Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogródeczek 19:29, 26 wrz 2014

Do góry
Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 19:29, 26 wrz 2014

Do góry
możesz zaspokoić mają wścipską nature?
To tu... 19:28, 26 wrz 2014

Do góry
Trochę mojej jesieni...

Ambrowiec

Ogródeczek 19:21, 26 wrz 2014

Do góry
bartek_luberda napisał(a)

To jest wędzarnia? wow będę czytać od początku, bo mój M. ma fazę na zbudowanie
Wilcza Góra 19:19, 26 wrz 2014

Do góry
ktoś powiedział "Autumn is the house of gold (...)"
...zgadzam się z tą piękną tezą...
często "szukam złota" w moim obiektywie i dziś chyba znalazłam ...
moja Świecznica groniasta (Cimicifuga racemosa )... i jej gość ...

Dwa ogrody 19:08, 26 wrz 2014

Do góry
i jak już róże to dalej kwitnie Pastella, mam cztery i powinny stworzyć fajny widok

Chippendale

austinka nn

New Dawn

cdn.

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 19:07, 26 wrz 2014

Do góry
Nonka napisał(a)
Witaj Wieloszko. Właśnie zostałaś moim guru ogrodowym... jest pięknie. Najchętniej to w całości przeniosłabym do siebie. Ale zacznę od tej rabatki:

Mogę ściągnąć, mogę??? proszę...
Tylko powiedz proszę co to za drzewka???

Nonka, te drzewka to śliwy wiśniowe "Pissardii". Ale zdjęcie które znalazłaś bardzo nieaktualne Obecnie ta rabatka jest w przeróbce, ale jeszcze niedawno (w czerwcu) wyglądała tak:

Dwa ogrody 18:49, 26 wrz 2014

Do góry
Ewkakonewka, myślę że wstawiałam zdjęcie w wątku zimą, spróbuję poszukać To już dojrzały okaz więc tej plątaniny trochę jest nawet zimą. Dosadziłam do niego jeszcze wiciokrzew i w tym zestawie mszyce jakoś wiciokrzew omijają, a generalnie bardzo je lubią. Kokornak rośnie bezproblemowo i nie pamiętam, aby kiedykolwiek chorował.
Z pnączy mam jeszcze milin, czerwony i żółty, ale trzeba je mocno ciąć, aby nie zagarniał dachu. Tu przesadzone jako kilkuletnie pnącza, odbudowały się, ale w sezonie muszę pilnować ściany ładnie pnie się cytryniec ale i rozrasta wszerz, anikitidia podobnie, natomiast winobluszcz trójklapowy potrzebuje prostego podłoża, np. ściany, chociaż i na słupie powinien dać radę, jak się już ukorzeni, tutaj dzisiejszy milin, trzymetrowe przyrosty w sezonie

Tess
Karola, fotki na życzenie, jutro działam

ponownie kwitnie przetacznik po ostrym cięciu i przesadzaniu latem

lawenda również przesadzana po cięciu jeszcze zdążyła wypuścić pojedyncze kwiatki, najważniejsze, że się przyjęła

różyczki niezmordowane

cdn.
Postawić trawkę nad i... 18:42, 26 wrz 2014

Do góry
To ja proszę nowym sprzęcikiem zdjęcie lustra i wymiarki, oczywiście jak nie będzie padać
Chwasty w trawniku 18:32, 26 wrz 2014

Do góry
Witam wszystkich na forum. To mój pierwszy wpis na forum więc proszę o wyrozumiałość. Trawę posiałem 10 września a wraz z nią powychodziły chwasty proszę mi pomóc w identyfikacji jakie to chwasty i jak z nimi walczyć. Poniżej załączam zdjęcia
Postawić trawkę nad i... 18:29, 26 wrz 2014

Do góry

...dzisiejszy ogród w deszczu...chciałam sadzić cebule ale dzisiaj to niemożliwe...
...zdjęcie powyżej to próba nowego sprzętu...
Ogród prawie romantyczny 18:20, 26 wrz 2014

Do góry
Agnieszko patrz była seta a już plus siedem --przegap.Paczusie dostałas ale na wiosnę będzie się działo iłam ha ha ale duże gratulki teraz poleci lepiej AAAAA dam jesienne na setę
U BusyBee w ogródku... 17:59, 26 wrz 2014

Do góry
SylwiaKa napisał(a)
Kasiu, mam tylko takie zdjęcie

Ja też słyszałam, że podkłady niefajnie pachną - delikatnie mówiąc i nie chciałam mieć takiego smrodku na samym wejściu do domu. Dlatego kupiłam te betonowe.

Fajne te podkłady- naprawdę wyglądają dobrze..takie dosyć ciemne I kawałek ogrodu widać-też fajny.... a Ty nie chcesz nam pokazać nic więcej

Tylko jak takie podkłady wykorzystać na moim okrągłym miejscu na ognisko????
Może uda Ci się sprawdzić jakiej to jest firmy?? wtedy popatrzę na ich stronie internetowej, co tam jeszcze jest....a nuż coś okrągłego dla mnie, co będzie wyglądało naturalnie....- bo to jest największy problem...

I mogę jeszcze jakieś inne foto prosić? Inni też na pewno chętnie zobaczą...
Tu ma być ogród :) 16:49, 26 wrz 2014

Do góry
dzięki Selly, może Ty i masz rację, patrzyłam dziś jakie to mogłoby być drzewo i spodobał mi się klon CRIMSON KING lub Fassen's Black, albo śliwa dziecięca... ma ktoś jakieś doświadczenia z tymi odmianami, na którą radzicie się zdecydować.
Ogólnie jak zobaczyłam jak te moje rabaty wyglądają po rozstawieniu roślin uznałam, że wszystko jest do kitu... chyba będzie trzeba zmienić koncepcję.
Wklejam ujęcie domu, na którym będzie lepszy pogląd na tą część działki, na której teraz rozplanowuję rośliny.

Czy jeśli dom jest symetryczny to obie rabaty przed oknami mają być tak samo obsadzone? Tyle że na tej po lewej stronie słońce jest praktycznie do 16-tej, a na tej po prawej stronie tylko do południa i jeszcze ganek sprawia, że jest ona dodatkowo zacieniona.
Jak zrobić przejście od tej rabaty po lewej stronie na jej dalszą część (to strona południowa)?
Pozdrawiam
lindsay80
To tu... 16:44, 26 wrz 2014

Do góry
Czy takie kwitnienie u lawendy o tej porze roku jest normalne czy moja oszalała?! Kupiłam kwitnące, przekwitły, ścięłam kwiaty, a ta dalej kwitnie jak oszalała. I ma masę pąków. Jak rozumiem jak już przekwitania ostatecznie to ściąć tylko kwiaty, a solidniej ciachnąć dopiero na wiosnę?

Dodam, że zdjęcie dzisiejsze...
Moja bajka 16:39, 26 wrz 2014

Do góry
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 16:33, 26 wrz 2014

Do góry
Kochani, sorki....na razie nie dam radę być...
zostawiam pozdrowienia i odpisze i pokażę fotki ''naukowo-poglądowe" .. z uprawiania ogrodu...hym...
prezent od córci na domek letni, czyli imprezownię, wykonany własnoręcznie

...jaskółki to myMiłkowo stale o was pamięta

mus pomyśleć..jak to wyeksponować, ona też wirus O. złapała czyli Kamcia, moja córcia

Ogród - Azyl Amatora 16:31, 26 wrz 2014

Do góry
I na zakończenie pamiątka z sierpniowego wyjazdu do Holandii:
Moja bajka 16:25, 26 wrz 2014

Do góry
Ogród - Azyl Amatora 16:24, 26 wrz 2014

Do góry
Niektóre kalarepy mają nawet po 2kg:

Dynie Hokkaido gotowe do zbiorów:
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies