Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Lecę w kulki... 23:12, 16 lis 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Som zdjęcia I jam zwykle zakochałem się we wszystkich i w każdym z osobna A zamiana kulek liściastych i szybko się czochrających na nowe bardzo udana Mi też się marzyła wymiana wierzb na coś innego, ale chyba musiałyby się złamać by to było możliwe... Choć w sumie to da się załatwić

Sebku...nie ukrywam, że ta zmiana nie była mi na rękę...
Sadząc wierzby...wiedziałam, że będą miały różne warunki wzrostu, ale liczyłam, że się uda...
Na pięć wierzb...dwie rosły w pełnym słońcu, jedna w półcieniu, dwie w cieniu.To spowodowało, że zaczęły się dysproporcje...Te w słońcu rosły pięknie i nie chorowały...te w cieniu wolniej i chorowały.
W końcu wypadła mi środkowa...i cały zamysł wziął w łeb.
One mi się bardzo podobały w tym miejscu...no ale nie zawsze można mieć to co się chce...Naprzeciwko wierzb mam posadzone właśnie szmaragdy na pniu, mimo różnic w nasłonecznieniu, nie ma takich problemów. Ułatwiłam sobie życie...
Tęsknię za nimi...ale się szybko pocieszyłam...

Tej jesieni obchodzą roczek

A dawno temu....było tak......

Za to zimą teraz nie już tu tak pusto...
i rzadsze cięcie...

Ogrodnik Mimo Woli cd 22:31, 16 lis 2014

Do góry
Ciociu Gosiu - ja jędza a Ty siostra .. prawdziwa siostra... zawsze z miłym słowem do każdego... od Ciebie nawet zastrzyki mogą być przyjemnością

Mariola - zdarza mi się zapomnieć języka w gębie... mało prawdopodobne, ale tak czasem bywa... i tak było po Twoim wpisie...
Dziękuje Twoim ulubionym Kolorem (moim też .. chociaż kocham wszystkie) le ten odcień niebieskiego mnie zawsze zachwyca

Ogród cioci czyli ciociogród :) 22:23, 16 lis 2014

Do góry
Luty

Ogrodnik Mimo Woli cd 22:23, 16 lis 2014

Do góry
A teraz wracam do wpisów moich stałych bywalców ... tych co się wpisują mniej lub więcej... Może do rana mi się uda

Zbyszek - jak na Krupówkach.. tylko ja Krupówek nie lubię, a forum kocham Ja mam Morskie Oko.. ale tego też już nie puścili.. bo do kamery nie powiem, że moje oczko jest zwane Kałużą I nie nazwałam Wsiowej - Wsiową .... .. Mała J ze mnie. A za Litworowy dziękuję .. kocham Taty, kocham skały wapienne i nic na to nie poradzę

Beti - nie ma takiej opcji.. Nie bojaj się.. stres przechodzi.. wracam na stare tory Zrelaksowałam się nad prawdziwym stawem.. dzięki Zbyszkowi

Ewkakonewka - już Ci pisali, ale masz super Nicka .. i dobrze (dla Ciebie), że tylko wirtualnie spacerowałaś, bo inaczej bym Cie zanudziła gadaniem gdzie co jest i co jeszcze bym przerzuciła ..

Hanuś - jest dobrze i dobrze... ale dobrze, że przeminęło z wiatrem...

Wilczyco - Twój ogród też bym zwiedziła wirtualnie... chyba mus gdzieś zakablować, że jest taki piękny ogród i ogrodniczka z pasją.. i jeszcze cudne fotki robi

Olaw - co się odwlecze to nie uciecze... ja też dopiero o 20 obejrzałam na spokojnie I żyję..

Krysiu - Wszystkich to nie pamiętam, bo niektóre nazwy są wymyślane złośliwe, a ja antytalent językowy... ale większość mam na pewno zapisaną Póki dysku nie wetnie, to mam... no właśnie miałam kopię zrobić po doświadczeniach Sebka..

Wiunia - może to raj nie jest, ale miło się wypada do ogrodu na spacerek I coś podłubać ... przy okazji spacerku.

Weronika - pierwsze emocje opadły i już jest OK.. na lilie, liliowce i floksy przyjechali o 1-2 tygodnie za późno... wcześniej do tego wszystkiego byłyby jeszcze wymienione gatunki.. lilii miałam ponad 90 gatunków, piszę miałam, bo coś łopatą ostatnio uszczupliłam.
Tej już nie ma.. a nazwy nie zapisałam.. buuu będę szukać co za jedna.. wysoka na 2 metry..

I specjalne wydanie programu.... z wisteriami, bo są dwie różne.. nie wiem czemu nie pokazali, akurat kwitły.. Dla Ciebie i innych symaptyków mojego misz-maszu

I Ludwiczek Lawin

Ogród cioci czyli ciociogród :) 22:18, 16 lis 2014

Do góry
Rododendrony tylko żurawkami podsadziłam a jaka różnica

Ogród cioci czyli ciociogród :) 22:15, 16 lis 2014

Do góry
Z drugiej strony

Moje próby "wtapiania w naturę" ; ) 22:12, 16 lis 2014

Do góry
I na życzenie jeszcze kilka moich roślin na chybił-trafił ; )
Ogród cioci czyli ciociogród :) 22:12, 16 lis 2014

Do góry
Kolejna rabata przez rok
Styczeń

Maj

Sierpień
Działka, która kiedyś (może) będzie ogrodem 22:09, 16 lis 2014

Do góry

Na Żonkilowej 22:09, 16 lis 2014

Do góry
No a potem w czerwcu tego roku przzeprowadziliśmy się na Żonkilową i na nasze 500 m szczęścia i tu zaczynamy od początku ,od mleczu,perzu wymiany ziemi itd...
Ogród z widokiem na jezioro 22:07, 16 lis 2014

Do góry
To i ja ze swoim skromnym kwiatkiem dołączę się do gratulacji
Moje próby "wtapiania w naturę" ; ) 22:05, 16 lis 2014

Do góry
No to pokaże Wam jeszcze mój destrukcyjny wpływ na środowisko ; ) Jak zastałem i co z tym potem zrobiłem, czyli przed i po ... ; )
Ogrodowa zachciewajka :) 21:55, 16 lis 2014

Do góry
Kasial napisał(a)

Dokładnie o takie stoliki mi chodzi to zdjęcie od znajomych ze sklepu
Czekam tylko na palety

REWELACJA! jak widać palety można wykorzystać nie tylko na kompostownik.

Witaj Kasia,-będę obserwować Twoje poczynania a może coś "skseruję" pod moim lasem
Ogród z widokiem na jezioro 21:51, 16 lis 2014

Do góry
Gratki na 200 stron
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:49, 16 lis 2014

Do góry
Ania tłoczno tu jak na Krupówkach w ostatni weekend sierpnia, podrzucam "mała jędzo"na odstresowanie chwilę zadumy na Litworowym Stawem
przycupnij na kamyku i zapomnij o ogrodach

Pszczelarnia 21:39, 16 lis 2014

Do góry

bez hymnów i peanów, ok ale ja tu przycupnę na chwilkę i pokontempluję smaczki

Ogrodnik Mimo Woli cd 21:30, 16 lis 2014

Do góry
BETI13 napisał(a)
Aniu, Twój ogród podglądam od trzech lat na moim kochanym Ogrodowisku i jestem zauroczona wszystkim co posadziliście i z jaką czułością dbacie o faunę i florę. Uwielbiam Twój charakterek "Małej Mi"

Mała jędza ze mnie Na szczęście mała, a nie duża... ha, ha, ha...

Boziu... ja jędza, a Ty cierpliwa... 3 lata moich rewolucji.... to Ci napiszę, że ta kolorowa rabata w 60% została w ciągu ostatnich 2 tygodni wykopana i zakopana inaczej.... czyli prawa flanka na lewą flankę

I protestuję, bo mówiłam, że ja komponuję rabaty za pomocą łopaty i tego nie puścili ..... a to sama prawda.

Dziękuję za miły wpis Stawiają mnie one do pionu i przywracają mój normalny codzienny wewnętrzny spokój.

I kwiatek dla Ciebie.. jutro chyba będę wodować do garażu.... a na mrozy do kotłowni.. przejść nie ma wtedy jak... a ja szarpię w te i we wte.... że ja głupia piwniczki nie chciałam... dumam gdzie w ogrodzie ziemiankę zrobić

Rododendronowy ogród II. 21:26, 16 lis 2014

Do góry

Rododendronowy ogród II. 21:24, 16 lis 2014

Do góry
Gdzieś jest watek żeby te same grzadki w różnych porach roku pokazywac. Nie bede tam wklejac bo nie mam rarytasów ale tu mogę. Tak się zmienia moje jeziorko.

Ogrodnik Mimo Woli cd 21:23, 16 lis 2014

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Aniu, program obejrzany było cudnie
i chyba to dobry moment i miejsce, by podziękować Ci
za wszystkie rady, których nikomu nie odmawiasz,
pomoc techniczną,
za fotki,
aleje,
fiordy,
przenosiny z flanki na flankę,
dowcip i humor,
wykładanie kawy na ławę,
spotkania,
sadzonki,
pierwszy kieł i krok,
piękno miłości do piesa,
radości i smutki, które są także naszym udziałem...
dziękuję błękitem

Oj, tak oj tak....podpisuje sie pod tym co napisała Pani Przyroda - Mariolka
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies