Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 08:55, 13 paź 2014

Do góry
Oczywiście Synek pomagał -
jak zawsze
W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 08:54, 13 paź 2014

Do góry
Kasiek i Kitek zrobię fotkę co roku w tym miejscu. Macie rację będzie super porównanie

Sebek wsadziłam. Mam nadzieję, że tak strasznie nie będą mnie te listka irytować

W zeszłym tygodniu kupiłam 30 małych cisów i wsadziłam je tu

Gdzieś na końcu świata... 08:54, 13 paź 2014

Do góry
GosiaJoanna napisał(a)
Prace ogrodowe zakończone w tym sezonie, delektuję się piękna złotą jesienią i herbatką z prądem hihihi

Przyszłam pochwalić avatarek baaardzo w klimacie
Ogródek Janiny 08:53, 13 paź 2014

Do góry
O....! 08:49, 13 paź 2014

Do góry
marzena napisał(a)

Marzenko ten widoczek cudny - czy ta po prawej hortensja przebarwia się na malinowo? co to za hortensja ciekawa jestem bo kolor wyśmienity

pozdrawiam
Ogródek Janiny 08:48, 13 paź 2014

Do góry
Moja bajka 08:48, 13 paź 2014

Do góry
a ten uparciuch wciąż kwitnie

poidełko znów ma drugiego ptaszka
hosty zaczęły się złocić
Ogród na glinie 08:39, 13 paź 2014

Do góry
Obserwuję ciągle miłorzęba. Właśnie o ten żółty kolorek mi chodziło. Pewnie nie tylko mi
Dzisiaj rano:

Moja bajka 08:35, 13 paź 2014

Do góry
Wczesny poranek...
Ogród z widokiem na jezioro 08:08, 13 paź 2014

Do góry
yolka napisał(a)
Jesień po sąsiedzku

Cześć Jolu. Piękna jesień u Ciebie, kolorowa. U mnie tak jej nie widać
Lobelia cudna. Pozdrawiam, miłego dnia
Moja działka na Dębowym Lesie 08:01, 13 paź 2014

Do góry
eda napisał(a)
Ana hosty powalające i sporo masz terenu pięknie zagospodarowane Buziaki

Witam Cię i dziękuję za miłe słowa.Z tym terenem, to jest zależy pod jakim kątem się patrzy.jak do pracy to wystarczająco dużo. A jak nowe chciejstwa to jeszcze więcej areału by się przydało.

jola54 napisał(a)
Bylin nie widziałam , tylko ok. 1ha kilkudziesięciu gatunków iglaków, liściastych i krzewów i nie pytałam o byliny,widziałam tylko, że coś hoduje także w szklarniach.

Ja już iglaczków i liściastych raczej nie kupuję, nie mam już na nie miejsca.a bylinkę to zawsze jakąś się zmieści gdzieś

Kindzia napisał(a)
Widzę, że lubimy te same róże
Tak Ci teraz Louise Odier kwitnie? Moje obie wysokie bardzo urosły, ale teraz zero kwiatów A tak je lubię...

Kasiu,Trudno nie lubić róż, jak one takie piękne.Tak,Louise Odier tak jeszcze kwitnie
ModraSowa napisał(a)
Pokrętną drogą trafiłam i ja. Od dłuższego czasu poszukiwania czegoś w internecie kończą się zawsze na ogrodowisku i czyimś wątku. Do Ciebie przyprowadził mnie Louise Odier. Mam nadzieje na więcej zdjęć Tej pięknej róży.
Podobnie jak Ty, mieszkam w drewnianym domu. Twój ogród pełen kwiatów jest cudowny.

Aniu, witaj w moich progachPokrętną drogą czy, nie fajnie,że trafiłaś.
Louise Odier mam pierwszy sezon, ale to cudna róża, kwitnie ładnie i z małymi przerwami.
A domek to był pomysł i projekt mojego męża. Pierwotnie miał być murowany. Później plany zmieniliśmy

BusyBee napisał(a)
Poczytałam Twoją listę róż- będzie mnóstwo koloru w następnym roku a i tak masz wiele kwiatów...ja muszę się w tej kwestii poprawić bo brakuje mi koloru w moim ogrodzie...będę od Ciebie zgapiać jak u Ciebie róże zimują, to i u mnie powinny...

Po prostu kocham te wszelkie kwitnące i nie tylko.Lubię zmienność i kolory.Jak ogród żyje i zmienia się.
A zgapiaj ile chcesz, mnie innych ogrody też inspirują do różnych nasadzeń, przeróbek.

Kochany Chipek

Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 07:27, 13 paź 2014

Do góry
Witam dwie przemiłe Bogusie.Ja staram sie w sezonie nie wyjeżdżać,bo nikt chyba nie dogodziłby mi,tak jak większość z nas =ja siama=

W moim małym ogródeczku - Dorota 07:14, 13 paź 2014

Do góry
Dorota123 napisał(a)

Moja jesień w ogródeczku.

Piękna kompozycja
Co do dalii, to mnie właśnie do nich zniechęca, że trzeba je wykopywać, przechować, a potem wiosną pamiętać o wkopaniu

Soliter - drzewo iglaste na środek trawnika? 04:52, 13 paź 2014

Do góry
A ja na przekór wszystkim świerkom serbskim polecam do ogrodów jako soliter i nie tylko malowniczą sosnę himalajską.
Rozpoznawanie drzew i krzewów liściastych 03:58, 13 paź 2014

Do góry
pyza20 napisał(a)
Witam proszę pomóżcie co to za roślinka?

Agato.
Jeżeli rozglądasz się za czymś takim na żywopłot to do Ligustrum ovalifolium ,,Aureum" bardzo podobny jest złotolistny Ligustrum ,,Vicaryi". Oba krzewy dobrze znoszą przycinanie i formowanie.

Soliter - drzewo liściaste 03:25, 13 paź 2014

Do góry
Tak wygląda kasztan w całej swojej okazałości podczas kwitnienia.

Z owocami kasztana (maronami) wygląda równie atrakcyjnie. Podobny z dala do platana.
Hortensja dębolistna - doświadczenia w uprawie 03:13, 13 paź 2014

Do góry
Hortensja dębolistna choć piękna i urzekająca swoimi jesiennymi barwami rzadko gości w naszych ogrodach.
A szkoda. W moim ogródku prezentuje się tak:
RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 02:49, 13 paź 2014

Do góry
Nadejszła wielkopomna chwila ,kiedy zakładam nowy wątek,ku uciesze moich koleżanek ogrodowiskowych ,które mnie besztają ,że zasiedziałam się w wątku projektowym

Projektowanie fakt zakończyłam,nic mądrego już chyba nie wymyślę ,chociaż marzy mi się ogród(czytaj ogródek bo takowy posiadam) ze spektakularnymi oddziękami... jak lustro, ciurkadełko, może jeszcze w tym wcieleniu uda mi się to wymarzyć
Cały czas się uczę od Was ,podglądam, odgapiam.
Mój ogródek przeszedł niebywałą metamorfozę odkąd wstąpiłam w wasze szeregi ogrodowiczan,że się tak wyrażę jak mój M "nawiedzonych ogrodników"
Nie będzie nigdy tak perfekcyjny jak Wasze wspaniałe ogrody, z ogrodnika chaotnika nie da się zrobić na starość perfekcjonisty
Jestem jednak zadowolona z moich dokonań i mój eM też, chociaż psioczy na nieustanne wizyty kurierów z paczkami roślin,gdera czy kiedyś przestanę z tymi taczkami w koło domu jeźdić i ryć,ale widzę że podoba się mu to co wyryłam dotychczas
A to kilka migawek tzw, przed i po
było 2012

Czerwiec 2014

dcn
Żurawka - Heuchera 02:40, 13 paź 2014

Do góry
Szkoda, że na ,,Ogrodowisku" jest takie znikome zainteresowanie żurawkami villosa.
Przecież są takie piękne i monstrualne.
Moja ,,Bronze beauty" z metrowymi kwiatostanami.

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 00:46, 13 paź 2014

Do góry

Gardenarium napisał(a)

Dzisiaj miałam ucztę karmelową pod grujecznikiem

Danusiu, czy Twój grujecznik jest jednopniowy? Jak jest szeroki?Przycinasz go? Ponieważ ja u swojego niestety nie mogę się doczekać takich przebarwień i zapachów to zakupiłam drugiego- w cudnym kolorze. W odróżnieniu od mojego "starego" wielopniowego ten jest takim pojedynczym badylkiem i zastanawiam się ile miejsca mu potrzeba i gdzie go posadzić.

Ogród bez trawnika -kolejna fantastyczna realizacja. Gratuluję
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies