Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Gardenarium"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 18:52, 13 sie 2012

Do góry
Czekałam kto pierwszy zauważy - różowa - lniana
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 18:44, 13 sie 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

Rewia mody była. Irenki nie było, była blisko Gabriela i angielskie dziewczyny

zdjęcie Elfik

dobrze Witkowi idzie płaszcz bomba, cedzak kapeluszowy jak najbardziej twarzowy i praktyczny, 2 w jednym ale musiałą być atmosfera!

I różowa koszulka.... nie zauważyłaś...?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 18:40, 13 sie 2012

Do góry
Kwaśny pomieszaj z odkwaszonym, to wyjdzie lekko kwaśny, albo kup tzw Conitorf czyli ziemię do iglaków. Nie wierzę, że sam torf tylko mają w sklepie

Komposty w granulacie nie ma, jest krowiak granulowany, domieszaj do tych torfów.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 18:28, 13 sie 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Przytnij cisy górą, aby miały ładną linię poziomą

Już przycięte
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 18:25, 13 sie 2012

Do góry
ana_art napisał(a)

Przytnij cisy górą, aby miały ładną linię poziomą
Kiedyś będzie tu pięknie ... 17:39, 13 sie 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Mi nie działa na Explorer, na Firefox i na Chrome.. na Operze poszło.... mam nadzieję, że i Tobie pójdzie....
I wszyscy Ci dobrze radzą bo u nich działa... i nie mogą zrozumieć ze u innych nie działa.... a my idiotki nie jesteśmy, które nie potrafią zrobic prostego wklejenia fotki i nawet umiemy je zmniejszyć

Wiem, ja rozumiem że to wkurza czasem, ostatnio Ronin napisał że samo wgranie Chrome nic nie da, trzeba go jeszcze używać do innych rzeczy niż tylko Ogrodowisko.

Mnie kiedyś nie działało też, mieliło i nic, ale kompa miałam zapchanego i miałam Mozillę.
Teraz mam odepchanego i Chrome i bezproblemowo

Ronin Danuś działa..... ale naprawde coś się pokręciło..... i trzeba cierpliwości..... naprawi, ale musimy mu dać czas...... By się już nie pieklić przetestowałam wszystkie przeglądarki i już jestem hapy..... Marzenka też w końcu trafi na jakąś co będzie działać....... Ogrodomaniacy..... zrobią wszytko aby istnieć na tym forum...... pilnuję by w komputerze mieć tyle co do pracy.....ale dla Ogrodowiska..... nawet troche go pośmieciłam Ja nawet nie oglądam żadnych śmiesznych emaili.... nie mam żadnej muzyki, filmów i ani jednej gry....... Wyjątek to Ogrodowisko... a komputer mój uciągnie duuuuużo.... musi do pracy być wydajny i sprawny Ale awarie się zdażają..... będą zdażać..... a język programowania to jest niby tylko 1-0...ale w ilu kombinacjach

Poczekamy, aż nasz Ronin znajdzie awarię....... jak nie Opera to jeszcze jest kupa innych... Mi Chrome na innych aplikacjach działa bez zarzutu.... nawet bez zarzutu przglądam zawartość sklepu Ogrodowiskowego........
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 17:10, 13 sie 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Dołóż kompostu, torfowa jest prawie jałowa

A jakiś krowiak może być? Czy kupić kompost w granulacie?
Trawy w założeniach publicznych 17:00, 13 sie 2012

Do góry
Bardzo efektownie obsadzone przy ośrodku.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 16:57, 13 sie 2012

Do góry
Dołóż kompostu, torfowa jest prawie jałowa
Ogródek 16:55, 13 sie 2012

Do góry
Róże odradzamy, poszukaj dla nich słonecznego stanowiska, ale hosty, żurawki i hortensje tak
Na Ogrodowisku uczymy się aby nie sadzić wszystkiego, a tworzyć grupy roślin po kilka sztuk, kompozycje.

Gdyby nie Ogrodowisko, sadziłabym wszystko - to jedno z pierwszych haseł
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 16:50, 13 sie 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Chyba tak, ja też mam za gęsto, zobacz jak one rosną

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/217-portrety-roslin-hakonechloa-macra-aureola/photos

właśnie te foty obejrzałam i chyba za blisko posadziłam, a szałwie, to w ogóle muszę zabrać, bo zakryje je Hakone; czekam na taki moment, jak będą wielkie; u ciebie też dość gęsto no, nic będziemy rozsadzać, ale ponoć nie lubią dzielenia!
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 16:47, 13 sie 2012

Do góry
Chyba tak, ja też mam za gęsto, zobacz jak one rosną

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/217-portrety-roslin-hakonechloa-macra-aureola/photos
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 16:44, 13 sie 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Irenko, Hakone masz całe żółte? Takie duże kupowałaś czy urosło?

Danusiu, całe żółte, ale jakiś ciut mini paski są; urosła, całkiem sporo i kto wie, czy nie będę musiała jeszcze o odległościach pomyśleć
Ogródek 16:43, 13 sie 2012

Do góry
Jakie wymiary ma ten placyk?

Widzę, że leżą kamienie, ale skalniaczki u nas na Ogrodowisku takie trochę mniej modne są, ja nie umiem doradzić skalniaczka Te kamienie są za małe. Do skalniaka potrzeba też trochę większych głazów, zobacz w ogrodzie Gramy Zielono mi

https://www.ogrodowisko.pl/watek/42-zielono-mi
Kiedyś będzie tu pięknie ... 16:33, 13 sie 2012

Do góry
asc napisał(a)
Mi nie działa na Explorer, na Firefox i na Chrome.. na Operze poszło.... mam nadzieję, że i Tobie pójdzie....
I wszyscy Ci dobrze radzą bo u nich działa... i nie mogą zrozumieć ze u innych nie działa.... a my idiotki nie jesteśmy, które nie potrafią zrobic prostego wklejenia fotki i nawet umiemy je zmniejszyć

Wiem, ja rozumiem że to wkurza czasem, ostatnio Ronin napisał że samo wgranie Chrome nic nie da, trzeba go jeszcze używać do innych rzeczy niż tylko Ogrodowisko.

Mnie kiedyś nie działało też, mieliło i nic, ale kompa miałam zapchanego i miałam Mozillę.
Teraz mam odepchanego i Chrome i bezproblemowo
Ogródek 16:29, 13 sie 2012

Do góry
https://www.ogrodowisko.pl/watek/334-ogrod-z-sadzonek

https://www.ogrodowisko.pl/watek/68-rozmnazanie-hortensji

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/285-latwe-ogrodnictwo-jak-rozmnozyc-trawy

https://www.ogrodowisko.pl/watek/1576-dzielenie-rozmnazanie-traw
Ogródek 16:25, 13 sie 2012

Do góry
Budyneczek z lewej strony możesz obsadzić najmniejszymi tujami np. Smaragd. są po 9.50 nawet widziałam.

Za darmo możesz obsadzić sadzonkami winobluszczu pięciolistkowego pobranymi od znajomych.

Możesz samodzielnie rozmnożyć hortensje z patyków lub odkładów. Kup tylko jedną a resztę będziesz miała z własnoręcznej produkcji.

Polecam także hosty o kolorowych liściach - z jednej kępy powstanie kilka. Wszystko można rozmnożyć, ale najlepiej posadź właśnie hortensje, hosty, niskie trawy i kolorowolistne żurawki.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 16:19, 13 sie 2012

Do góry
Irenko, Hakone masz całe żółte? Takie duże kupowałaś czy urosło?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 16:01, 13 sie 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Danusiu, a do jakiej ziemi wsadzałaś te limelight? do próchniczej czy zwykłej torfowej czy może kwaśnej?

Wsadzałam do pomieszanej próchnicy kwaśnej i odkwaszonej, tak myślę, albo kompost Babci Jasi też był zapodany, hortensje warto w materię organioczną wsadzić - samo dobro, bo jak widać rośnie niesamowicie. Drugi rok po posadzeniu była nieźle karmiona a potem już nie tak intensywnie Poza tym to są trzy krzaki w jeden dołek.

Pytam się, bo mam dwa krzaczki i razem je wsadze, ale u mnie nigdzie próchnicy nie ma to mogę do takiej torfowej i Magiczną Siłą podlewać? a na wiosne podleje Rosahumusem
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 15:09, 13 sie 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Moje zróżowiały w zeszłym roku w październiku. Teraz mam jeszcze białe, ale leciutko trącone.

wczoraj po gościach poszłam oglądać swoje i jest jak piszesz, są leciutko trącone
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies