Mam ale inne nn i zawsze podziwiam ludzi, którzy je rozróżniają
Ale ktoś musi zwłaszcza hodwcy i znawcy
Twoja jest bardzo ładna
A masz tylko jedną? Zobacz może rzrosłą się na tyle, że można podzielić na mniejsze
Mam i ja Novalisa i mam Lugdunum francuzeczkę i muszę powiedzieć, że ta druga jak na razie bardziej mi się podoba no i pięknie pachnie, Novalis wiosenny to może jeszcze pokaże więcej co potrafipozdrówka Kondziu
te trawki to chyba maja przerośnięta brylę, bo na wierzchu ten "mech" siedzi sadź beż niego bo rozrośnie się w ogrodzie nie wypielisz a co do rodków to nawet dzisiaj czytałam, że lubią się dotykać i nie trzeba przedzielać ich jakimiś trawkamimożna sadzić na tyle aby osiągnęły swoją szerokość docelowąkosmosy ładne
Nie wiem Mirko jaka u Ciebie ziemia, ale ona woli lekką i nie za dużo podlewania.
U mnie wysiała sie na drodze za bramą i rośnie w żwirze bez podlewania. To terminator wśród traw.
Stipy na zime tylko wiązałam, nie były okrywane ale i zimy prawie nie było.
Dla Ciebie miskant wysiany z nasionek, narazie jeszcze nie wiem jaka odmiana ale już wypuszcza pióropusze to może rozpoznam. Nie jest może jakoś szczególnie okazały ale cieszy bo własnej hodowli
Miło Cię widzieć Aniu
Wiem jak bardzo jesteś zabiegana, więc tym bardziej dziękuję za wizytę.
U Ciebie jestem na bieżąco i podziwiam piękny domek i ogród.
Na nowe fotki ostatnio brakuje czasu, ale dla takiego gościa zawsze coś znajdę
Wiesz co... Na podstawie zdjęć napiszę, że w żurawki wsadziłabym coś żółtego. Może małe i wolno rosnące tuje aurea nana? Ale to tylko spontaniczny pomysł. No i oczywiście nie mój Zobacz: to zdjęcie Danusi z zimozielonego ogrodu:
Trochę dzisiaj popracowałam w ogródku,6godzin bez wytchnienia od 13-do-19. Była piękna pogoda. Wczoraj sadziłam drzewka i krzewy(nie wszystkie), a dzisiaj kopałam, wybierałam chwasty i trawę,która rosła pod ściętą wiśnią. Wiem, że nie po kolei, ale udało się. Teraz nie czuję już plecków, ale jestem szczęśliwa. Na wiosnę, będę dosadzać i uzupełniać kolorami.
Przed
wczoraj
Po
dzisiaj
Jeszcze nie dokończone nasadzenia