Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Kwiatowy ogródek Monteverde 11:24, 23 wrz 2014

Do góry
Mirka napisał(a)
Aniu dzięki za namiar
Mam już trzy odmiany ta będzie kolejnaale ona cudna Pokazuj więcej takich klejnotów Miłego dnia choć deszczowego

Mira z rajskiego już pokazywałam, gapy jesteście u mnie już po deszczu i słonko, pozdrawiam
Mirkowy ogród (początki) 11:23, 23 wrz 2014

Do góry
Mirka napisał(a)

Odpowiedziałam u siebie wczoraj... jak będzie ciepła i długa jesień to zakwitnie, ale na razie nie zanosi sie na ciepełko... zimno jak grrrr
Edit, ale za rok zakwitną wszystkie
Enklawa w mieście 11:22, 23 wrz 2014

Do góry
Pomyśl czy raczej w tą stronę nie iść...

Kwiatowy ogródek Monteverde 11:22, 23 wrz 2014

Do góry
Tess napisał(a)

Aniu, i ja poproszę
Miłego dnia, u mnie pada.

Tesia tą rudbekie pokazywałam jeszcze w rajskim jak Wy oglądacie fotki?U mnie padało do 10.00 rano teraz wychodzi słonko
Kwiatowy ogródek Monteverde 11:19, 23 wrz 2014

Do góry
Juzia_G napisał(a)
Jestem! W końcu

I też pozdrawiam!

No witam nareszcie
Co z tym ogródeczkiem począć 11:18, 23 wrz 2014

Do góry
Te zórawki jeszcze jako tako sie trzymały ,ale wczoraj juz zauwazyłam że jedna usycha
Wyciągnęłam i niespodzianki nie było ,dwie ogromne krewety wpierdzieliły całe korzenie .
Boje się o pozostałe ..czy oprysk na robaka coś by teraz dał ?

CZERWONY DOMEK - jak obsadzić wysoki taras? 11:15, 23 wrz 2014

Do góry
dziękuję że zajrzeliście

co do sosny tej naturalnej, to strasznie o nią walczyłam, to zostało jedyne drzewo po budowie domu którą i tak przejechała koparka oraz miała połamany czubek więc jej nie usunę, trudno najwyżej trawnik będzie cierpiał
też mi nie pasuje że rośnie w tym miejscu ale raczej jej nie przesadzę bo już próbowałam z innymi takimi sosnami i wszystkie popadały

Ana też tak myślę że te łuki są do niczego i wgłębienia takiego nie powinnam robić bo przecież i tak będę tam potem rabaty robić, a jak myślisz czy Danice tam mogę posadzić gdzie stoją?

Danusiu oczywiście jeśli tak trzeba to będę wstawiać zdjęcia z automatu i rada będę jeśli mi coś podpowiesz
próba zdjęcia z automatu
aktualnie pod tarasem

Sebek Już się tłumaczę z maty, czytałam o niej i wiem jaka jest szkodliwa roślinom, mata jest tym czasowo i jest tylko przy fundamencie pod świerki nie wchodzi (tam gdzie zaczyna się kora, mata się kończy) przy płocie myślę że poleży do wiosny jak kory dokupię, ale myśl z trawą jest przednia tylko poczekam jak urośnie i zastosuję Twoją radę. Na tą chwilę pod korą mam gazety i jest to świetna sprawa

Chciałabym ogród swobodny i tak jak piszesz taki naturalistyczny ale z tej swobody myślę że nic nie wyjdzie bo jestem zodiakalną Panną i wszystko i tak uporządkuję a może by tak to połączyć?
Bardzo podobają mi się żurawki i trzmielina którą już mam ale nie wiem czy to właśnie pasuje do takiego swobodnego ogrodu

Mala Mi myślę że dla sosny czarnej tam gdzie zjeżdżalnia będzie sporo miejsca tylko ile ją odsunąć od świerków 1,5 -2 metry?

a przed Anabellkami zrobić żywopłocik z bukszpanu, może jak podrośnie za parę lat to trochę podtrzyma ją?
Dogonić marzenia... 11:12, 23 wrz 2014

Do góry
A tak było:

A tak jest dziś:
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 11:09, 23 wrz 2014

Do góry
Katkak napisał(a)
Agatko wstyd mi bo zapomniałam pokazać Ci tą półkę malowaną ... ścierką . Sorry, już się poprawiam. Tak to wyszło. Zwykła, sosnowa półka po pomalowaniu. Jak odgrzebię w piwnicy ten preparat, którym malowałam to tez fotkę pokażę. Tym razem obiecuję nie zapomnieć . Buziaki.

Kasiu, no o taki efekt mi chodziło, półeczka fajnie się prezentuje , czyli malowałaś ją suchą ściereczką, tylko rozcierając farbę, czy jeszcze przecierałaś potem na sucho papierem ściernym?

Strasznie mnie to ciekawi i ta farba
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 11:08, 23 wrz 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Dla zaglądajacych moje ulubione berberysy bagatelle z trawą rubrum. Ktoś pisał że te berberysy się rozłażą???? Moje rosną w tym miejscu od jesieni 2011 r
Żwirek nadal nie rozsypany siedzi w bigbag, M również nieczasowy.

No i patrzę na Twoje berberysy i dalej nie wiem czy jednak czerwone czy zielone kulki....a może ciut pomieszać?

Piękna ta rabata, bez dyskusji
Dogonić marzenia... 11:04, 23 wrz 2014

Do góry
A oto moja królowa:

Jeszcze hobby czy już uzależnienie..? 11:02, 23 wrz 2014

Do góry
Na chwilę obecną wygląda to tak. Wolno troszkę bo to praca wieczorowa ale jakoś idzie...

Dogonić marzenia... 11:02, 23 wrz 2014

Do góry
Moja miłość do róż ma odzwierciedlenie również w innych częściach tego co kiedyś będzie ogrodem a oto róża żółta pnąca - tak było napisane na metce. Może ktoś wie co to za odmiana?

Dogonić marzenia... 10:57, 23 wrz 2014

Do góry
A tak rozrosły się róże:
Dogonić marzenia... 10:56, 23 wrz 2014

Do góry
Dzień dobry Długo mnie nie było, ale na swoje usprawiedliwienie powiem, że naprawdę ciężko pracowałam. Rabata pod ogrodzeniem prawie skończona. Nie dodaję zdjęcia, bo nie lubię pokazywać swojego dzieła przed ukończeniem Powiem tylko,że baaaaaaardzo się rozrosła - posadziłam 15 szmaragdów, przed nimi z 10 hortensji, trawy... a resztę będzie widać na zdjęciu... jak je wstawię. Póki co pokazuję inne zakątki. Jak możecie doradzajcie, przesadzajcie i dosadzajcie (wy wirtualnie ja w realu).

To moje przedostatnie dzieło. Wiem, kanty są do kitu, ale nie miałam wtedy jeszcze urządzenia do kantów. Muszę je poprawić. Obok rabaty mój wierny pomocnik, Jak coś wkopię i jej się nie spodoba to zaraz wykopie, więc z nią muszę wszystko konsultować Ta rabata ogólnie jej się podoba, tylko trzmieliny nie za bardzo jej tu pasują Walczylyśmy ze sobą, w końcu na jedną dała się namówć
Z tyłu widać osamotnionego perukowca, który w tej chwili ma już towarzystwo, ale o tym później
Jeszcze hobby czy już uzależnienie..? 10:49, 23 wrz 2014

Do góry
ewsyg napisał(a)
O kurcze, ale poszłaś po bandzie

Ponoć do odważnych świat należy

Ociupinkę Ale będzie pani zadowolona
Co z tym ogródeczkiem począć 10:46, 23 wrz 2014

Do góry
Aga Jasmina jest może troszkę jaśniejsza niż na zdjęciu.
Jak zakwita to jej kolor różowy jest bardziej intensywny ,w miarę przekwitania robi się coraz jaśniejsza .

Szafirów pewnie długo musiałaś szukać nie wklejałam zdjęcia ,ale żeby nie było że jestem gołosłowna to proszę

Enklawa w mieście 10:45, 23 wrz 2014

Do góry
skarabeusz napisał(a)
Witajcie,
Biorę się za ten kawałek. Przerwa między tujami spowodowana jest ogromnym korzeniem starej rubinii. Postanowiłam zrobić tam skalniak i wykorzystać pokruszone cegły i kamienie. Tłem będzie trejaż z różą pnącą "new dawn" i wiciokrzew zaostrzony zimozielony. Obok jakiś jałowiec płożący blue i kosodrzewina się znajdzie i jeszcze nie mam pomysłu.
Dobrze, że pogoda dopisuje. Pozdro

Zrobiłas już to?
Bo ja bym nie dawała tego jałowca płożącego.
Moje ukochane miejsce na ziemi 10:37, 23 wrz 2014

Do góry
agata19762 napisał(a)

Koronkowa robota z widoczkiem w tle

U nas też przeziębienia panują...szkoda gadać ...jesień

Pomysł na ogród 10:34, 23 wrz 2014

Do góry
a za tą pierwszą barierą rośnie druga - żywopłot z wiązu - ten wyższy 3 letni - niższy sadzony w zeszłym roku
może nie jest dla wszystkich atrakcyjny ,ale bardzo szybko rośnie i świetnie zasłania

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies