Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogrodnik Mimo Woli cd 13:39, 02 lis 2014

Do góry
Kasia - odpozdrawiam

Karola - masz byliny to wiesz, że to rośnie szybko.. a ja tylko wykopałam z rabaty i posadziłam ponownie w lepszym porządku... usunęłam nadmiary

Kasiek - robię porównania, bo dzięki nim widać różnice, rozum szybko zapomina jak to było... na początku istnienia na forum wstawiałam takie porównania, ale to było dawno temu i dużo już nieaktualne.. prawie 3 lata na forum zrobiło trochę zmian..

Kindzia - to razem w takim razie dumamy co z tymi irysami.. jak jutro się zrobi pogada to pójdę kopać... na razie jest pochmurno.. chociaż w TV trąbili, że u nas słońce.... jakoś ja go nie widzę, teraz wyszłam z aparatem i fotek nawet nie ciał aparat robić bo za ciemno. Między chmurkami jednak przebłyskuje błękit nieba.... od godziny.. może sie wypogodzi.
Ale czerwieni klonu już nie będzie.. nie ma szans

Ogrodnik Mimo Woli cd 13:33, 02 lis 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Aniu, Twój wątek czytam na bieżąco by potem nie mieć dziesiątek stron do nadrabiania Wczoraj tak jak Ty stwierdziłem, że mam za mały ogród - lub za długą liczbę chciejstw co w sumie na to samo wychodzi Pozdrawiam

Jaki by ogród nie było to zawsze jest za mały.. na chciejstwa.. i zdania nie zmienię

Niezawodne róże... jedyne o kwitną..

Ogrodnik Mimo Woli cd 13:28, 02 lis 2014

Do góry
babka napisał(a)

Kiedy jakiś czas temu przeczytałam pierwszy Twój wpis pokochałam Cię całym serduchem
Odtąd podczyuję, podglądam i podziwiam a jest tu co podziwiać. Wypieszczony masz ogród i taki barwny, zazdroszczę umiejętności komponowania roślin. Pozdrawiam

Witaj. Kochasz mojeg ospa, bo sama jesteś psiara Masz piękne psy I kłopoty z nimi... ale z drugiej strony dzięki nim masz nietypowy ogród... byłam u Ciebie i zaczęłam czytać... skończę przy pierwszej okazji..

A ogród był kolorowy, już jest szaro i buro.. ponuro.
Kwitnie tylko goryczka i róże Elmshorn, reszta przegrała z kilkudniowym przymrozkiem..

Niezawodna goryczka i brązowe trawy coś je wyciepała z rabaty Tu trawa sama sie wysiała i skomponowała Bo nie wszytko ja komponuję, czasami zostawiam to zadanie naturze
Do raju daleko - u Ewy 13:27, 02 lis 2014

Do góry
Przebarwia się brzózka

Klonik przebarwia się bardzo wolno

Ogród z widokiem na jezioro 13:23, 02 lis 2014

Do góry
Pelargonie jeszcze kwitną

Ogród z widokiem na jezioro 13:22, 02 lis 2014

Do góry
Morning Light zaczyna kwitnąć, niestety nie zdąży

Ogród wyrozumiały 13:19, 02 lis 2014

Do góry
Toszka - dziękuję naszukałam się tego !
Mala_Mi - masz rację z kulkami w jałowcu i nie tylko z tym
Bardzo się cieszę,że mimo tego,że tak się ślimaczę to tu zaglądacie i zostawiacie mi porady - to jest bezcenne.

Serby..też mi się podobają i oby wszystko z nimi było dobrze to będzie fajnie.

Kombinuję z nasadzeniami przed nimi,ale jakoś nie umiem sensownie poustawiać tam roślin..i stwierdzam,że chyba jednak ta jodła concolor tam przeszkadza,no chyba żeby jakieś takie nieregularne nasadzenia dać ,tyle,że co wyrysuję to wydaje mi się,że to źle..Nawet nie chodzi o to,że misz-masz,bo u mnie taki misz-masz nawet mógłby być tylko taki przemyślany misz - masz

A Wy co radzicie z tą jodłą dołączam zdjęcia i odległości w jakich ona się znajduje na rabacie
Tak dla porządku najpierw zdjęcie od lewej strony rabaty i przesuwamy się w prawo...
Jak dziecko we mgle wciąż błądzę... 12:22, 02 lis 2014

Do góry
No i w jesiennym międzyczasie "tworzę" rabaty. Ogromna prośba o jakiś odzew
Jak widać jest to rabata "przedogródkowa" czyli niezwykle ważna. Pójdzie ona na pierwszy rzut zaraz wczesną wiosną...
Rzut z góry

I rabata z przodu, naprzeciwko okna kuchennego tuż przy furtce...z prawej

Jak tam z moją kompozycją? Idzie przeżyć?
Ogród do kwadratu 12:00, 02 lis 2014

Do góry
I bieżące widoczki w kwadratowym...

A na koniec "potworne" ciasteczka

...a teraz idę poodpoczywać z eMem

Pokażę nasz ogród 11:50, 02 lis 2014

Do góry
To miejsce denerwowało mnie "balaganem" w lecie. Teraz zachwyca mnie jak się przebarwia.
Pokażę nasz ogród 11:48, 02 lis 2014

Do góry
Kolejny zaskakujący pogodą weekend.Tylko coraz mniej kolorów.
Ogród do kwadratu 11:37, 02 lis 2014

Do góry
Sebciu, czy ja wiem czy ten mój owocownik będzie nowoczesny... na pewno przejście środkiem zakończę na kwadratowo ... tam posadziłam wiśnię. "Musimy" - tu się śmieję - eM już wie, że jak musimy... to on musi ... - a więc, musimy wytyczyć ścieżkę i oddzielić ją jakoś od rabat warzywnych.
A tu fotki

To warzywnik w całości... proszę o wybaczenie wiem, że marnie to wygląda - jeszcze wiele mam do zrobienia, ale i tak cieszę się z posadzonych drzewek.

Część bliżej ogrodzenia to owcownik. Przy samej siatce posadzę jakiś żywopłot - będzie bardzo dobrą osłoną dla jabłoni.

Świeżo posadzone maliny...

Folia wstępnie wytycza ścieżkę

I drzewka:

Piaskownia na zakręcie 11:30, 02 lis 2014

Do góry
Kindzia napisał(a)
Masz Ewciu zdjęcie swojej Romanze? Szukam potwierdzenia, że ta moja NN to właśnie ona...

Odpowiedziałam u Ciebie. Moim zadaniem to inna róża
Ogród z łezką 11:29, 02 lis 2014

Do góry
Kasiu, tak wygląda kwiat mojej róży Romanze. Niestety mam tylko jedna fotkę. Ja tą różę kupiłam z przeceny, była bardzo zaniedbana. Zaopiekowałam się nią i już mi kwitła. Ta Twoja to raczej nie ona. Ta ma różowe kwiaty.

Tu masz linki gdzie pokazują ta różę

http://ogrodoweforum.pl/forum/viewtopic.php?f=77&t=377

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=59&t=19832&start=154

http://kwiaty-ogrody.pl/drzewa-i-krzewy-lisciaste/roza-rosa-romanze/
W cieniu - zacieniona 10:43, 02 lis 2014

Do góry
...wspomnienie lata...
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 10:28, 02 lis 2014

Do góry
Ewkakonewka napisał(a)
Pewnie zerka i się cieszy, że tak dbasz i się starasz, zmiany piękne to wielka radośč jak dzieci kontynuują dzieło rodziców, ja bym była takim stanem rzeczy zachwycona buziak

Wzruszyłam się. Dziękuję za miłe słowa

yolka napisał(a)

Kolejna sąsiadkę znalazłam w Kamiennym u Ani, jest nas kujawianko-pomorzanek coraz więcej. Pozdrawiam i nadmieniam, że miło byłoby Ciebie gościc równiez w Prawie ogrodzie

Już biegnę, już lecę Miło, że mnie odwiedziłaś i że rośniemy w siłę
Kosolkowa Pasja 10:09, 02 lis 2014

Do góry
kosolka napisał(a)
Halloweenowo. Pogańsko- jak czytam wszędzie. A wcale nie. Frajda dla dzieciaków z przebrania sie i wycięcia dyn i tyle. A w sobotę - na groby.

piękne te dynie - masz talent kobieto
Piaskownia na zakręcie 10:08, 02 lis 2014

Do góry
Masz Ewciu zdjęcie swojej Romanze? Szukam potwierdzenia, że ta moja NN to właśnie ona...

Lawendowy zawrót głowy 10:08, 02 lis 2014

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Znalazłam stare zdjecia z parku w Wrocławiu zapewne poznajecie zakatki

Niestety to bylo pare kilo mniej ...kurcze trzeba sie wypocic dzisiaj

ale piękny krajobraz iście bajkowy znam Wrocław dosyć dobrze, ale na ten park nigdy się nie natknęłam ! cudownie !!!
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 10:05, 02 lis 2014

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Mój ogródek jesienny.

urocza jesienna odsłona Twojego ogrodu piękne, ciepłe kolory Pozdrawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies