Kupiłam jesienią pospolitego klona globosum szczepionego na pniu. Dodam, że stacjonarnie, w szkółce. Był listopad, liści na klonie było kilka i już uschnięte.
Tak wygląda mój klon teraz. Ładny i chyba nie jest pospolity.
Proszę o identyfikację.
Jakie to piękne Proste a efektowne zagospodarowanie przestrzeni pod drzewami. I ta tawuła prowadząca łukiem do ogrodu U mnie 'Leonard Messel' już dawno przekwitł. Hortensje dobrze rokują?
Kalina japońska Eskimo. Kupiłam 2 sztuki w maju 2019 malutkie. Marzyłam o takich na pniu ale mnie nie było na nie stać. Cztery lata wystarczyły aby tak uformować rośliny. Jedna kwitnie obficie, druga nie. Może za rok będą już takie wymarzone
Jedna z nowych podpór zaczyna obrastać wiciokrzewem zaostrzonym i powojnikiem Ruby.
Wysadziłam swoje storczyki, które od sierpnia rosły w doniczkach. Zabrałam je, bo coś ciągle pod nimi ryło.
Tylko osiem miesięcy były w doniczkach, a jaka różnica w wegetacji, oczywiście nie zakwitną.
Szukaj miejsca i przygotuj podłoże dla swojego w wiadrze, bo szkoda sezonu.
Paprotniki szczecinkozębne jak tylko przyszły wsadziłam do kwaśnej ziemi w doniczkach, a jakże
Wieczorem sięgnęłam po książkę "Paprocie" Beaty Grabowskiej i Tomasza Kubali, większość paprotników, w tym moje wymagają Ca. Przesadziłam do zasadowej, niech się do sierpnia przekorzenią