Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród do odświeżenia 20:56, 02 paź 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Strasznie jestem ciekawy tej plantacji Cisów, licze na konkretną relacje co tam na prawde jest

Łukasz...cisy rosną w śród chwastów...ale nie ma tragedii...jakoś sobie radzą, powiedziałabym nawet , że świetnie...są okazy pękate i smukłe...większość zdrowe, chorób nie widziałam, raczej mniejsze ciut może przesuszone miejscami lub podmrożone. Nie były cięte od małego, więc rosną jak chcą...są takie, które mają około 0,5 metra, a są i takie, które mają po 1,70 m...wybór na razie jest...myślę, że rośnie więcej niż ten 1000 z aukcji. Największy problem to wykopanie, bo ziemia sucha, kamienista, a cisy mają twarde splatane korzenie, a i ciężko wykopać tak, żeby maiały ładną bryłę korzeniową z ziemią

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:51, 02 paź 2014

Do góry
butterfly napisał(a)
Ana, a masz posadzone gdzieś szafirki?
Ja posadziłam w The Beatles ale te liście (do tej pory są !) mnie wkurzają bo psuja całą urode tego carexa...

tak, mam dwie odmiany z takimi drobnymi listkami w buksikach, wyszły już jakieś 3 tygodnie temu, szczególnie mnie nie nerwią, ale jak miałam je w żwirku to wycinałam i zakwitały

Mam też we frostach z takim grubym liściem tych jeszcze nie widać
Kwiatowy ogródek Monteverde 20:51, 02 paź 2014

Do góry
zawitka napisał(a)
Piękne zdjęcia róż

Dziękuję w imieniu róż Zawitko
Queen of Sweden będzie jeszcze kwitła
Kwiatowy ogródek Monteverde 20:47, 02 paź 2014

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)

Moja liriope coraz słabsza. Muszę jej miejsce zmienić, ale to już na wiosnę. Jak taka słaba, to zimy mogłaby nie przetrzymać, a szkoda

No pewnie, że szkoda

Nasz ogród - wspaniała przygoda czy czarna magia 20:41, 02 paź 2014

Do góry
Mam zdjęcia tylko znowu nie w słońcu a w półmroku ale muszę zamieścić

bardzo maciupkie bukszpanki
i tegoroczna trzmielina oskrzydlona w towarzystwie dwuletnich ale przesadzonych jakiś czas temu tawułek
Wrzosy - Calluna 20:36, 02 paź 2014

Do góry
Mugatka napisał(a)
Moje mini wrzosowisko

Bardzo dziękuję za odpowiedź

Piękne wrzosyi zakątek

Buszuje ostatnio po sklepach ogrodniczych i mam jeszcze do odwiedzenia dwa, ale niestety nigdzie narazie nie znalazłam ładnych egzemparzy wrzośców ani andromedy, obawiam sie że będę musiała dokończyć je wiosną.

Chyba już mniej więcej wiem czego chcę tylko teraz rośliny muszę znaleźć

Może ktoś podpowie gdzie mogę szukać wrzośców i andromedy o tej porze roku w okolicach Warszawy.

pozdrawiam
Mój ogród 20:35, 02 paź 2014

Do góry
Basiu, lubię aksamitki ale najbardziej te drobniutkie. Spełniają wszystkie moje wymogi, są niskie, zero z nimi kłopotów no i ładnie wyglądają.
A to zawilec z mojego ogrodu, te niestety mają wady, pokładają się, muszę na drugi rok dać ima podpory bo kwitną obficie i długo.

Moja "przyziemna" :) pasja 20:31, 02 paź 2014

Do góry
Najwyzszy czas zebym kupiła kredki switna jestes

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 20:20, 02 paź 2014

Do góry
EdytaB napisał(a)
bluszcze ten kolchidzki widywałam czesto w angielskich parkach , cudny jest,

Jak mój ogród się zestarzeje, to tego bluszcza zaproszę do siebie...ciekawa jestem, czy on jest u nas do kupienia?

Kolory, teraz to głównie marcinki, tam rosną całe pola marcinków
Niziutkie z grupy Dumosus

i takie giganty, co oni robią, że im się nie pokładają od ciężaru
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 20:17, 02 paź 2014

Do góry
eliza3 napisał(a)
Agatko, fajnie, że Cię poznałam.
Byłam już w Twoim ogrodzie, ale teraz kiedy znam ogrodniczkę zupełnie inaczej się spaceruje po Twoich włościach.
Kawał dobrej roboty wykonaliście, jestem pod wrażeniem i czuję zawstydzona swoim nieróbstwem

Też się cieszę, że poznałam ogrodniczkę Elizę....właśnie wróciłam o Ciebie oglądając pamiątki z wyprzedaży...........powoli trzeba wystopować z pracami w ogrodzie, ale ja to co zaplanowałam zimą, konsekwentnie realizuję w ogrodzie, gorzej jest z wykończeniem domu, tutaj nic nie zależy ode mnie, a fachowcy niestety zawodzą, kotka masz podobnego do mojego stołującego się dzikusia Whiskasa

Gdzieś na końcu świata... 20:13, 02 paź 2014

Do góry
GosiaJoanna napisał(a)

Dokładnie Madżenka ma przy trzmielinkach szczepionych Mam je pierwszy rok, sadzone latem były

Tak wyglądały w dniu kiedy do mnie dotarły, przyrost mają ok 5 cm w wzwyż jak i w szerz

Pamiętam te zdjęcia Powoli rosną ale za to jakie piękne
Miskant - Miscanthus 20:12, 02 paź 2014

Do góry
Mój Zebrinus zbiera się do kwitnięcia - myślałam że to niemożliwe

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 20:08, 02 paź 2014

Do góry
popcarol napisał(a)
zaglądam, perfekcjonizm, cudne wojsławice, ech!
pozdrawiam!!

Karola, oj cudne som........i chciałoby się tam zostać....oglądając zdjęcia, które zrobiłam jeszcze mam jedną zimozieloną perełkę, której nie spotkałam, a wzbudziła ona wiele zainteresowania

Mam zielony i ładnie daje się ciąć na żywopłot

Pozdrawiam
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 20:01, 02 paź 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Cudne te zawilce. Muszę białe dosadzić.

A zdjęcia nadają się na obraz do domu. Fajne takie "panoramiczne"

Pozdrawiam
Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 19:59, 02 paź 2014

Do góry
AsiaK_Z napisał(a)
A oto nowości

Ja dzisiaj sadzenie mam za sobą ( z nóg padam)....a Ty chyba do soboty poczekasz, ale ponoć rok zaczynasz szkolny?...
....spore te Twoje iglaczki....na wiosnę szybko ruszą

Buziole
Ogród na glinie 19:57, 02 paź 2014

Do góry
Malgosik napisał(a)

wilgotną darń układałam do wysuszenia tam gdzie ma być też przekopane

Witaj,
Tez jestem posiadaczka ogrodka na glinie Wiec bede podpatrywac Twoje poczynania. Kwitnace muskanty i milorzab bardzo mi sie podobaja.
Wlasnie jestem na etapie zrywania darni. Mam pytanie po co ja tak ukladasz? Chyba wagarowalam na tej lekcji.
Pozdrawiam
Gdzieś na końcu świata... 19:54, 02 paź 2014

Do góry
Gardener27 napisał(a)
Zmienia się jak kameleon Bardzo ciekawa krzewinka bo tak ja chyba można nazwać Pstrokata barwa liści jest jej atutem Chyba Madżena też ma rząd posadzony u siebie kiścieni tylko są większe Kiedy ją sadziłaś i czy u Ciebie kwitła ?

Dokładnie Madżenka ma przy trzmielinkach szczepionych Mam je pierwszy rok, sadzone latem były

Tak wyglądały w dniu kiedy do mnie dotarły, przyrost mają ok 5 cm w wzwyż jak i w szerz

Życie w wiejskim ogrodzie 19:53, 02 paź 2014

Do góry
Ewa_w_ogrodzie napisał(a)
A to moja maleńka oskrzydlona

Takie maleństwo a już płonie na czerwono Rośnie bardzo powoli ale za parę lat będzie grać pierwsze skrzypce na rabacie o tej porze
Kwiatki i rabatki u Elizy 19:53, 02 paź 2014

Do góry
To i ja się przywitam po wizycie w Wojsławicach...już Cię znam....gaduła z Ciebie...........ja zupełnie twoje przeciwieństwo, milczek

tu Cię mam

Pamiątki z wyprzedaży już widzę posadzone i zaakceptowane, mam podobnego kiciusia
Moja codzienność - ogród Oli 19:53, 02 paź 2014

Do góry
Obiecane zdjęcia

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies