Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród z łezką 10:03, 26 wrz 2014

Do góry
bdan napisał(a)
Kasiu być może pojadę do Wojsławic.
Jakbyś tam widziała taką sierotkę opuszczoną i zagubioną, to będę ja

Będę z mężem, więc dwie sierotki

Rewelacyjnie, że jedziecie!!! Jaka sierotka??? Zobaczysz jak się rozkręcisz Każdy się obawia pierwszego spotkania, ale zobaczysz, to są bezpodstawne obawy Będzie super
Ogród z łezką 09:58, 26 wrz 2014

Do góry
Kasiu być może pojadę do Wojsławic.
Jakbyś tam widziała taką sierotkę opuszczoną i zagubioną, to będę ja

Będę z mężem, więc dwie sierotki
Klon o czerwonych liściach 09:50, 26 wrz 2014

Do góry
Zmnalazłam na ogrodowisku takie zdjęcie:
Rabata cudna, tylko czy ktoś może mi podpowiedzieć jaki to gatunek klonów?
Ogrodnik Mimo Woli cd 09:49, 26 wrz 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Zielona- ja swój puściłam na siatkę.. a on nie chce po siatce.. to idealny winobluszcz na mury.. wiec zamiast po siatce u mnie lezie po .. parkingu i kamieniach na parkingu. Słupki siatki opanował, ale nic ponad to.. ale tak to jest jak sie jest początkującym ogrodnikiem Winobluszcz trójklapowy nie nadaje sie na siatkę!!! Musi mieć do czego przykleić się ..
Po 5 latach.. opanował słupki.. a reszta to tylko to co sama zaplotę na siatce i linkach Gdyby nie moja pomoc, to ani tyle by go nie było.. ale gdyby nie moje pielenie i cięcie.. to parking byłby już cały w winobluszczu PO kamieniach i gruncie idzie jak głupi. Co 2 tygodnie ma lifting..

Ten bluszcz na siatce zrobił klimat choć wiem jak z nim jest

Jak zrozumiałam recepta bogdzi na różaneczniki to podwyższona rabata+glina+torf+piasek i rosną tak?

Piękna metamorfoza fajnie się takie ogląda.
Lawendowy zawrót głowy 09:47, 26 wrz 2014

Do góry
bdan napisał(a)
Jola do Wojsławic ?

Napisałam u Ciebie
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 09:45, 26 wrz 2014

Do góry
Musze poszerzyć trochę rabatę, a one kwitną.

Żurawki moje i Nikity

Choroby i szkodniki magnolii - Magnolia 09:25, 26 wrz 2014

Do góry
Witam, mam problem z moją magnolią gwieździstą. Od jakiegoś czasu pojawiły się na liściach takie dziwne ciemne plamy. Obserwuję , że jest tego coraz więcej. Bardzo proszę o pomoc co dalej robić. Podejrzewam ,że jest to pewnie choroba grzybowa. Ale pewności nie mam.
Ogród Sylwii od początku cz.II 09:25, 26 wrz 2014

Do góry
Syla napisał(a)
Odrobina jesieni .... Właśnie o tej porze roku najbardziej zachwyca mnie miskant malepartus .... Znajdzie miejsce jeszcze w innej części ogrodu ....

Ale nas częstujesz dzisiaj fotami szczena opadła po realizacji dywaniku..
pytanko mam o twój zakącik Aurea Nanowo - żurawkowo - miskantowy
W jakiej odległości Aurea Nana sadziłas od Szmaragdów i od siebie?

Czy ten miscant Ci nie zagłusza reszty (szmaragdy nie lysieja? aurea nie lysieje? zurawka zyje? ) ?

Lawendowy zawrót głowy 09:23, 26 wrz 2014

Do góry
Jola do Wojsławic ?
Jeśli chcesz być człowiekiem szczęśliwym zostań ogrodnikiem :-) w Koszalinie 09:12, 26 wrz 2014

Do góry
Powycinałam już liście piwonii. Trochę puściej się zrobiło, za to miałam większy dostęp , żeby posadzić tulipany.

Te dalie nic a nic sobie nie robią z zimna i deszczów. Ciągle mają nowe pąki z kwiatami. Przed nimi żurawki przeplatane ciemną begonią kwitnącą na różowo. Wsadziłam te begonie jako wypełniacze, bo żurawki były wiosną bardzo małe. Przez przypadek wyszło udane zestawienie. Mus powtórzyć w przyszłym roku
Jesienne spotkanie Ogrodowiska w Wojsławicach 28.09.2014(niedziela) 09:09, 26 wrz 2014

Do góry
No dobra, jakbyście widzieli taka płaczącą w kącie, to będę ja

Mam nadzieję, że uda się pojechać
Ogród na glinie 09:08, 26 wrz 2014

Do góry
Potem poszedł pod łopatę następny, większy Rh odmiany CW. Mam tam 2 takie.
I podobnie było z korzeniami jak w poprzednim, a liści zrzucał za dużo.

Musiałam podziabać korzenie, by strącić glinę no i był bardzo ciężki. Na moje oko bardzo duża bryła korzeniowa

Na ten moment jest tak. Niewykopany ostatni Rh. Myślę by dosadzić na nowo tego ostatniego CW, zostałyby tylko 2 Rh, a dalej, gdzie jest ta podejrzana ziemia dosadzić jeszcze 2 Smaragdy.

Musiałabym wtedy szukać nowego miejsca dla tego trzeciego Rh.
No i wyznaczyłam linię trawnika, zdjęłam korę porównałam ziemię pod trawę. I zrodził się pomysł by ją przeszczepić. Ale nie wszystko na raz.
Jeśli chcesz być człowiekiem szczęśliwym zostań ogrodnikiem :-) w Koszalinie 09:06, 26 wrz 2014

Do góry
Trochę większa perspektywa

Chcieliśmy mieć w ogrodzie spory trawnik , żeby było gdzie w piłkę pograć, więc środek jest pusty a rabaty tylko wzdłóż brzegów działki.
Jeśli chcesz być człowiekiem szczęśliwym zostań ogrodnikiem :-) w Koszalinie 09:02, 26 wrz 2014

Do góry

Jesienny taras. Lobelie tworzące obwódkę już przekwitły.
Jeśli chcesz być człowiekiem szczęśliwym zostań ogrodnikiem :-) w Koszalinie 09:00, 26 wrz 2014

Do góry
Na tyłach domu mój sad . Sadzony w zeszłym roku

Ogród na glinie 08:57, 26 wrz 2014

Do góry
Tutaj widać, że korzenie przerosły czarną warstwę i dotarły do jasnej, nieprzepuszczalnej, bardziej gliniastej, to mogła być przyczyna marnienia

Tu już obskubałam tą glinę
Ogród na glinie 08:57, 26 wrz 2014

Do góry
Pierwszy pod łopatę poszedł Rh, któremu, niedolanemu po urlopie zaczęły czerwienieć i żółknąć najstarsze liście. Niestety podlewacz roślin spóźnił się na to podlewanie i zapłaciły za to m.in. różaneczniki.

Stał mi na drodze dosiania trawnika.

Miał pod bryłą korzeniową 2 takie chyba pędraki

I jeszcze takie coś cienkie, żółte

W spadku po dziadku... 08:47, 26 wrz 2014

Do góry
A z drugiej strony róże były, tylko zdjęcie telefonem na szybkiego robione w dodatku pod słońce więc takie mało wyraźne
W spadku po dziadku... 08:25, 26 wrz 2014

Do góry
A to już mój doniczkowy olbrzym i część jego pobratymców
Tu ma być ogród :) 08:08, 26 wrz 2014

Do góry
lindsay80 napisał(a)

i jeszcze jedno zdjęcie robione z balkonu, na którym dokładnie widać dwie linie berberysów, czy zrezygnować z Goldality i zostawić tylko Admiration, przy okazji czy dokupić kilka, żeby ta krawędź przy ogrodzeniu też była nimi wypełniona?

Ten układ mi się podoba , ale chyba bym dała jakieś bordowe drzewo zamiast tego klona. Wydaje się zbyt łaciaty, do tak kolorowego tła. A bordowe drzewo ( klon, buk czy śliwa) fajnie by współgrało z bordową obwódką
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies