Nie mogłam dziś zrobić zdjęć z balkonu, bo tylko dwa tygodnie zostało do przeprowadzki. Wszystkie ekipy postawione w stan gotowości bojowej, aż strach tam wejść było.
Ta karbowana to nie jest na pewno Palace Purple i bardzo dobrze bo ta jest ładniejsza. A ta inna jedna to chyba Berry Smoothie, bardzo ładna jaka by nie była. Floksów nie sadź na brzegu bo żurawki zagają.
Irenko, no ja mam nadzieję ze przetrwa skoro rośnie w bylejakiej szczelinie, na skalniakach to chyba da radę no niech tylko spróbuje inaczej... Ten pusty trójkąt zostanie pusty tzn będzie tam kamyk, w projekcie jest ciurkadlo, ale marzy mi się taki mini-mini stawiczek okragły ze stali nierdzewnej a w nim lilie wodne... narazie wysypie kamykiem i moze postawie przenosne palenisko . Hosty chyba wymienie na hakone...mam przed domem posadzone co 20 cm... a cis he nie wiem albo hili albo hici hahhaha
Sprzęt jak sprzęt, ale jaka ekipa!
Fajnie się za te rabaty zabieracie - tak od początku profesjonalnie A te które już istnieją - typowo ogrodowiskowe miodzio - wszystkie ogrodowiskowe roślinki posadzone jak przez ekipę Gardenarium i wg projektu Danusi
Ja bym radziła posadzić po jednej lub dwie, w zależności, czy chcesz mieć takie bujne, okazałe krzewy.
Wszystko zależy od tego jaką formę roślin chcesz potem prowadzić. Gleba powinna być żyzna cięższa, nieodpowiedni jest sam torf. Możesz nawet dodać ziemi gliniastej, kompostu.
Nie wystawiaj od razu, bo młode rośliny zostaną niestety przypalone w mocnym słońcu. Wystaw na dwór, ale do cienia, to i tak będzie więcej światła niż w domu. Powoli przyzwyczajaj do coraz większych dawek słońca.