dodania lekkości tym donicom?
Jednak pulubiłem reklamę Ikei i troszkę zacytuję - ale to są Twoje donice
A ja szukam takich idelanych kul do donic i niet!!!
O matko dwa dni stracone!!! jak mogłam nie mieć czasu aby tu trafić !!!
Nasza czarodziejka Danusia jak zwykle nas zahipnotyzowała.... Będziemy teraz czekac do rana na kolejne foty!!!
nie dość, że dom piękny (ale ma klasę!!!), ogród zwali nas z nóg ,a raczej nam szczeki opadną, to jeszcze przed ogrodem będzie pięknie!!! O matko, o matko!!!
Wszystko trzeba w swoim ogrodzie zaorać i na nowo zrobić!!! jak tu żyć????
Formy Nana osiągają po 30 latach 4 metry, ale są generalnie 5 razy droższe niż normalne gatunki. Np serbski kosztuje 15 zł, a serbski forma Nana - 150.
Rośliny rosną starzeją, trzeba je ciąć, odmładzać, nic nie stoi w miejscu, na to nie liczTsuga canadensis - ciąć ją. Jest śliczna.