Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

polinka 18:23, 03 sty 2015

lojalna_ napisał(a)
Polinko po Twoim wpisie o ognisku, przygnało mnie dziś do Ciebie tak...nostalgicznie. Ja tez marze o wielkim goralskim ognisku przy grzancu na ciepłych kocach dane mi to było tylko na wyjazdach i jeden raz w tym roku zrobilismy ogromne u siebie, poniewaz nie ma jeszcze trawnika w kolejnych latach pozostanie nam nasz placyk wykostkowany ale tam.....tylko na podstawie niewielki ogien.

Poczytałam cały watek wsponienia czasami mamy trudne ale je pielegnujemy warto...trzeba mam nadzieje, ze Te Swieta były jeszcze lepsze .........
W ogrodzie w 2013 roku poczyniłas mrówcza praca i konsekwencja cuda ......pieknie wszystko wyrosło ....tak wiele porad , które mi sie przydadza i fajnych madrych słów o zyciu czytałam sobie jak w grali walca w Wiedniu miło u Ciebie spedziłam czas ......pozdrawiam i wszystkiego co wazne i piekne w zyciu zycze

A tak od czasu do czasu bierze mnie na wspomnienia mojego starego ogrodu, w którym zostawiłam dużą cząstkę siebie...

Jolu cieszę się, że miło spędziłaś czas przy muzyce i w moim ogródku. Z wielką radością czytam takie słowa i dzięki nim dostaję jeszcze większego kopa do działania Dziękuję z całego serca

Na Twoim wykostkowanym placyku możesz położyć grubą blachę i na tym robić ognisko Niestety nie wygląda to estetycznie ale u mnie się sprawdza
polinka 18:26, 03 sty 2015

AlicyaLK napisał(a)

No to pozostaje życzyć kufereczka złotóweczek

Ala dziękuję Kiedy wracasz do swojego ogrodu???????? Może chociaż pokażesz gdzie bukszpany posadziłaś?
polinka 18:35, 03 sty 2015

martaibartek napisał(a)
Polinko przejrzałam cały wątek.
Zmiany w ogrodzie spektakularne. Pięknie jest. Cudownie wszystko Ci się rozrosło-masz rękę do roślin.

Najlepszego w Nowym Roku!

Marta mam nadzieję, że tylko pobieżnie? Bo czytać te wszystkie moje wywody to nuda

Miło mi bardzo, że Ci się podoba Jeszcze daleka droga do stanu, w którym będę mogła powiedzieć- jest ładnie...Dużo pracy jeszcze takiej typowo remontowej przed nami ale po każdym kolejnym sezonie mam nadzieję na zbliżanie się do celu

Pozdrawiam ciepło
polinka 18:36, 03 sty 2015

gusiarz napisał(a)
Macham

Dzisiaj mogę radośnie odmachać Nareszcie dwa dni wolnego Hurra
polinka 18:44, 03 sty 2015

Jako, że mamy początek roku i wielu z nas kupuje kalendarze to pochwalę się prezentem jaki dostałam od Irenki z Miłkowa przy okazji Jej odwiedzin w Dolinie BAryczy

Irenko jeszcze raz bardzo dziękuję
Mathildis 19:17, 03 sty 2015

Fajniutki ten prezent
Ja mam kalendarz z najpiękniejszymi zamkami świata - wzięło górę zamiłowanie młodego do historii.
Widziałaś moich grudniowych gości?
polinka 07:06, 05 sty 2015

Byłam i widziałam cudne ptaszki

U nas w kuchni kalendarz z widokami górskimi, eM.się śmieje, że codziennie katujemy się widokami do których nam bardzo tęskno

Ogrodniczy stoi na biurku gdzie są wszystkie materiały ogrodowe i gdzie najczęściej planuję kolejne zmiany

Aniu Twój Młody mnie zachwyca Nie dość, że zdolny manualnie,organizacyjnie to do tego zainteresowany historią...
Madzenka 10:20, 05 sty 2015

To ja poproszę co tydzień o kalndarium prac. Mam kieszonkowy Kalednarz ogrodniczy 2015 i u mnie co innego piszą
AlicyaLK 14:20, 05 sty 2015

polinka napisał(a)

Ala dziękuję Kiedy wracasz do swojego ogrodu???????? Może chociaż pokażesz gdzie bukszpany posadziłaś?

Bukszany na razie w przechowalni przywiozłam aż 15 z pracami ruszam od wiosny, to będę pokazywać Mam nadzieję, że nic się nie wydarzy i się zadzieje
Bogdzia 18:33, 05 sty 2015

A kiedy to Irenka była w dolinie Baryczy? To masz teraz dobrą ściagawke , wszystko wiesz co kiedy robic, przydatna rzecz.