Nie no, czegoś takiego to ja się w najsmielszych snach nie spodziewałam!
Piękno, wrażliwość, perfekcja, romantyzm... i idealny ogród gotowy
Kadry pierwsza klasa! Sama nie mogę się doczekać kiedy będę chodzić z aparatem po moim ogrodzie, gdzie czas leniwy...
No to już się mnie nie pozbędziesz
Wczoraj tato przywiózł mi cisy
wróciłam do domu jak już było ciemno, eM zdążył wcześniej przygotować rów, sadziliśmy przy reflektorze z czasów budowy... dzisiaj rano padało, a ponadto czas było jechać do szkoły/babci/pracy i tylko taką fotkę z daleka cyknęłam...
Od tego eleganta zgubiłam etykietkę i nie jestem pewna jak mu na "imię" Obstawiam Orange Dream choć może być Ki hachijo .Ale żeby nie czuł się no name jest dreamuś . Jeśli ktoś pozna się na gatunku może zwrócimy mu tożsamość
Znaki szczególne szybko rośnie , liście wiosna są jak małe parasoleczki nie rozłożone w różowo herbacianym odcieniu
latem jest zielony , a jesienią zieleń przełamuje róż
liście pięknie odbijaja światło i tylko wtedy dostrzegam orange
Zamawiam kawałek astra-marcinka niskiego białego. Mam taki na wymianę.Jest w realu ciut ciemniejszy, bardziej w fiolet.
A obok wrzosów co Tobie kwitnie? Kłosowiec?
Aniu, wkleiłam u mnie listę moich róż. Mam prośbę, pomóż mi zidentyfikować moje róże NN. Mam ich kilka, dzisiaj wkleiłam 2 Bardzo na Ciebie liczę, ogromnie dużo wiesz o różach
Wiecznie zielony i wolno rosnący różanecznik drobny
po 10 latach dorasta ok 1 m u mnie rośnie w doborowym towarzystwie klona palmowego i jałowca płożącego
Gałazki ma drobniutkie wąskie z wierzchu gładkie od spodu omszone z brązowym odcieniem
Zawiązały już pąki Kwiaty maja na przełomie czerwca są idealnie białe , maleńkie eleganckie dzwonkowate
Z tym krzewem to było tak, kupowałam go jako bez koralowy Plumosa Aurea, który miał urosnąć do około 1m, liście mają podobne, ale mój krzew zaczął się rozłazić na boki i nie miał żadnych owocków w kształcie koralików, na które czekałam, aż do tej jesieni, kiedy zobaczyłam to
To już wiedziałam, że to jest sumak Tiger Eyes, jest mniejszy od zwykłego, wypełnia mi pustkę na rabacie, a że do tego jest jesiennie żarówą, a od wiosny pięknie się zielenią i oryginalnie wygladaja jego liście to został