Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodnik Mimo Woli cd 17:45, 20 lis 2014

Do góry
Pszczółka - u mnie 10 dni zimna (koło zera), ale bez śniegu.. róż nawet nie kopcuję, poczekam na przymrozki.
A to dal tych co myślą, że mam porządek w ogrodzie.. liści mam na każdej rabacie do cholery.. z trawnika kosiarką zbierzemy

Wieloszka - rękawiczki cieplutkie i posadzisz J wczoraj sadziłam.. nie było przyjemne, ale żyję

I widoczki... do znudzenia to samo.

Ogrodnik Mimo Woli cd 17:41, 20 lis 2014

Do góry
Też śniegu nie chcę... mam wszytko w rozsypce.. za to na północy nasypało.. u Any Art maskara. U mnie się topił nim doleciał do ziemi.
Pogoda do bani... ale rabata wrzosowiskowa i z azaliami jest piękna o tej porze roku.. nawet jak szaro buro ponuro zimno i te białe z nieba leci
To samo w te i we wte.. coraz mniej do focenia

W kamiennym kręgu od początku 17:35, 20 lis 2014

Do góry
Jeszcze ogród

Ogród przydomowy - Hosty 17:35, 20 lis 2014

Do góry
Pracujemy przy drewutni.
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 17:33, 20 lis 2014

Do góry
Znalazłam foto liści wiązówki.. początek marca.. zaraz po starcie. I nie patrz na badyle.. jak pisałam, ja nie bawię sie w wielką estetykę, bo by mnie śmierć w ogrodzie zjadała.
W kamiennym kręgu od początku 17:33, 20 lis 2014

Do góry
Dziś będąc w poblizu wpadłam z wizyta do Ani i jej Kamiennego ogrodu, Widziałam domek... ech.... Dziekuje za mile spędzony czas

Widok na ogród
Ogród Bogusława 17:32, 20 lis 2014

Do góry
Bogus, jakie przymrozki ???

U mnie jeszcze cos takiego ... ( zdjecie zrobione 2 godzin temu)

Pozdrawiam bardzo serdecznie, jeszcze jesiennie ze słonecznego Monachium.
ewa

P.S.

Z wielką uwagą śledzę postępy Twoich ogrodowych poczynań, proszę nie zawiedż mnie w pokazywaniu ich na forum

A moja bardzo, bardzo wielka prośba.

Gdybyś zechciał się dzielić swoim doświadczenie opisując nieco bardziej szczegółowo.
Twój ogród i jego powstawanie to niezły materiał na jakąś publikację.
Czy może myślałeś o czym takim?
Ogród z widokiem na jezioro 17:25, 20 lis 2014

Do góry
Kamienny jesienią
Ogród z widokiem na jezioro 17:21, 20 lis 2014

Do góry
Będąc dziś w pobliżu odwiedziłam Anię i jej Kamienny Ogród, zwiedziłam tez domek
Na początek widok z okna na Kamienny

Ania w ukryciu

teraz w całej okazałości- ciekawe czego szuka? łupów dla mnie

ja

Makowo na Kociewiu 16:55, 20 lis 2014

Do góry
Czosnki są piękne, w pąkach też do mnie przemawiają Ja w tym roku nakupiłem ile się dało ale ograniczał mnie jak zawsze budżet

Na zdjęciach jakie ostatnio umieszczasz widać jaką bardzo zmienił się Twój ogród Wszystko wydoroślało i wypiękniało

Gratki zostawiam z okazji 300 stron

Pozdrawiam
Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 16:54, 20 lis 2014

Do góry
To dla Mala_Mi kaskada tylko w 2015 muszę zamaskować gdzieś ten filtr bo to nie wygląda fajnie

U BusyBee w ogródku... 16:37, 20 lis 2014

Do góry
BusyBee napisał(a)
A u nas Ewcia tak to wygląda. .......to zdjęcie zrobiłam telefonem dzis w nocy....

U mnie zupełnie inaczej Myślałam, że zaskoczę Cię pierwszym śniegiem u mnie, a to Ty mnie zaskoczyłaś. Bo u mnie każdy 2 mm płatek roztapiał się zanim doleciał do ziemi
Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 16:28, 20 lis 2014

Do góry
Dziś skończyłem prace na polu wszystko zabezpieczone tylko zostają gunery co trzeba domki wypełnić im jak będzie na minusie i tyle

I coś z sezonu

Ogród w cieniu brzozy 16:24, 20 lis 2014

Do góry
Ewo, rośnie szybko, ten ma jakieś 7lat, ma ok. 2,5m, słońce mu nie szkodzi, jak sadziłam tu było pusto i pełne słońce. Zapach nigdy mi nie przeszkadzał, nie pachnie tak mocno jak te zwykłe i sok z niego też niestety nie jest tak aromatyczny.

Aganiu, kalina dopiero rozwija swoje kwiatuszki. Mam takie fotki.

Ogród z łezką 16:24, 20 lis 2014

Do góry
Kindzia napisał(a)
Pogoda nam się do listopada zaczyna dopasowywać, być może za dwa tygodnie będzie czas na kopczykowanie róż...

Psisko mi rośnie

Ale sliczna psiunia wyrosła Rosnie oj rosnie, moja Kropka tez już zupełnie inna psiunia ale psoci bardzo, jest przekochana. Bardzo ladne masz Kasiu żurawki, takie dorodne, zdrowe. Pozdrawiam
Kolorowy ogród na piasku 16:20, 20 lis 2014

Do góry
viva napisał(a)
Obiecałam pokazać nowe zakupy.
Teraz jest dobry czas na uzupełnianie ogrodu kolorami jesieni, w szkółkach barwny raj. Ja dokupiłam sobie jesiennej czerwieni

Kiścień Zeblid Scarletta

Kalina Kilimandżaro

Judaszowiec Forest Pansy

Rdest

Vivo,
o urodzie twojego ogrodu wszystko juz zostałao powiedziane albo prawie wszystko.., dodam więc mało odkrywczo że jest przepiekny.
Zagladałam tu niejeden raz ale bez wpisów, chyba na poczatku mojej obecności na forum cos pisałam a potem tylko czytałam i podziwiałam, szczególnie pod wpływem relacji naszej Bogdzi z wizyty u ciebie
Przyznam sie że nie czytałam całego watku od poczatku ale to co czytałam i oglądałam to budzi mój zachwyt i podziw, wcale sie nie dziwie że twój ogród znalazł sie wsrod ogrodów "telewizyjnych" i że bedzie pokazany w programie z Mają. Masz pięknie skomponowane rabaty,które z tego co pokazujesz wygladają świetnie o każdej porze roku, nie mówiąc o uroku twoich róz - bo to temat na osobny wpis
Klimatyczne zakątki, pieknie zaaranzowany taras, idealny porządek na rabatach i trawniku, bukszpanowe obwódki i kulki a do tego te wielkie drzewa, woda w ogrodzie, nierówności terenu - to wszystko powoduje że chce sie tu być i byc bez końca...
Widać ile serca i pracy wkładacie w ten ogród i jaki on dla was jest wazny. Gratuluje !

Twoje zakupy sprowokowały mnie do napisania tego posta, bo i ja na wiosne zaplanowałam do zakupu kiscienie ( za sprawą naszej Mandzenki) oraz kaline Kilimandżaro ( za rada Małej Mi i Pszcczółki), a do tego koniecznie chciałam podasadzic moje rośliny rdestem - i oto u ciebie taki sam zestaw Judaszowiec też mi sie podoba bardzo - oglądałam nie raz w arboretum ale cóż mój areał nie pozwala na takie szaleństwa zakupowe jak bym chciała.
Pozdrawiam i czekam na emisję programu, sorry za takiego długasnego posta
Kwiatowy ogródek Monteverde 16:13, 20 lis 2014

Do góry
Aniu, u Ciebie juz pierwsze oznaki zimy - a u mnie

To niasamowite, musze to pokazac. Zdjecie zrobione dosłownie przed chwila.
Rosliny zostaly posadzone przeze mnie w maju. Troche dostaly w kosc, na poczatku, ale w tej chwili to jest cos niebywalego. Podlewane przez okres wegatacji systematycznie, zwykla odzywka odwiedzeczaja sie z nawiazka i ciesza mnie swoim urokiem.

Pozdrawiam serdecznie
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 15:55, 20 lis 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
No i stało się.... Brrrrrrr

Ana, trzymaj widłami Panią Zimę i na sznurku jeszcze, potrzebuje jeszcze 2 tygodnie bez zamarzniętego gruntu i śniegu.

A czy w gazonach masz coś posadzone w ogóle?
Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 15:45, 20 lis 2014

Do góry
Oooostatni kwiatek?
A jutro biały już będzie tylko śnieg brrrr
Ogród w cieniu brzozy 15:30, 20 lis 2014

Do góry
laurowisnia napisał(a)
Bez czarny Eva

Laurowiśnio,
jak szybko rośnie ten bez? Czy pachnie tak jak bzy (sambucus)? Po ilu latach i jakie wymiary osiągnął u Ciebie? Czy słońce pełne południowe mu nie zaszkodzi? Mam mało sadzonkę zadołowaną do wiosny.

Twój jest bajeczny.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies