Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Gardenarium"

Letnie skrzynki balkonowe i donice 08:40, 13 sie 2012

Do góry
Tutaj w donicy rośnie wysoka begonia i do niej dodano srebrną trawkę

Letnie skrzynki balkonowe i donice 08:36, 13 sie 2012

Do góry
Niesamowite nasadzenia pod względem kolorystycznym.
Pod drzewkiem datury w wielkiej donicy posadzono rośliny w kolorystyce żółto - bordowo - pomarańczowej z dodatkiem mocnego fioletu. Polecam ten zestaw, niekoniecznie dokładnie takie rośliny.

Żółty szczawik (Oxalis), kocanki bladożółte, begonie pomarańczowe z ciemnymi liśćmi, fioletowa werbena.

Letnie skrzynki balkonowe i donice 08:33, 13 sie 2012

Do góry
Różowe z czerwonym a wcale nie razi dzięki obecności niebieskiego.

Czerwone pelargonie, różowe petunie i niebieska werbena. Zwisa białą bakopa

Letnie skrzynki balkonowe i donice 08:32, 13 sie 2012

Do góry
Petunie w różowych odcieniach i bakopa

Letnie skrzynki balkonowe i donice 08:30, 13 sie 2012

Do góry
Lobelia, pelargonie, kocanki

Letnie skrzynki balkonowe i donice 08:29, 13 sie 2012

Do góry
Lobelia. pelargonie i uczep

Letnie skrzynki balkonowe i donice 08:27, 13 sie 2012

Do góry

Letnie skrzynki balkonowe i donice 08:26, 13 sie 2012

Do góry
Kordylina australijska małe hortensje kolorowe i bluszcz

Niebieska petunia, żółty uczep (bidens), niebieska lobelia i wiszący bluszczyk kurdybanek.

Letnie skrzynki balkonowe i donice 08:15, 13 sie 2012

Do góry
Puszukałam to stare zdjęcia, ale wklejam.

Petunie, bakopa i bluszcz

Petunie, lewkonie i tytoń ozdobny

Żółte cyprysiki, bluszcz, kordylina australijska i różowe niecierpki

Kule bukszpanowe z bluszczem

Letnie skrzynki balkonowe i donice 08:07, 13 sie 2012

Do góry
Niesamowite, u mnie siedzą i nie mają już kwiatków.

Mam apel, aby umieścić tegoroczne donice jakie mamy
Kolorowe rabaty 08:04, 13 sie 2012

Do góry
Mam nowy artykuł o pryzmie kompostowej, w tym tygodniu będzie, to Aniu może wskazówki co i jak z kompostem robić się przyda? Wiem że to kolejna ciężka praca ten kompost, ale jednak opłaci się, bo rośliny to lubią i nie trzeba ziemi kupować.
Powitania - poznajemy się i przedstawiamy 08:00, 13 sie 2012

Do góry
UlaAneta napisał(a)
Dobry wieczór!

Witamy wszystkich bardzo serdecznie. Nasz profil jest podwójny, ponieważ zajmujemy się ogrodem wspólnie (Ula to mama Anety). Pisząca to (to jest Aneta) od dłuższego już czasu jest zakonspirowanym czytaczem forum, planującym oficjalne ujawnienie się od ładnych kilku tygodni. Impulsem, który pchnął nas na forum było spotkanie Danusi w Broniszach, podczas wyprawy po kordylinę (Danusię serdecznie pozdrawiamy!!!) w ostatni piątek.

Mieszkamy pod Warszawą, mamy mały ogródek wiejsko - warzywno - owocowo - kwiatowy, który uprawiamy z ogromnym entuzjazmem, i który (pod wpływem forum) chcemy "nieco" przeorganizować.

Witajcie Ula i Aneta Już myślałam że się nie pokażecie u nas bardzo miło było Was spotkać, a ja wtedy kupowałam kwiaty cięte i małe hortensje na wymianę w donicach. Zakupy udane były.

Pozdrawiam i może założycie swój wątek, aby przeorganizować śliczny jak widzę po kompozycjach ogród? Donice cudne są
Prosze o pomoc dot. wyboru róż 07:56, 13 sie 2012

Do góry
A nie dałoby się wsadzić w grunt? tylko koniecznie w donicach?

Można odgarnąć kamyki, wykopać porządne doły, zaprawić dobrą ziemią i posadzić małe drzewka na pniach. Może to być trzmielina pienna "Emerald'n Gold, albo nawet pienne hortensje Limelight - tak specjalnie prowadzone. W W-wie są w sprzedaży, ja mam trzy takie drzewka hortensjowe. One na pewno będą widoczne na tle ściany, bo to wielka masa zieleni i wielkie kwiaty. Mimo że białe, to jednak zielone na poczatku a zimą miedziane.

Polecam tę hortensję, ona wytrzyma na słońcu, jak będziesz ją podlewać. Ja mam pod ścianą też na słońcu akurat.

Posadź w miejscach, gdzie tłem będzie ściana.

Róże zmarzną, chyba że będą w zimie w garażu.

Jeszcze przyszła mi do głowy Prunus cistena na pniu - to dość małe drzewko i ma bordowe liście.
Praha - zahrady / Ogrody Pragi 00:15, 13 sie 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Niesamowite zdjęcia Marzenko i te rabaty z werbeną Cudne

Wracam szukać...... zadbana ta Praga i jej ogrody.. to mnei najbardziej zauroczyło.. i jednolity kolor dachów... czerwone morze .... cudnie.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 23:45, 12 sie 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Hortensja po posadzeniu, w trakcie następnego roku osiągnęła taką wysokość ? jak to możliwe? czy Magiczna Siła działa takie cuda? Fotki z poprzedniego wątku, jeśli zaśmiecam to przepraszam
Ania z zielonego wzgórza :-) 23:34, 12 sie 2012

Do góry
martika napisał(a)

Róże białe, kremowe i zółte, do tego ramka z bukszpanu, dwie kule z cisa na pniu i prostokąt z lawendy

Jakie konkretnie róże sadzi tutaj Danusia, mam na mysli te białe?

Martika zacytowała właśnie coś, co jest dla mnie krótkim przepisem na sukces
Aniu ... ogród PRZE PIĘK NY!
Zielony galimatias 22:55, 12 sie 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Jeśli masz bukszpany zaniedbane to tnij, chodzi o to że jeśli zbyt późno, to młode przyrosty mogą zmarznąć w zimie, ale stare nie, a więc wiosną najwyżej je przytniesz.

Ważne żeby teraz ładnie wyglądały. Ja bym cięła mimo wszystko, czy późno czy nie
To też zależy czy musisz ciąć do gołego drewna - z tym bym się wstrzymała do wiosny.

Danuś, no bardzo zaniedbane są.. i wcale nie ma przesady w tym, że nazywam tego największego Rozczochrańcem - on chyba NIGDY nie widział nożyc. Powiązałam go, bo gałęzie płożyły się po ziemi. Jeśli stare nie ucierpią zimą - to to jest chyba dla mnie wyznacznikiem!.. Młode puści jeszcze
Dziękuję za odwiedziny!
Kondziowy Ogród :) 22:20, 12 sie 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Na tyłach stożków 3 sztuki koniecznie białe Veriegatusy.

Aaa, ja myślałam, że to taka wąska rabat jest przy scieżce

Całość psuje ta wcinka półkolista, to jest studnia? Bo zapomniałam.

Danusiu tam się już miskanty nie zmieszczą widziałam to miejsce . prawie do stożków dochodzi rododendron. trawa go całkiem zasłoni . to miejsce jest dość ograniczone do sadzenia wysokich traw . jeśli już to raczej miscant MORNING LIGHT . on jest w skromniejszych rozmiarach .

jest tam też słup , który przecina rabatę . a studnia .....no cóż jest . czasem musi być i koniec ..ja mam w przedogródku szambo i też musi być . wyższa konieczność. a ciurkadełko ......no nie wiem .

Rajski ogród Ani 21:31, 12 sie 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Jestem, zaglądam. Sukces w lawendzie odnotowuję
...niezmiernie mi miło Danusiu
Rajski ogród Ani 21:18, 12 sie 2012

Do góry
Jestem, zaglądam. Sukces w lawendzie odnotowuję
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies