Co do wysokich hortensji, to oczywiście polecam wiadomo jaką - LImelight, u mnie ma ponad 2 metry, wszystko zależy od sposobu jej cięcia i wyprowadzania.
Kupiłam także hortensje prowadzone na drzewko... taki pieniek około 1.20-1.30. Te można z tyłu posadzić.
Bardzo ładna cegła w zielniku, cały zielnik wspaniały.
A dziękuję szefowej za miłe słowo Cegła z odzysku, tata ma więcej i twierdzi, że nie potrzebuje, więc postanowiłam się nią zaopiekować Parę pomysłów czeka na realizację.
A zielnik też się rozrósł, tylko dawno nie przycinany niestety:
Przy okazji pytanie - czy lawenda może się sama nasiać? Mi coś wyrosło podobnego obok krzaczka lawendy i na razie nie ruszam.
Może się rozsiać sama. Mi się w tym roku strasznie dużo rozsiało
Właśnie Bentley przyszedł i muszę przyjąć towar i zaraz spowrotem jadę w poszukiwaniu roślin do mojego nowego ogrodu. Będzie chyba ładny...już zaczyna się robić i machanie Zdzisława mam, na wysokościach on jest
Limka to są 3 krzaki w jednym ma chyba 4 lata.
Danusia.. jak juzwcześniej napisałąś, że 3 krzaki w jedno posadziłas.... to mi nic innego nie tłucze się po głowie, tylko gdzie sobie też tak piknie zrobić.. i wczoraj wymyśliłam......... ale będzie piknie... podpowiedz mi tylko proszę które hortensje są dosć wysokie...bo to drugi, a nawet trzeci plan....... moja great star, co chyba taką nie jest... dostanie symetrycznie towarzystwo zamiast wierzby hakuro.. w cieniu się nie wybarwia i wygląda jak wyrzut sumienia... a to taki reprezentacyjny widok.........
Bardzo ładna cegła w zielniku, cały zielnik wspaniały.
A dziękuję szefowej za miłe słowo Cegła z odzysku, tata ma więcej i twierdzi, że nie potrzebuje, więc postanowiłam się nią zaopiekować Parę pomysłów czeka na realizację.
A zielnik też się rozrósł, tylko dawno nie przycinany niestety:
Przy okazji pytanie - czy lawenda może się sama nasiać? Mi coś wyrosło podobnego obok krzaczka lawendy i na razie nie ruszam.