Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Kompozycje z trawami w roli głównej 09:04, 14 paź 2014

Do góry
Milka napisał(a)

Może być kilka ofert;
1. kostrzewa, ale odmianowa, nazwy nie pamietam, ale ma grubsze i bardziej sine źdźbła i cudownie kwitnie
1. rozplenia Little Bunny, niewysoka, idealne kulki i białe kłosy
3. hakone, są różne, w zależności od kompozycji na rabacie dobierzesz kolor
uwielbiam tę, ale mam i inne

jest jeszcze trawa miłka, niziutka z czerwonym kwiatostanem, jak mgiełka, foto dołączę później

Śliczna ta hakone, ile czekałaś na taką dorodną kępę?
Moje sadzone tej wiosny sporo "przybrały", ale w porównaniu do Twojej to takie niedożywione jakieś i jeszcze mąż stale przy koszeniu je podcina.

Spełnione marzenie - mały domek z ogrodem i pieskami :) 08:59, 14 paź 2014

Do góry
andziulka napisał(a)
[

Dinusia pomiziaj koniecznie Pięknie sie komponuje w pięknym ogrodzie I to też jego zasługa, bo nie niszczy
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 08:51, 14 paź 2014

Do góry
Oceńcie proszę poprawnośc zasadzenia piwoni. Wiem, że nie lubią być posadzone zbyt głęboko, ale czy nie przesadziałąm? U Ani Monteverde czytam że kieł ok. 5 cm pod ziemią! Nie wiem czy przekopywać? U mnie większość kłów wystaje lekko nad ziemię. Bo teraz karpy mam tak 5-10cm pod ziemią w zależności od wielkości. A te kły to wybijają z gałązek wyżej. Chyba że to trzeba jakoś poprzycinać od dołu czy coś?

Ogród prawie romantyczny 08:41, 14 paź 2014

Do góry
Miłego dnia
Zmykam do pracy

Ogród prawie romantyczny 08:40, 14 paź 2014

Do góry

Czy o przędziorek?
Jeśli chcesz być człowiekiem szczęśliwym zostań ogrodnikiem :-) w Koszalinie 08:39, 14 paź 2014

Do góry
Ewkakonewka napisał(a)
Hej Selly piękne nasadzenia i ogrom pracy zrobine
Mogę prosić o opis wiaty na drewno, albo zdjęcie z bliska, jest intrygująca pozdrawiam z głębokiego lądu

Co do ogromu prac , to nieskromnie powiem , że " tak" , faktycznie w tym roku wykonaliśmy bardzo dużo pracy.
Mieszkamy w naszym domu od 3 lat, a ogród tworzymy od 2 lat, z czego rok 2014 był rekordowy w ilość nasadzeń. Mamy już obsadzone wszystkie boki działki, a na koniec zostawiliśmy sobie przedogródek ( a to dlatego, że musiał być najbardziej ze wszystkiego przemyślany) ale i tu będą nasadzenia jeszcze przed zimą. Już rośliny zamówione...
Co do wiaty na drewno, to mam tylko takie zdjęcie, a pogoda nie sprzyja robieniu zbliżeń...

Ten niby-daszek to tak naprawdę ogromna, profesjonalna antena satelitarna obrócona do góry dnem i zamontowana na grubej metalowej nodze Docelowo metal anteny ma być przykryty strzechą , a ścianki drewutni mają być zrobione z drewnianej kratownicy obsadzonej bluszczem. Na razie jednak ta spełniająca dobrze swoją rolę prowizoryczna drewutnia,czeka na swoją kolej w planie budżetowym, a jak pokazuje życie, prowizorki potrafią być długowieczne.
Ogród prawie romantyczny 08:38, 14 paź 2014

Do góry
Z białej kocimiętki to raczej nic nie będzie ... Jest na nią wielu amatorów

Jurajski Ogród 08:37, 14 paź 2014

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
jurajska jesień w porannym słońcu...

Zmieniam zdanie..... bo tylko krowa nie zmienia....
lubię jesień nie tylko u Bogdzi, ale i u Ciebie...

Ale taka jak na foto, bez pluchy i z listkami
Ogród prawie romantyczny 08:36, 14 paź 2014

Do góry
Wykrakałam Coś wychodzi z ziemi Coś, bo nie wiem, co tam włożyłam jakieś małe cebulki

I hiacynty, których nie wykopywałam po kwitnieniu, też pomyliły jesień z wiosną...

Ogród prawie romantyczny 08:32, 14 paź 2014

Do góry
Ogród z innej perspektywy

Ogród prawie romantyczny 08:28, 14 paź 2014

Do góry
I dalie też...
Ogrodowa zachciewajka :) 08:27, 14 paź 2014

Do góry

Kasiulek ta "żarówa" to właśnie hosta "Dance with me", a nazwy tej drugiej nie znam. Może ktoś pomoże zidentyfikować . I jeszcze ku pokrzepieniu serc zdjęcie mojej sosny, żebyś się już nie martwiła tymi opadającymi igłami . Buziaki.
Ogród prawie romantyczny 08:27, 14 paź 2014

Do góry
Słoneczniki stale kwitną
Połowa działki - czyli mam powoli dość 08:25, 14 paź 2014

Do góry

Inna laurowiśnia
Ogród prawie romantyczny 08:25, 14 paź 2014

Do góry
Jesienne chryzantemki
Ogród prawie romantyczny 08:19, 14 paź 2014

Do góry
monteverde napisał(a)
Agnieszko wpadłam z rewizytą a tu samo słowo pisane, popraw się Waćpani i wrzuć kilka fotek pozdrówka ach zostawię różyczkę żeby było weselej

czosnki i tulipki sadzi się nawet w listopadzie jak cieplo tylko narcyzy trzeba posadzić w sierpniu

Cóż powiedzieć na takie dictum, Mościa Pani? Robi się
Różyczka cieszy mnie niezmiernie; pięknie ma pofalowane płatki
Niepotrzebnie się tak spieszyłam z sadzeniem cebulowych i czosnków, bo zaczęłam w połowie września. W przyszłym roku wystartuję później
A dla Ciebie kwiatek na miły początek dnia
Klon Shirasawy - Acer shirasawanum 'Aureum' 08:19, 14 paź 2014

Do góry
Mój shirasawa, jest już dość dużym drzewem

Jego wygląd wiosną i jesienią
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 08:12, 14 paź 2014

Do góry
Maliny również tnę jesienią. Staram się większość prac wykonać przed chłodami. Różne są metody przycinania malin-u mnie się sprawdza taka.
Lawendy też nie zdążyłam ciąć. Ale tę przytnę mocno wiosną.

Miłego dnia
Ogród Sylwii od początku cz.II 08:12, 14 paź 2014

Do góry
Syla napisał(a)

Dawno mnie tu nie było (i nie tylko tu).... wiec obrazki oglądam. Tu mnie zatkało Wyszło pięknie

Rozchodniki też mnie zauroczyły
Moja działka na Dębowym Lesie 08:04, 14 paź 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Witaj w tej cyberprzestrzeni
Miajałyśmy sie u Rosomanes na FO
Bedę wpadać z pytaniami dot. powojników i host gdyż widzę, że masz w tym względzie ogromną wiedze

A witaj Marzenko i w tej przestrzeni I oczywiście wpadaj ile tylko chcesz, jak będę wiedziała, to odpowiem na twoje pytania.Powojników,już chyba ok. 18- 20 mi się uzbierało.

Mala_Mi napisał(a)
NIE CYTOWAĆ FOTO BO DO USUNIĘCIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! TYLKO NA POKAZ WRZUCONE

Patrzę na avatar i myślę co za jedna... jakaś nowa

Taki psikus zrobiłaś

REINE des VIOLETTES - mam i nie podoba mi sie .. taki krzaczor.. wiosną zetnę na nisko, niech sie trzyma kupy
ELMSHORN - moja ulubiona, kwitnie najdłużej, aż do przymrozków, a jak słąbe to do śniegu Ale potrafi rosnąć wielka, nawet po wielkich mrozach jak wymarzła do koczyka to na drugi rok.. była do nieba..

NIE CYTOWAĆ FOTO BO DO USUNIĘCIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nie łądnie wrzucać swoje fotki na czyimś wątku.. ale pokażę ci archiwalne foto (w zeszłym roku przesadziłam i nie są takie zjawiskowe), u mnie sie nie dogrzebiesz niczego... jutro fotki usunę, a jak nie padnę to i dziś .. Wysokość ponad 2 metry Ja swoich nie kopczykuję, wiec potrafią czasami się zmrozić.. ale żyją

A to w tym roku... łagodna zima pomogła zadomowić sie na nowym miejscu

Wybacz ,ale zacytuję.I bardzo proszę o pozostawienie tych pięknych zdjęć. TAk!!Będę sobie zaglądać i marzyć,żeby moje takie duże krzaczorki porosły
Avatar był już stary,więc coś nowego czasami milej.
Aniu , czy to są krzaczki REINE des VIOLETTES ??Dla mnie piękne.Kolorek REINE bardzo mi się spodobał.Jej i ELMSHORN szykuję inne miejsca, także moga się rozrastać.Będą tam miały miejsca sporo.
Cudne te twoje róże , normalnie nie mogę oderwać od nich oczu
A ile krzaczków masz tam posadzone,że taki piękny szpaler tworzą ??

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies