Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Życie w wiejskim ogrodzie 17:01, 03 paź 2014

Do góry
Marudzicie że zdjęć brak więc poszedłem dzisiaj w plener Nie da się ukryć że jesień na całego choć niektóre rośliny zaskakują .....

Jurajski Ogród 16:59, 03 paź 2014

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)

Irenko, Bonice tnę gdzieś tak w kwietniu, zależy od pogody. Pierwszy raz tnę gdzieś 15 - 20 cm nad ziemią. Po pierwszym kwitnieniu przycinam ok 0.5 m nad ziemią (wypraktykowałam to dopiero w tym roku)

Agnieszko, bingo

Asiu
, jeszcze będzie piękna złota jesień, zobaczysz

Dla was kwitnąca teraz Bonica (świeża fotka)

Zachwycająco romantycznie... a kiedyś róż wydawał mi się taki "wyświechtany".
Boniki w kamieniach ! - poezja!
pozdrawiam
Lawendowy zawrót głowy 16:58, 03 paź 2014

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Moja perełka

Ale zakupy ,piękna ta perełka,możesz zdradzić cenę?
I ta trawka ładna.Wogóle całe zakupy super
Rododendronowy ogród II. 16:37, 03 paź 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Ja nie wiedziałam ze u nas mogą wyrosnac takie hortensje
CUDO

Ile one maja lat ?
W zielonej aptece 16:36, 03 paź 2014

Do góry
Na Lubelszczyżnie piękna słoneczna pogoda, wcześniej podlało ogród, a i wiemy już, że będzie coraz zimniej.
Póki co mnie rozgrzewają widoki:

i te z lata

dobrego dnia
pozdrawiam
Ogród w skali mikro cz.II 16:12, 03 paź 2014

Do góry
Gabi .. Proszę , według życzenia .. Ależ jestem ciekawa

Ogród w budowie - nieustającej 16:06, 03 paź 2014

Do góry
Gdybym miała tylko jałowcowisko, to mój ogród nie miałby sensu, a tak jakiś ma.

Przed godziną wróciłam do domu, wiecie z czym? Z niedużą sosną himalajską w donicy, z błękitnymi, mięciutki igłami. Zachwyciłam się nimi u Aliny i Aganii. Mam w "lasku" trzy duże już sosny - czarne i zwykłą i jeszcze dwie małe kosodrzewiny, które przesadziłam w kwietniu i miałam nadzieję że padną - a one rosną w najlepsze.

Iglaste w Anglii są jeszcze cedry - zupełnie zapomniałam, błękitne albo szarozielone, cudowne i wielkie. We Włoszech też są. Bym chciała, ale takie nie urosną w Polsce, więc nawet nie próbuję. Dzidka próbuje.

No to będę miała zamiast błękitną sosnę.

Zamiast cedru - tylko kolor się zgadza.

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 16:03, 03 paź 2014

Do góry
No i jeszcze jeden sukces...będą "kitki" na mojej rozplenicy moudry, która do tej pory nie pokazała jeszcze "kitek" i jest generalnie trudna do "kitkowania" w naszej strefie klimatycznej (tak uswiadomił mnie pan Tomasz Grochowski na ostatnim Święcie Traw w Wojsławicach - a to siła fachowa - więc mu wierzę....)

otóz moja "leniwa" dotąd rozplenica bedzie miała kitki ..hurra.. juz pierwsza sie pojawiła....

Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 16:03, 03 paź 2014

Do góry
Ja się wybieram i czuję się jak przed pierwszą randką
Dla Gospodyni

pozdrawiam
Świerk - choroby i szkodniki świerków połączony 15:54, 03 paź 2014

Do góry
Witam i o pomoc proszę. Zauważyłam na moim świerku dziwne przebarwienia igieł. Nie wiem co to jest i co ewentualnie zastosować. Dodam tylko ,że jest to zwykły świerk leśny. Jeżeli ktoś wie co może być przyczyną będę bardzo wdzięczna za odpowiedź.
dodam tylko ,że igły żółkną.
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 15:54, 03 paź 2014

Do góry
Powstaje dalszy ciąg "starej" rabaty, bo wiadomo - miejsca na kolejne rosliny ciągle brakuje a poza tym po co komu trawnik..

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 15:52, 03 paź 2014

Do góry
A oto moje ostatnie prace ogrodowe - placyk żwirkowy został zmniejszony, wymieniłam obrzeże na nowe i obsadziłam cisami oraz obwódka bukszpanową

Wiosną dojdzie tam pergola z clematisami a z tyłu róża pnąca na żeliwnej podstawie, do tego oczywiście ławka na zwirku - bedzie kolejne miejsce wypoczynkowe w ogrodzie
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 15:48, 03 paź 2014

Do góry
I tradycyjnie na koniec spojrzenie z szerszej perspektywy na ogród.......już widać jesień, nie ma co.....liście zza płotu, z lasu sypią sie na potęge...

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 15:45, 03 paź 2014

Do góry
I takie tam ............

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 15:42, 03 paź 2014

Do góry
A teraz donice z kompozycjami jednorocznych roslin........to ich ostatnie chwile.....
........bazylia + wilec + złocień.........całe lato w dobrej kondycji ....

...............rozplenice vertigo + białe niecierpki.......

..........wrzosy + stipa ( osobiście przeze mnie wyhodowana)...

...............wrzośće (niestety podobne te u nas nie zimują)+ czyściec........

...........ostatnie podrygi gożdzików (posadzone w maju kwitną cały czas)...
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 15:35, 03 paź 2014

Do góry
Tło za siatką nadal niestety nieciekawe....kiedys przecież ten mój zywopłot urosnie....

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 15:29, 03 paź 2014

Do góry
Kolorowe trawy......jesienne kolory liści........ale przez te kolory ogród wygląda interesująco ....
Miskant - Miscanthus 15:29, 03 paź 2014

Do góry
Nie przeczę, jak mnie pamięć nie myli, był sadzony w 2011, choć dałbym głowę , że to jego pierwsze kwitnienie, sprawdzę w galerii.
Rok oczywiście im sprzyja, zima była łagodna i szybciej wystartowały, a jak jesień będzie ciepła i długa, to i reszta zakwitnie.
U Ciebie widzę też kwitnie.
A co tak u Ciebie Waldku słychać, miło Cie tutaj widzieć, gdzieś drogi się rozdzieliły, a teraz ponownie na jednym forum, ja już ostatecznie, wreszcie spokojne miejsce.
Pozdrówka

Edytuje w celu dołożenia fotek . Młodsze kępki dopiero zakwitają

I starsza na rabacie jesiennej

"Niezdecydowana ogrodniczka" 15:27, 03 paź 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Coś jest nie tak z tym rogiem.
Ten element 3 tawuły + trzmielina na pniu w przesunięciu daje po oczach. Kula bukszpanowa dokładnie na rogu siatki tylko zwraca uwagę na róg rabaty, podkreśla go. Przez to trzm. + taw. wydają się doczepione. Mnie tawuły złote pod złotą tzrmieliną - się nie widzą jednak. Lepiej będzie tylko berberys w kulkach i zawilce różowe jesienne niskie.
Ale może dziewczyny coś doradzą, bo nie umiem tutaj ocenić (moge być nieobiektywna, bo nie przepadam za trzmielinami i kijami). Ale hortensja i tutaj będzie dobrze wyglądać.

Ewo, no rzeczywiście trzmielina i tawuły wyglądają jak doklejone, może Marzenko miałabyś 3 małe kulki buksikowe zamiast tawuł? Nawiązywałyby do reszty rabaty, nie różniłyby się tak bardzo? To taki mój pomysł na szybko.
Dość równo Ci wyszły te buksiki posadzone Myślę że trawy pomiędzy złagodzą ten efekt.
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 15:26, 03 paź 2014

Do góry
Króluja trawy,...to ich czas.......ale sa też i hortensje i rozchodniki...

Żurawki ciągle jeszcze kwitną.....
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies