Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Jak więcej błędów nie popełnić...... 12:41, 07 paź 2014

Do góry
Ja się próbuję uwinąć z robotą przed zimą a pelargonie mają za nic, że to już październik i kwitną w najlepsze
Ogród ogrodniczki 12:38, 07 paź 2014

Do góry
Basiu- A to jest stara sosnowa przedwojenna podłoga zabejcowana fluggerem na szaro, Na świeżym drewnie bejca nie będzie tak brązowa.
Jak więcej błędów nie popełnić...... 12:31, 07 paź 2014

Do góry
Kawałek nowej rabaty przed domem,która się w bólach tworzy
Jak więcej błędów nie popełnić...... 12:27, 07 paź 2014

Do góry
Fotki z dzisiaj... jesiennie już

Działka prawie w Borach Tucholskich 12:12, 07 paź 2014

Do góry
jesienne nastroje

Moja działka na Dębowym Lesie 11:53, 07 paź 2014

Do góry
Ewkakonewka -Ewuś Dziękuję.A Spontaniczne rzeczy są zawsze najlepsze!!

Agciu Dziękuję i za miłe słowa i za info co do zdjęć i link.

I jesienne małe co nie co.
[/img]
Jeżówka Hot Lava

Ogród naturalny, pachnący lasem .. 11:51, 07 paź 2014

Do góry
Agcia napisał(a)
drzwi genialnie ozdobione kołatka wymiata też mam ta dwu kolorową trawę
Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 11:46, 07 paź 2014

Do góry
Marta7 napisał(a)

Agnieszka jakie miłe odwiedziny ;,dzięki że zajrzałaś
Taka jestem zadowolona

Ogród przy lesie początek 2012/2013 11:38, 07 paź 2014

Do góry
Ogród przy lesie początek 2012/2013 11:37, 07 paź 2014

Do góry

Ogród przy lesie początek 2012/2013 11:35, 07 paź 2014

Do góry
W końcu ,mamy słonko .Jesień ,a motylki dalej buszują.

Ogrodnik Mimo Woli cd 11:25, 07 paź 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Jak liczyć poszczególne odmiany np jeżówek czy liliowców... to będzie więcej

W katalogu mam tylko trochę... a katalog mam bo zapominam nazwy.

Malutka hortka.. i do wieczorka

Żeby było merytorycznie i o kfiatkach: Aniu czy to Phantom?

i tak jeszcze moje ostatnie przemyślenia.... takie mało ciekawe, ale tak mnie ostatnio dręczyło i myślę, że przyjmiesz je "na klatę" , z wrodzoną u Ciebie uprzejmością

Jest wiele pięknych ogrodów na tym forum i pomimo tego, że jest kilka ogrodów, które są dla mnie "ładniejsze" .... to jednak na Twój wątek zaglądam najczęściej i ... z największą przyjemnością... Twój ogród również należy do jednego z ciekawszych ze względu na różnorodność (ile ja się u Ciebie nauczyłam encyklopedio) oraz nietuzinkowe kompozycje (często Twoje własne stworzone "mimo woli")...Taaak zdecydowanie jest to mój ulubiony wątek ogrodowy ale to zasługa nie tylko Twojego ogrodu, ale przede wszystkim Twoja Aniu... tego jaka jesteś...
Połowa działki - czyli mam powoli dość 11:16, 07 paź 2014

Do góry
zawitka napisał(a)

Do cięć u mnie zaliczają się też buksy ---jak to któraś z Koleżanek nazwała na uwięzi -----to w ramach eksperymentu czy uda się zrobić bonzaja .I chyba to ciężka sprawa bo gałązki buksa odrastają w miejscach usuniętych dlatego z buksa ciężko zrobić bonzaja .Zobaczymy ????????

no sama jestem ciekawa co wyjdzie ja mam podwójną kulę, przy cięciu ładnie się zagęszcza
Ogrodnik Mimo Woli cd 11:05, 07 paź 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
Aniu Muminek słodzinek U mnie chłopaki wiecznie bawili się kuchennymi 'zabawkami' nie raz przy okazji zrobili sajgon z kaszy, mąki czy co im tam w ręce wpadło...
Powiedz mi jak wygląda rdest jak nie kwitnie (od kiedy zaczyna kwitnąć)?

Szukam fotek, gdzie go mam na foto i na pewno od początku lipca już kwitnie. Na szybko znalazłam różowy

Do tej pory miałam to wrzucone w krzaki i było w przechowalniku, wiec furrory nie robiło. W zeszłym roku rozsadziłam by zapełnić lukę po liliowcach.. Mam w drugim miejscu, któy dostałam od Marka ze średniowiecznego (od Marka jest bardziej różowy).. i pełni rolę rośliny zadarniającej. W tym roku dopiero zrobiło efekt, bo wcześniej to były kuski posadzone tu i tam.
Po zimie wygląda dość marnie, zasychają mu liście jak bukom, zasychają a nie opadają. Jakby go zakrywał gałązkami iglastymi, to podejrzewam, że większosć liści by przezimowała.. ale komu sie chce tak bawić.
Tak wygląda.. jak rusza po zimie w kwietniu

Moja działka na Dębowym Lesie 11:01, 07 paź 2014

Do góry
Witam serdecznie w piękny jesienny dzioneczek następnych miłych gości.

azzy Jeżówka hot papaya- to naprawdę piękna roślinka .Polecam!A taki kolorek żywy chyba wszędzie będzie pasował.

popcarol Jesień w dalszym ciągu jest kolorowa, ciepła i ładna,chciałoby się powiedzieć ,niech tak będzie do grudnia.Póki nie ma przymrozków to i roślin więcej widać i kolorów oczywiście

Mala_Mi -Aniu Witaj w moich progach.hmm mówisz,że na rewizycie wyjątkowo dużo. napisałaś i skasowało się .Oj szkoda, ciekawa jest opinii innych, spostrzeżeń ,jakie mają co do mnie czy do mojego ogrodu, czy roślin.Takie wypowiedzi dużo dają.A może jeszcze raz spróbujesz napisać ??
Bratnia dusza-- fajnie , podoba już mi się to )

malgocha1960 -Gosiu Witaj i w tej przestrzeni

Kondzio Podobne roślinki mamy, to fajnie, będzie o czym wzajemnie pisać o naszych doświadczeniach.A ogród mam z większej perspektywy z wcześniejszego lat.Zaraz pokaże trochę.

Luki -Łukaszu Witaj w tej przestrzeni.przestrzeni. Kolorowo to i ja lubię, a u ciebie byłam nie raz i wiem,że masz piękny ogród.
Dzięki za wskazówki techniczne, no widzisz, nie wiedziałam,że tutaj wrzucamy po 4 zdjęcia na post .Będę pamiętała już

BusyBee Witam również miłą krajankę.tak 100 km, to całkiem niedaleko.
I dziękuję za miłe słowa

07_Rene -Renatko witaj.no tak mój ogród nie jest taki wymuskany, prowadzony pod linijkę, jest kolorowy, zmienny i oto mi chodziło.

Ewkakonewka Witam drugą krajankę!!Dziękuję za miłe słowa.
Jakoś tak spontanicznie postanowiłam założyć tutaj watek, a nie tylko was podglądać po cichu, ale już mi się chce na zielone tematy pogadać , wymienić doświadczeniami, radami.A macie spotkanka ? A gdzie ??
zciut szerszej perspektywy.
yolka Jolu witaj .Dziękuję za miłe słowa i zapraszam częściej

Zaraz wam pokaże mój ogród z wcześniejszego lata, z ciut szerszej perspektywy.Trochę się zmieniło, boi roślinek zostało dosadzonych.

Powiedzcie a jakie rozmiary zdjęć tutaj się wstawia ???
Ogródek Anity 11:00, 07 paź 2014

Do góry
Pierwszy etap- wszystko do gara

Cdn
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 10:52, 07 paź 2014

Do góry
TAk na szybko. Chyba więcej widać niż na zdj.

Kwiatowy ogródek Monteverde 10:49, 07 paź 2014

Do góry
monteverde napisał(a)

Mariatheresia też nie przycinałam, bo wsadziłam ją dopiero latem z donicy do ziemi, przytnę ja wiosną, kwitła dwoma kwiatkami po wsadzeniu ja tylko wiem, że obcinanie przekwitniętych kwiatostanów pobudza je do kwitnienia

Aniu, ja z różami postępuję tak. Na bieżąco wyłamuję lub obcinam przekwitłe kwiatostany. Jak wszystkie wykwitną z gałązki to ją przycinam tak o 1/3 albo o połowę, zależy od tego jaka chcę docelową wysokość. Wolę, żeby się rozkrzewiały bo są młode. Poza tym nie uciekają z kwiatami w górę.

Pozdrawiam, u nas dzisiaj świeci słoneczko. Szkoda, że trzeba iść do pracy, wolałabym na działce popracować
Dzisiaj u nas będzie spotkanie z aktorką Magdaleną Cielecką to powinno być miło . To taka rekompensata za działkę
Ogród naturalny, pachnący lasem .. 10:45, 07 paź 2014

Do góry
Razem z M. posadziliśmy wczoraj cebulki
200 krokusów poszło we wrzosowisko, 200 krokusów w alejkę brzozowo-dereniową, narcyzy, tulipany, cebulice, czosnki poszły w rabaty z tyłu domu. Oby nornice nie zjadły..

Mały ogród Kasi 10:44, 07 paź 2014

Do góry
Kasiu,poczytałam całe pismo obrazkowe.
Urzeka mnie twoje ogrodzenie i kostka na ścieżkach.
Aż się prosi o udoskonalenie linii rabat.Też mi się to rzuciło w oczy.
A poniewaz Małgosia ci to już pięknie narysowała to niewiele mam do dodania.
Ewentualnie tylko to co na tym zdjęciu.
Linią zieloną narysowałam wysokości roślin które trzeba dobrać żeby dobrze wyglądało.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies