Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje trudne początki, domek przy lesie.

Moje trudne początki, domek przy lesie.

Luckaa 21:31, 20 lis 2014

Czyli to chyba nie będzie trawa pampasowa, ale mam wieksze posadzone za domem to jeszcze zrobie zdjecie tamtych. A piesek, my się smiejemy że to świnka morska, mojej siostry-sąsiadki, ale kursuje między domami i jak widać ma parcie na szkło
Luckaa 12:17, 21 gru 2014

Dawno nie pisałam, ale dziś musze komuś sie wyżalić kto mnie zrozumie, była u mnie moja siostra, która mieszka obok, patrze a ona niesie gałęzie jakiegoś żywotnika, od razu sie zaniepokoiłam, bo tylko u mnie rosną, a ona się tłumaczy że oberwała od dołu połamane, poszłam oglądam, a jakże przy szmaragdzie, który wiosną kształtowałam na stożek, od doły łądnie wyrównałam żeby miał prostą podstawe, popryskałam florowitem żeby się zagęścił bo rósł przy krzewuszce i był łysy od dołu, to ona po prostu poobrywała całe gałęzie przy pniu, tylko po to by zrobić stroik i po świetach go wyrzucić, dodam że jest to tujka, która rośnie zaraz przy moich schodach wejściowych do domu. Aż się popłakałam tak się zdenerowałam, dla niej to może stary krzak, a dla mnie jak narazie najładniejsze drzewko przed moim domem
Luckaa 12:22, 21 gru 2014

Tu po prawej jest wejście do mojego domu, przy krzewuszce tujka zrobiła się łysa, krzewuszke przyciełam żeby się z tyłu łądnie zagęsciła, i tam z tyłu jest teraz ogromna łysa dziura która się już nie zagęsci bo nie ma z czego.

kitek81 11:04, 25 gru 2014

W dniu Świąt Bożego Narodzenia
Pragnę złożyć żarliwe życzenia:
Szczęścia, dobrego zdrowia, powodzenia,
Oby troski życia zaginęły w mroku
Podczas nadchodzącego Nowego Roku!
Luckaa 18:53, 02 sty 2015

Święta, święta i po świętach, nowy rok oznacza dla mnie że jeszcze chwila i zaczynamy wysiewy, już nie moge się doczekać, to takjby takie małe rozpoczęcie sezonu ogrodowego Czeka mnie jeszcze tyle miejsc do zagospodarowania, że aż się boje jak mój portfel ucierpi I tyle trawników do założenia, żebym tylko się do lata wyrobiła
eda 21:55, 02 sty 2015

Oj biedactwo ty moje nie przejmuj się drzewko sobie poradzi zrób parę oddechów i czekaj z nami do wiosny już niedługo słońce wyjdzie i lepiej nam wszystkim się zrobi

Kochana życzę Ci szczęścia pomyślności i humoru oraz by w ogrodzie tylko same dobre chwile cieszyły i roślinki zdrowe były w 2015 rok zrobiliśmy krok
Buziaki Lucynka zostawiam

Luckaa 21:53, 03 lut 2015

Wracam, po zimowym śnie, i intensywnym myśleniu o naszych roślinkach, wreszcie można zacząć realizować plany. Dziś będąc na zakupach w biedronce serce zabiło mi szybciej an widok wystawionych już nasion. oczywiście zaopatrzyłam się w kilka paczuszek. Już nie moge sie doczekać, w przyszłym tygodniu ruszam
kitek81 22:04, 03 lut 2015

Kochana i dla Twoich bliźniaków najserdeczniejsze życzenia niech rosną zdrowe i grzeczne

Ja wczoraj też widziałam w Biedrze nasionka, ale że weszliśmy tylko po chlebek przed imprezką, to nawet nie przystanęłam, żeby popatrzeć ale jeszcze to nadrobię
GorAna 15:38, 04 lut 2015

Lucynko, bliźniaki to już dla mamy mistrzostwo świata
Pozdrawiam
Luckaa 19:59, 24 lut 2015

W połowie lutego rozpoczęłam wkońcu długo wyczekiwany sezon wysiewów, część nasionek siedzi już w ziemi i powolutku rośnie, sa sprawdzone roślinki

ostnica stipa tennusima, kolorowa surfinia,
koleusy, bazylia.

I nowości, które sieje pierwszy raz:

ostnica stipa penata-ma być więksa niż tennusima-zobaczymy

begonia-czytałam że jest trudna w uprawie, nasiona drogie, ale chociaz spróbuje

fuksja-nasiona znalezione w kompostowniku, zabrałam suche krzaczki i zebrałam nasionka, ciekawe co urośnie, narazie rośnie, ale ziemia pleśnienie

lawenda

zatrwian wrebny

poziomki.

biała surfinia.

Jeszcze sporo paczuszek z nasionkami czeka w kolejce, za każdym razem obeicuje sobie ,,ostatni raz" a i tak jest tak samo...

Moja malutka hodowla