I jeszcze raz rabatka dla której szukam żółtego drzewa,
Jest tu 6 forsycji przed nimi iglaczkowe kuleczki, 2 perukowce podolskie a przed nimi turzyca evergold, zupełnie z tyłu dąb i klony. Dąb rośnie na skraju skarpy i boję się, że będę musiała go wyciąć by kiedyś później się nie przewrócił - na razie zostaje.
Kasiu, nie wiedziałam, że już można zacząć kupować nasiona na przyszły rok. Ale jak się zastanowić, to przecież logiczne, bo one z tego roku są
Robię listę zakupów i zaczynam polowanie
moja katalpa co roku tak kończy sezon - chyba słabo pryskam, na wiosnę tylko promanal chyba za mało
wycięłam kocimiętkę która pieknie zarastała z nadzieją że jeszcze będzie rosła ale chyba nie
to żeby zakońcyć drastyczny post pokażę mój kompostnik który się zawalił, ale to nic bo będzie przerabiany i na inne miejsce pójdzie
od dołu siępodbiera a góra zawisła i się trzyma i nie chce spaść więc powietrze goni ale nie wiem czy to dobrze
Jagódka na jutro pewnie torcik szykuje.
A ja już dziś Tobie szczęścia,zdrowia winszuję.
By uśmiech na buzi Twej świecił od ranka
Tego Tobie życzy z Koszalina Hanka.
troszkę tu pustawo na razie, ale zrobiłam już miejsce na wiosenne nasadzenia - będą nowe RH (oczywiście jeszcze nie zdecydowałam jakie, ale kilku faworytów już jest
na berberysach zostały tylko owoce, liście coś zjadło
a tutaj pięknie widać jak prościutki jest mój miłorząb ale szczerze... dla mnie ma ta jego niedoskonałość ma urok
Agnieszko w świetnym masz stanie bakopę ale to kwestia chyba zadaszenia Moja też była piękna dopóki nie zaczęło padać i przestało po 4 tygodniach A w koszu po drugiej stronie to heliotro ?