witam jeszcze w tym roku, trochę śniegu dosypało...
Agania - dzięki jeszcze nie wiem do końca, ale już wszystko się klaruje...
lojalna - dzięki
Agnieszko dzięki
grembosia - dzięki
mira - dzięki chyba dosypało, tak jak u mnie ?
Jak miło powspominać: pomidor Koralik, jeden krzaczek wyhodowany od nasionka. Prawie "moje dziecko" Owocował od lipca do końca października.
Wszystkim smakował.
Wszystkim przemiłym miłośnikom ogrodów własnych i cudzych życzę krzepkiego zdrowia, elastycznych kręgosłupów, wytrwałości i optymizmu w zmaganiach z trudnościami natury nie tylko ogrodniczej, samych sukcesów i taaaaaaakich okazów roślin w Nowym 2015 Roku.
Zrobiłam przed chwilą zdj. choinki, to wstawię sobie na pamiątkę. Skromna w tym roku jeśli chodzi o drzewko. Ja lubię takie szerokie roztańczone baletnice, a ta ma węższe najniższe piętro od przedostatniego. Nie o takiej marzyłam, ale nie było z czego wybrać. Znów trzeba by było brać mega wielką i obcinać czuba, żeby mieć szeroką na dole. Za to ozdób masa, bo mała choinka, więc dużo wszystkiego wyszło. Wszystko się oczywiście nie zmieściło, ale i tego nadto.
-atak nornicowej cholery
-werbena od Małej Mi pięknie kwitła, dziękuję bardzo za paczuszkę
-hortensje są piękne ale chyba zmienią wiosną miejsce
-przybyło u mnie dużo traw w tym roku
BIENENWEIDE ROT® (TANTAU, 2013) to chyba ta z róż okrywowych - to jest jedna sadzonka? taka podobna
za Rymanowem tam cudnie jest w Rymanowie byłam ale służbowo, pamiętam drogę chwilę się jedzie