Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród cioci czyli ciociogród :) 22:12, 16 lis 2014

Do góry
Kolejna rabata przez rok
Styczeń

Maj

Sierpień
Działka, która kiedyś (może) będzie ogrodem 22:09, 16 lis 2014

Do góry

Na Żonkilowej 22:09, 16 lis 2014

Do góry
No a potem w czerwcu tego roku przzeprowadziliśmy się na Żonkilową i na nasze 500 m szczęścia i tu zaczynamy od początku ,od mleczu,perzu wymiany ziemi itd...
Ogród z widokiem na jezioro 22:07, 16 lis 2014

Do góry
To i ja ze swoim skromnym kwiatkiem dołączę się do gratulacji
Moje próby "wtapiania w naturę" ; ) 22:05, 16 lis 2014

Do góry
No to pokaże Wam jeszcze mój destrukcyjny wpływ na środowisko ; ) Jak zastałem i co z tym potem zrobiłem, czyli przed i po ... ; )
Ogrodowa zachciewajka :) 21:55, 16 lis 2014

Do góry
Kasial napisał(a)

Dokładnie o takie stoliki mi chodzi to zdjęcie od znajomych ze sklepu
Czekam tylko na palety

REWELACJA! jak widać palety można wykorzystać nie tylko na kompostownik.

Witaj Kasia,-będę obserwować Twoje poczynania a może coś "skseruję" pod moim lasem
Ogród z widokiem na jezioro 21:51, 16 lis 2014

Do góry
Gratki na 200 stron
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:49, 16 lis 2014

Do góry
Ania tłoczno tu jak na Krupówkach w ostatni weekend sierpnia, podrzucam "mała jędzo"na odstresowanie chwilę zadumy na Litworowym Stawem
przycupnij na kamyku i zapomnij o ogrodach

Pszczelarnia 21:39, 16 lis 2014

Do góry

bez hymnów i peanów, ok ale ja tu przycupnę na chwilkę i pokontempluję smaczki

Ogrodnik Mimo Woli cd 21:30, 16 lis 2014

Do góry
BETI13 napisał(a)
Aniu, Twój ogród podglądam od trzech lat na moim kochanym Ogrodowisku i jestem zauroczona wszystkim co posadziliście i z jaką czułością dbacie o faunę i florę. Uwielbiam Twój charakterek "Małej Mi"

Mała jędza ze mnie Na szczęście mała, a nie duża... ha, ha, ha...

Boziu... ja jędza, a Ty cierpliwa... 3 lata moich rewolucji.... to Ci napiszę, że ta kolorowa rabata w 60% została w ciągu ostatnich 2 tygodni wykopana i zakopana inaczej.... czyli prawa flanka na lewą flankę

I protestuję, bo mówiłam, że ja komponuję rabaty za pomocą łopaty i tego nie puścili ..... a to sama prawda.

Dziękuję za miły wpis Stawiają mnie one do pionu i przywracają mój normalny codzienny wewnętrzny spokój.

I kwiatek dla Ciebie.. jutro chyba będę wodować do garażu.... a na mrozy do kotłowni.. przejść nie ma wtedy jak... a ja szarpię w te i we wte.... że ja głupia piwniczki nie chciałam... dumam gdzie w ogrodzie ziemiankę zrobić

Rododendronowy ogród II. 21:26, 16 lis 2014

Do góry

Rododendronowy ogród II. 21:24, 16 lis 2014

Do góry
Gdzieś jest watek żeby te same grzadki w różnych porach roku pokazywac. Nie bede tam wklejac bo nie mam rarytasów ale tu mogę. Tak się zmienia moje jeziorko.

Ogrodnik Mimo Woli cd 21:23, 16 lis 2014

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Aniu, program obejrzany było cudnie
i chyba to dobry moment i miejsce, by podziękować Ci
za wszystkie rady, których nikomu nie odmawiasz,
pomoc techniczną,
za fotki,
aleje,
fiordy,
przenosiny z flanki na flankę,
dowcip i humor,
wykładanie kawy na ławę,
spotkania,
sadzonki,
pierwszy kieł i krok,
piękno miłości do piesa,
radości i smutki, które są także naszym udziałem...
dziękuję błękitem

Oj, tak oj tak....podpisuje sie pod tym co napisała Pani Przyroda - Mariolka
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:21, 16 lis 2014

Do góry
jambosana napisał(a)
Dziękuję za jakże miłe odwiedziny w moim wątku i jeszcze bardziej za radosną, pełną barw i entuzjazmu wizytę w Twoim ogrodzie - na forum i w dzisiejszej Maji w ogrodzie. Nawet mój m. przeciwnik ogrodnictwa jako takiego, uznał że taki ogród to nawet ładny... Nawet ładny ? Piękny, bogaty, bujny, kolorowy, no po prostu ogród maniaczki ogrodowej tryskającej energią. Eh skąd Ty czerpiesz tyle energii...

Kochana... w ucho strzel eMusia.. ode mnie.. macie piękny ogród Bujny, kolorowy.. nic mu nie brakuje, dlatego przeczytałam wszytko u Ciebie Chociaż już się pilnuję by nie tworzyć nowych rabat i nie zaglądać na nowe wątki.... bo czasu już na wszytko brakuje.

Nowe wątki zostawiłam sobie na zimę Nie będzie norania w ogrodzie, będzie noranie po wirtualnych ogrodach

I ostatnia fotka , bo zapomniałam naładować baterii .. jak zwykle..
Ogrodowe przygody 21:17, 16 lis 2014

Do góry
Tą różę (zakupiona w Biedronce) przesadzałam
mam nadzieję, że się przyjmie na nowym miejscu
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:15, 16 lis 2014

Do góry
trafo napisał(a)
Aniu Gratulacje
Miło było obejrzeć Twój ogród - jest odzwierciedleniem temperamentu właścicielki.

Dziękuję za miły wpis.. pilnowałam się jak mogłam by nie machać jeszcze łapami i nie robić wiatraków Taka brzydka cecha charakteru.... typowe ADHD

Ale jak się podobało to i nich by te wiatraki były.. przynajmniej byłoby wesoło

Tej rabaci też nie było.. całą w rh, werbenie i jeżówkach .. dlatego więcej rabat nie planuję, bo i tak tego sporo Jak widać za dużo nie tylko do roboty dla mnie

Fotki dzisiejsze. Łamię same słowo pisane od kilku stron..

Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;) 21:12, 16 lis 2014

Do góry
Witam wszystkich serdecznie i z podziwem na samym początku. Nie mogę się napatrzeć, naoglądać, naczytać. A tak od początku zaczynając od roku mieszkam we własnym domku i od roku posiadam własny ogródek. Coś kupowałam, coś sadziłam ale cały czas brakowało mi czegoś...teraz już wiem czego: planu, pomysłu i inspiracji . Zaczęło się o oglądania "Mai w ogrodzie", potem odkryłam odcinek z ogrodem projektowanym przez Panią Danutę Młoźniak i w końcu odkryłam ogrodowisko i dzięki Wam uwierzyłam, że może i mnie uda się stworzyć coś własnego i niepowtarzalnego (choć jeszcze nie ufnie bo gdybym miała możliwość zostawiłabym sprawę w pewnych rękach projektanta). Zdjęć ogrodu chyba nie ma co załączać bo roślinki małe, kompozycje żadne na razie. Przesyłam jedynie plan domku z zaznaczeniem gdzie i jak rabatki póki co umieściłam.
Generalnie dzięki Wam i Pani Danusi zaczęłam rewolucje. Pierwsza poszła po nóż rabata od strony sąsiada - wysadziłam z niej wszystko. Ziemia u mnie bardzo ciężka gliniasta więc w ruch poszedł torf, piasek no i nawet obornik załatwić się udało
Mąż dzielnie znosi moje pomysły więc przekopał od razu całość. Będę też musiała zrobić odwodnienie rabatki ale to pewnie wiosną dopiero więc na razie będę myśleć co sadzić na niej...wszelkie podpowiedzi mile widziane.
Makowo na Kociewiu 21:10, 16 lis 2014

Do góry
i rabata do zmiany, już wiem, co jej dolega i co by jej pomogło ale czekam na Wasze podpowiedzi i propozycje zmian
ale niestety nadal o dobre zdjęcie trudno bo bura szmata zawisła nad Makowem i nie tylko
ale widać Maję w ogrodzie

Bajkowy ogród Weroniki 20:56, 16 lis 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

A co to na tym drzewie wisi???

Wracam dalej na wirtualny spacer po Kapadocji Tak jest tyle miejsc które chciałoby sie na własne oczy obejrzeć.... wiec fajnie obejrzeć wirtualnie

Aniu, najpierw dla Ciebie GRATULACJE !!! Twój ogród pokazany dzisiaj przez Maję oglądałam już 2 razy, i na tym nie koniec. Pokazali dużo, ale chcielibyśmy więcej. Twoich chciejstw zrealizowanych jest na dwa odcinki, ale wszystko super. Kalinę z takimi bombowymi kulami też bym chciała, tylko miejsca brak.

A na tym drzewie talizmany zwane niesłusznie okiem proroka , które mają chronić przed złym okiem. Też mnie obdarowano, ale ja nie daję wiary talizmanom, przesądom, wróżbom itp.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 20:49, 16 lis 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Wczoraj wieczorkiem uskuteczniliśmy z synami ognisko, także miłe i konstruktywne rozmowy, snucie planów, wesoły czas spędzony razem, rzadko się zdarza w tym składzie

..i to jest to! Rodzina przede wszystkim Zazdroszcze Wam tego ogniska, marzy mnię się taka kiełbaska i chlebuś Buziam mocniasto!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies