Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Postawić trawkę nad i... 21:17, 10 paź 2014

Do góry
Pozdrowienia z tętniącego życiem nocnego Krakowa

Rododendronowy ogród II. 21:17, 10 paź 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Sebus Twoje słowa to komplement dla mnie --wielki. Dziękuje. Kraina Midasa coraz bliżej . Buki powinny do niedzieli się przebarwic ale klony kiepsko w tym roku się starają , chyba za mokro miały i teraz nie moga się zdecydowac. Aktualnie wyglada to tak:

Widok niesamowity
Brak mi slow przepieknie
pozdrawiam
Postawić trawkę nad i... 21:16, 10 paź 2014

Do góry
I lustrzana sciana...

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 21:15, 10 paź 2014

Do góry
skarabeusz napisał(a)
Może irga Dammera Major i czosnki?

Olo to moja rabatka
Ale fajnie dziękuję.

Ja już dojrzewania powoli do połączenia irgi poziomej ( chodzi mi o przebarwianie liści) i jakieś niskiej żółtej odmiany tawuły japońskiej np. Goldflame lub niskiej trzmieliny fortune'a. Tylko nie bardzo jeszcze wiem jak to rozplanować?

P.s
W jakim programie można tak sobie powklejac roślinki?
Postawić trawkę nad i... 21:14, 10 paź 2014

Do góry
...poranne fotki z mojego ogrodu...
długo się TU wgrywają...

Moja codzienność - ogród Oli 21:13, 10 paź 2014

Do góry
Ze starego nowego nie zrobi ale efekty i tak cieszą do zrobienia zostały jeszcze cokoły, podbicie, wymiana drzwi i tej nieszczęsnej starej kostki

kiedyś..
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 21:10, 10 paź 2014

Do góry
Donia72 napisał(a)
I znowu ta moja nieszczęsna rabata co tu posadzić?
Rabata jest za domem, raczej nie jest na widoku z ogrodu, tylko z okna pokoju i kuchni. Tak jak widać jest tam karmnik i ptaszki zimą mają raj za płotem rosną dzikie wiśnie i morwa i tam ptaki mają schronienie. Karmnik będzie miał nową "nogę". Rosną tutaj berberysy, pięciorniki, bukszpan no i marcinki (z czasem do wykopania). Z drugiej strony karmnika są trzy hortensje ogrodowe, mam tam posadzone naparstnice, ostróżki, werbenę i orliki. Na końcu rabaty są tuje, które muszą tam rosnąć, bo zasłaniają pojemniki z ziemiąWzdłuż obrzeża rosną podzielone żurawki.

Może wiciokrzew hall's prolific i trawy, funkie, tawuły i dabrówka i bukszpany?
Ogród zapachów u Jasi 21:09, 10 paź 2014

Do góry
Milka napisał(a)
Piękne foty i jaki gość u was mamie wszystkiego najlepszego, piękny wiek

Mama asytuje mi w ogrodzie, dzisiaj była bardzo zadowolona bo większość warzyw została już wykopana - pietruszka, marchew i buraczki a sama własnoręcznie obcinała nać.
Pozdrawiam Jasia

Jurajski Ogród 21:07, 10 paź 2014

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)

Agnieszko piękny masz ogród ale zdjecia też pięknie potrafisz robic.Co do tv to nie ma opcji zeby zapomnieli. Do mmnie nie przyjechali ponad póltora roku od kiedy była o tym mowa , cieszyłam sie ze już nie przyjadą ale nic z tego , byli cztery razy i do Ciebie też na 100% przyjadą, to pewne.
Piękny ten widok.

Jeszcze hobby czy już uzależnienie..? 21:05, 10 paź 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Dziewczynom dobrze mariaż wychodzi jasny róż i ciemne róże... purpury .. nawet ja sie dałam skusić na ciemną, ale jednak pójdzie jako samotna..

Nostalgia wygląda fajnie jako jedna.. bo jakoś moja wyobraźnia nie pozwala jej z niczym skomponować. Ale to moja ulubiona róża i w dodatku najzdrowsza ze wszystkich.. do tej pory może 2 listki z plamkami miała. Płatki są "porcelanowe" jak u Queen of Sweden..co dodatkowo utrudnia zadanie..
Wrzucam ci moją.. potem usunę... jak obejrzysz.. bo u mnie to niczego nie znajdziesz.. musisz ją mieć koniecznie.. długo kwitnie... nie pokłada się.. stoi sama bez podory a ma w tej chwili ok. 1,8m

Absolutnie nie usuwaj zdjecia!!!! Twoja Nostalgia przepiekna, myslalam ze tylko w katalogu tak wygladaja a w realu nie uda sie takiej wychodowac zamawiam, juz nawet wymyslilam dla niej miejsce...
Jeszcze hobby czy już uzależnienie..? 21:05, 10 paź 2014

Do góry
nieszka napisał(a)
Jestem
Wakacjowalam sie troszke, dzis rano wrocilam. A ze bylam w cieplejszych klimatach to nawet mi sie nosa z domu wystawic nie chcialo. Robota lezy....
Ale na wakacjach odkrylam ze mam dziecko z funkcja wertykulatora

Najpiekniejszy kwiatuszek w Twoim ogrodzie
pozdrawiam
Ogród zapachów u Jasi 21:03, 10 paź 2014

Do góry
monteverde napisał(a)
Jasiu co tu tak pusto, zaglądam często ale dzisiaj musiałam coś napisać czytałam, że zachorowałaś na dalie?to jedną zostawiępozdrawiam

Śliczna dalia Aniu.
Moje dalie na rabacie malowniczo leżą

Pozdrawiam Jasia
Ogrodowe przygody 21:00, 10 paź 2014

Do góry
ostatnie kwiaty aspirin rose
Ogród zapachów u Jasi 20:59, 10 paź 2014

Do góry
Poziomka napisał(a)
Miro miałam niestety przerwę w pracach ogrodowych - i to zdecydowanie widać w ogrodzie. Dopiero od tygodnia ogrodowuję - a mam co robić. Zakładają w mojej dzielnicy kanalizację a studzienkę przyłączeniową mam w przedogródku w sąsiedztwie piwoni - trudno sobie wyobrazić większą dewastację ogrodu - kwiaty wykopałam wcześniej i przeniosłam na zapasową rabatę ale po wukopach znowu musiałam odtwarzać warstwę urodzajną gleby.
Dobrze że zrobiła się słoneczna pogoda . Jutro będę obsadzać skarpę. Martwię się jak rośliny przeżyją zimę bo na aklimatyzacje nie mają dużo czasu.
Pozdrawiam Jasia

Zdjęcia z niedzieli - musiałam się bardzo gimnastykować żeby nie pokazać chwastów

Pozdrawiam Jasia

Jasiu współczuję Tobie dodatkowej pracy wiem co to znaczy wykopać wkopać, nawieźć dobrej ziemi, ech te nie przewidziane dodatkowe pracea chwastami się nie martw nie widać pozdrówka
Ogród zapachów u Jasi 20:58, 10 paź 2014

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Ja z choroby daliowej wyleczyłam się częściowo. Takie miałam kiedyś...

Basiu choroba daliowa nadal trwa , poczyniłam jednak kroki żeby złagodzić objawy
Ja również kiedyś uprawiałam dalie, w ubiegłym roku powróciłam do nich - zapragnęłam mieć wściekle pomarańczowe dalie rosnące na tle muru w ogrodzie warzywnym - więc była łososiowa, w tym roku stonowany pomarańcz lecz wsiekłego pomarańczu najlepiej z ciemnymi liśćmi nadal brak

Pozdrawiam Jasia
Moja bajka 20:56, 10 paź 2014

Do góry
Kwiatowy ogródek Monteverde 20:55, 10 paź 2014

Do góry
dzisiaj sadziłam znowu cebule, astrom zmieniłam miejsce i perovski, bo nie dawno ją sadziłam to jeszcze nie zdążyła się przyjąć, przesadziłam horti Kyushu bardziej do cienia, podlewałam bo potwornie sucho, szczególnie nowe nasadzenia i rh i tak do ciemaku mi zleciało w ogrodzie a było wyjątkowo ciepło chodziłam w bluzce na ramiączkach
Makowo na Kociewiu 20:54, 10 paź 2014

Do góry
i takie małe misz masz
Ogród to życie 20:53, 10 paź 2014

Do góry
ModraSowa napisał(a)
Dla Joasi

Dziękuję
niesamowite ta róża. Piękne pełne kwiaty i zapewne pachnie obłędnie.
Jaka to odmiana Aniu?
Nieforemny ogród na przodzie 20:51, 10 paź 2014

Do góry
Róże nadal pokazują na co je stać

I takie tam...

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies