Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Pszczelarnia 06:15, 19 lis 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
I zostawiam fotkę znad strumienia letniego pt. "obsadzanie skarp strumienia".

Czy to z tych olbrzymich maków?
A jarząbów jestem bardzo ciekawa
Mój jesienny ogród 04:07, 19 lis 2014

Do góry
Jadąc doc domu, wysiadłem na stacji Stary Młyn i poleciałem nad rzekę Humber , zrobić pierwszy lód na wodzie a przy okazji pokaże Wam stacje, która jest w połowie w tunelu a reszta już na moście. Zrobiłem też hotel od tyłu, będąc pod stacją. Od przodu jest bardzo ładny. Ostatnie fotki są z ulicy Bloor, pod którą jeździ metro, zrobiłem je idąc z mostu do stacji.. To by było na tyle z niedzielnego wypady do Dawntown.
Gabrysiu, na dzisiejszych fotkach, śniegu jest jeszcze więcej. Kolorów będzie jeszcze dużo. Chcę pokazać Fotki z północy i z wodospadów.
Bogdziu, dziś jeszcze ładne fotki były ale to na pewno ostatki jesieni, teraz to wysyłam i mam -6ºC, już na pewno do niedzieli wszystko obleci. Mikołajowa parada była 110, dziś usłyszałem w polskim radio w Toronto. Pozdrawiam wszystkich gorąco ze zlodowaciałego Toronto, dobrze że w domu gorąco, tak jak lubię

Mój jesienny ogród 03:53, 19 lis 2014

Do góry

Witajcie, no i spełniło się, rano było -8ºC w dzień -4 i do tego jeszcze silny wiatr. Jutro rano ma być -9, a pojutrze na plusie. Jeszcze dziś pokaże foty z niedzieli a później będę kontynuował wypad na wodospady. Z parku poszedłem do muzeum, w którym pracowałem, tam jest bardzo ładny teren i ładne drzewa, ostatnia fotka jest sprzed stacji St. George, z której odjechałem w stronę domu. Ta stacja jest piętrowa i jest peron, jeden pod drugim. Krzyżują się tu linie żółta i zielona.Haniu, wiewiórek jest tu plaga, w Toronto jest ich 4 rodzaje, w BC były jeszcze ziemne. Dziękuje za link.

RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 01:48, 19 lis 2014

Do góry
I wspomnienie lata

RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 01:25, 19 lis 2014

Do góry
Fotek ogrodowych nie mam,ale żeby nie było tak całkiem nudno i bez fotek pokazę jakiego dostalam w ostatnich dniach ślicznego stroczyka

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 00:45, 19 lis 2014

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
(...)

Alee co tu pisać, jak w ogrodzie nie byłam, w lesie też nie, za oknem buro i zimno.
Zostawię Wam trochę letnich wspomnień na dobranoc.

Klasyczny kształt kwiatu - piękny!
A jaka to, Haniu, odmiana? Podejrzewam, że NN A może nie?

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 00:41, 19 lis 2014

Do góry
Milka napisał(a)

tu są 2 cisy, poducha i poducho stożek oraz 2 jakieś złote jałowce, którym powoli formę nadaję, stożek z jasnego bukszpanu, to co łyse, wycięte do ziemi byliny

tu szerzej, z jasnotą i bylinami w sezonie jest łądnie, ale może lepiej byliny wywalić i tylko różne kolory zielone, złote i czasami jakas trawka...o hakone Albaaurea tu też rośnie
mam czas na dumanie... i czekam na podpowiedzi i pomoc

Te sosny niskie i poduchy jałowcowe muszą tu być??? Jakoś ze stożkami mi nie ten teges... jak żąłuję żę u Ciebie nei byłam.... głupio się podpowiada jak się nie zna całości. I ja już śpię.. więc mogę pisać głupoty.
Ale poduchy są ten teges jak najbardziej

Super za info o Dżadze... trzymam kciuki. Szelma z niej to szelma, ale kochana
Pszczelarnia 00:39, 19 lis 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

I już naprawdę koniec bajki na dobranoc:

a nie wiem które zabrać pod oczy - ciekawe bez petunii

a tą gruszą to nakręciłaś mi śrubę albo zakręciłaś mi w głowie hmmm

a i widziałam Konstancji relację - bardzo ciekawa i miło sie spacerowalo choć wirtualnie
Rododendronowy ogród II. 00:35, 19 lis 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Mnie sie wydaje ze najmocniej wybarwiają sie Kermesiny . Te pod oknem krótko są oświetlone słońcem wiec wybarwiają sie umiarkowanie , dużo bardziej wybarwiają sie rosnace w pełnym słońcu ale nie zrobiłam im zdjecia, moge tylko pokazac te spod okna.

a liście gubią na zimę ? a daj jak kwitną dla porównania proszę

pozdrawiam
Kolorowy ogród na piasku 00:31, 19 lis 2014

Do góry
viva napisał(a)
Jeszcze jesień, wkrótce zacznę letnie wspomnienia

jak się nazywa ta trawa po prawej wyższa

Kiedyś będzie tu ogród 00:25, 19 lis 2014

Do góry
toby napisał(a)
Ja zawsze zbyt dosadnie coś napiszę ale no chłop tak ma!
No wiesz, czasami babie tak trzeba żeby zeszła na ziemię.

No dobra, do mostku (a raczej jego braku) mnie przekonałeś. Do progów też. Tylko tu jest zasadnicze pytanie- czym umocnić, żeby woda nie rozmywała.
Wiem, że robi się faszynowanie. Czy można do tego użyć innych gałązek niż wierzbowe? Olcha, leszczyna, brzoza, może iglaste? Na jaką głębokość trzeba wbijać te kołki trzymające faszynę?
A może półki robić po prostu z desek?

Jesteś mistrzem podsyłania super linków. Szczególnie ten przypadł mi do gustu http://housetohome.media.ipcdigital.co.uk/96/00001152d/697c_orh550w550/Pond---Garden-Clinic---Homes--Gardens.jpg
Już widzę tą żwirową plażę, niewielki pomościk, i morze kwitnących lilii obok. ( Kurczę, ja to dopiero mam dobry wzrok)

Ogrodowy spektakl trwa ... 00:22, 19 lis 2014

Do góry
O pracach ogrodowych trzeba powoli zapomnieć i teraz przestać też choć na chwilę planować

i marzyć, marzyć

Kolorowy ogród na piasku 00:21, 19 lis 2014

Do góry
Jeszcze jesień, wkrótce zacznę letnie wspomnienia

-
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 00:20, 19 lis 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Trawkowo

Ech,pięknie !
Przypomnij,wyrywałaś całe źdzbła z nasiennikami,że taka jest zielonkawa ta stipa,czy wycinałaś?
Jak ja zaczęłam swoją szarpać,wydarłam z korzeniami kilka i dałam spokój

The Alnwick Rose była cały czas na mojej liście chciejstw,chwilowo zapomniałam o niej,a tu u ciebie znowu kuszenie

Ogród w budowie - nieustającej 23:38, 18 lis 2014

Do góry
Gabrysiu ale nacieszyłam oczy Twoimi nasadzeniami kwiatowymi i warzywkami(tęsknię za swoim) u Ciebie cieplej dlatego tak wszystko jeszcze ładnie wygląda, chociaż u mnie czerwone jarzmianki też maja jeszcze kwiaty, biała już nie a bodziszek to nie Renarda, bo on ma białe kwiatki z cętkami ciemnymi, coś pomyliłyście z Agą pomóż sąsiadowi z płotem bo będzie gorzej jak Ci się ta betonowa skorupa zwali na nowe nasadzenia drzewkowe przesyłam swój bodziszek renardii
Ogród z widokiem na jezioro 23:33, 18 lis 2014

Do góry
Miejsce poprzedniej działki urokliwe, ale mi u Ciebie teraz bardziej się podoba z ręką na sercu, szczerze to piszę!

I gratki na 200 stron zostawiam
Mój 4 arowy azyl... 23:19, 18 lis 2014

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Ponuro, wietrznnie, a na koniec deszczowo dziś było. Jednym słowem nuda!
A na parapecie

A na parapecie ślicznie moje 2 grudniki nie przetrwały przeprowadzki nie wiem czemu storczyki mamy takie same pozdrówka
Pszczelarnia 23:15, 18 lis 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Agniecha prosiła o zdjęcia przebarwiającej się gruszy ozdobnej. Choć zdjęcia są bardzo robocze (wykopki ogrodowe wszędzie), to oddają urok tego drzewka. To jedna, kolejna dopiero dojedzie - będzie ciąg dalszy porządkowania.
Muszę jeszcze powysadzać cisy i może rododendrony (czy te mogę jeszcze ruszyć?)

Ewo, piękna grusza. Cóż to będzie za widok jak dojadą do niej koleżanki i razem poszybują do góry
Moją zmroziło jak miała jeszcze zielone liście i w takim stanie opadły.
Ogród z łezką 23:07, 18 lis 2014

Do góry
Kindzia napisał(a)
Moja zarośnięta skarpa mi żyć nie dawała i wyplewiłam Mam z głowy, przynajmniej w marcu nie będę oglądać chwastów na niej. Zmarzłam jak pies przy tym plewieniu...i znalazłam krokusy i śnieżyce wylazłe...

Sasanki kwitną...

Kindziu różyczki i gailardia śliczne, ale niesamowite, że sasanki Tobie już kwitną a Twoja psiuna docelowo to jak duża urośnie? pozdrówka
Altana w ogrodzie 23:02, 18 lis 2014

Do góry

Postanowiłem dołączyć zdjęcie altany,którą postawiłem w tym roku. Przy okazji popełniając fotel z pierwszego planu
Altana ma zielony dach, a przynajmniej mam nadzieję że się zazieleni w przyszłym roku. Ponieważ nie chciałem kopać rowów na kable, więc zdecydowałem się na zaopatrzenie w energię elektryczną z niewielkiego panela słonecznego. Instalacja 12V jest bezpieczna, a akumulator wystarczy na całonocne świecenie dwóch lamp ledowych. Korzystanie z 12V umożliwiło także wyposażenie szafki 'elektrycznej' w zapalniczkę od samochodu oraz zasilanie radia i routera do wifi.
Z tyłu widoczne są białe panele ochraniające przed wiatrem i widokiem z ulicy. Każdy wykonany z dwóch tyczek bambusowych i tkaniny.
Zacząłem także stawiać w środku grilla, jednak murowanie nie jest moją mocną stroną i lata mi nie wystarczyło, ha ha. Praca zakończyła się na etapie możliwości upieczenia kiełbaski na płaskiej powierzchni. Reszta musi poczekać do przyszłego roku.
Całość z kostką kosztowała coś ok 3 tpln.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies