Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Gardenarium"

Kondziowy Ogród :) 13:33, 12 sie 2012

Do góry
Kondziu, kiedyś u Ciebie będę, wcześniej czy później.

Jak wiesz ja też ciągle swój ogród przerabiam, mam teraz plany na tyły gdzie parkują samochody, czyli naprzeciw bramy, to miejsce najbardziej widać z ulicy, chciałabym aby nie było najbrzydsze ze wszystkiego co mam..i tak ciągle. To norma na Ogrodowisku, że ciągle przerabiasz, tylko bądź bardziej zadowolony. Ja jestem zadowolona, a też przerabiam, zmieniam, bo mój świat tak jest skonstruowany, że niby po co mam zmieniać? Nie muszę, a robię to
Ogrodnik mimo woli 13:30, 12 sie 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Aniu, ucałuj mocno M. za sadzenie miłorzębu Koniecznie. A trawkę od Bogdzi już lepiej nie mogłaś wpasować. idealnie jest.

W ogóle masz pięknie, szkoda że za mało zdjęć porobiłam Miałabym co wrzucać teraz w Twoim pięknym ogrodzie.

Ostatnie cztery zdjęcia po prostu mistrzowskie kompozycje

Twoje słowa spowodowały, że z rozmiaru ubrania XS..... przeszłam na XXXL .......

A M. biegał do grujecznika, poleciał obejrzeć jaka średnica dołka...... naprawdę... i biadolił, ze mamy za mało ziemi kompostowej.....
No takie pamiątki to naprawdę są czymś szczególnym ...

A "pięknie", bo na ogrodowisku nauczyłam sie, że muszę uporzadkować moj haos.... i to robięz uporem maniaka..tylko natura niesforna i u mnie wszystko musi być po mojemu, bo nie lubię mieć jak inni

U Ciebie tyle pięknych rośłin, wiec z podziękowaniu za takie miłe słowa.... podsyłam ci nasze wróbelki..... dały się podejsć do foto z bliska... i cykałam je z ławeczki... ławeczki to też wpływ ogrodowiska....

Z dumy aż wczytałam fotki i zapomniałam wstawić.....

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 13:26, 12 sie 2012

Do góry
Sebku, zaitrygowały mnie pływające dalie, ślicznie wyglądają, uwielbiam te białe
Ogrodnik mimo woli 13:23, 12 sie 2012

Do góry
Aniu, ucałuj mocno M. za sadzenie miłorzębu Koniecznie. A trawkę od Bogdzi już lepiej nie mogłaś wpasować. idealnie jest.

W ogóle masz pięknie, szkoda że za mało zdjęć porobiłam Miałabym co wrzucać teraz w Twoim pięknym ogrodzie.

Ostatnie cztery zdjęcia po prostu mistrzowskie kompozycje
Joaśki ogród z wyobraźni - początki 13:20, 12 sie 2012

Do góry
Podziwiam za rozmnażanie, dzielna ogrodniczka Ktoś napisał, że ogrodnikiem się jest już, jak się samemu umie rozmnożyć rośliny
Dzielenie, rozmnażanie traw 13:17, 12 sie 2012

Do góry
Niezły podział z jednej kępy 8 sztuk.Niesamowite
Dzielenie, rozmnażanie traw 13:16, 12 sie 2012

Do góry
Bardzo ciekawe zdjęcia

Joaska napisał(a)
to okazy przywiezione do babci do podziału
żurawki i hakone:

a to jak dzieliłam hakone:
bierzemy kandydatkę

dzielimy, ja robiłam to ręcznie, ale padało i się trochę śpieszyłam i sadzonki są różnej wielkości:

a tu już po posadzeniu

i niech sobie zdrowo rosną

Ogród do odświeżenia 13:15, 12 sie 2012

Do góry
JulkAd napisał(a)
No a z przodu żurawki, ale nie bardzo chyba bordowe

Pod hortensjami może żółte? Chociaż mam Geoorgia Peach i ładnie wyglądają pod hortensjami.
Moje zmagania ogrodowe 13:13, 12 sie 2012

Do góry
Dziewczyny, podziwiam Was, pamiętam jak miałam małe dzieci też musiałam dziadka prosić o ich pilnowanie, a sam w tym czasie ryłam w ogródku. Kiedyś dzieciaczki urosną i pójdą "na swoje" ale będziecie już w takim wieku jak ja, cieszcie się młodością i nie żałujcie, że chwasty zarastają.. oj tam, niech sobie rosną. Jakoś to będzie.
Czas na zmiany - najwyższy czas 13:10, 12 sie 2012

Do góry
MartaS napisał(a)

Na rabacie z ptakiem rośnie jeszcze w donicy Phantom i rozmyśla czy to będzie dobre miejsce? W dali z pomocą M żwirowa łezka z bukszpanami i biżuterią

Witaj Grapaka
masz ladne drzewko z czerwonymi liśćmi możesz powiedzieć co to za odmiana?
bardzo ładnie tu u Ciebie
pozdrawiam

Duże zmiany na lepsze, jak mi się podoba ta żółta tuja przycięta w kulę I te czerwone begonie... widzę tutaj wpływy ogrodu w stylu angielskim
Świetny, zadbany ogród , wielkie brawa

http://www.gardenarium.pl/realizacje/ogrod-w-stylu-angielskim
Zielony galimatias 13:08, 12 sie 2012

Do góry
Jeśli masz bukszpany zaniedbane to tnij, chodzi o to że jeśli zbyt późno, to młode przyrosty mogą zmarznąć w zimie, ale stare nie, a więc wiosną najwyżej je przytniesz.

Ważne żeby teraz ładnie wyglądały. Ja bym cięła mimo wszystko, czy późno czy nie
To też zależy czy musisz ciąć do gołego drewna - z tym bym się wstrzymała do wiosny.
Mój ogród - radością dla oczu, pokarmem dla duszy. 13:05, 12 sie 2012

Do góry
Wiesz, podziwiam Cię, mój rowerek jakiś taki niewygodny sobie kupiłam i choć lubię jeździć na rowerze to musze sobie inny sprawić.

Fajna wycieczka i jakie foty a żarełko jakie sobie szykujecie - niesamowite.
zielonastrefa 13:03, 12 sie 2012

Do góry
Zachwyt nad zdjęciami, śliczne
Ogród na Cedrowej 13:02, 12 sie 2012

Do góry
Wg mnie ta trawa jest za wysoka, może wejść na kulę na pniu nawet. Co to za trawa? czy miskant?

A jakby trawa miała zostać to wystarczy posadzić tylko kule na dole. Hortensje będą wielkie, zagają kule na pniu. Może zamiast kuli na pniu posadź śliwę wiśniową Nigra na wysokim pniu, co najmniej 1,5 metra pieniek i korona wyżej.
Ogród na Cedrowej 12:59, 12 sie 2012

Do góry
anieszka napisał(a)
Danusiu - spójrz swoim okiem i powiedz, co jeszcze dodać lub zmienić, myślę o kuli cisowej na pniu a pod nią 2-3 mniejsze ??? W miejscu gdzie teraz stoi donica
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 12:57, 12 sie 2012

Do góry
Kondzio napisał(a)
Witam Danusiu gratuluje 600 tnej strony i jak zwykle pieknego ogrodu i miłego spotkania

Niedługo wystąpisz też wśród tych hortensji
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 11:12, 12 sie 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Danusiu, witam serdecznie. Ja odcięta od swiata na tej mojej wycieczce rowerowej, a tu tyle ciekawych wydarzeń.Najpierw spóźnione gratulacje z okazji 600-setki. Irenka zrobiła Ci niezłą niespodziankę z okazji urodzin. Wyglądacie na tych fotkach jak Alicje w krainie czarów. Nawet ta piekna hortensja nie przyćmiła Waszego czaru i uroku. Nie musiałyście przechodzić przez magiczne lustro, bo w Twoim ogrodzie czar panuje juz przed nim. Super dziewczyny, super emocje. Pozdrawiam serdecznie.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 01:52, 12 sie 2012

Do góry
Konstancja30 napisał(a)

napisałam już u Danusi, że byłaś twój spontaniczny przylot był uroczą niespodzianką ... i dał początek spektaklowi, który dane było nam przeżyć razem z wami ... Irenka patrzę na Ciebie i zastanawiam się ... jka to zrobić ? ... jak zrobić i co żeby mieć taką aurę ... sorry Danusiu wszyscy wiemy, że "bukszpanowy" to nasze ogrodnicze guru ... no ale ta Irenka wtapiająca się jak kwiat w jego zakątki ... to już piekno skończone ... i nawet nie będę udawać, że nie zazdraszczam ... bo zazdraszczam każdą komórką swej kobiecej natury ... Irenka ja bardzo poproszę o kilka przemyconych pomiędzy kwiatami i rabatami lekcji ... jak być i jak emanować takim czarem

Konstancjo z tym się rodzi ...
Szmatki kupuje,ale te inne j/w )))))))))))
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 23:49, 11 sie 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Zapach hortensji Limelight jest słodki i dość ciężki, coś jak stokrotki?

Horti modnisia przegląda się w lustrze wody
Kompozycje na balkony, parapety i balustrady 23:34, 11 sie 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Niezły, ekologiczny pomysł wykorzystania palet do dekoracji balkonu.

http://d1xmwy9qbj1jzn.cloudfront.net/wp-content/uploads/2011/10/pallet-garden-Medium.jpg
http://www.designsponge.com/2011/09/diy-project-recycled-pallet-vertical-garden.html

znalezione u nas na forum, niesamowite, czekamy kto u nas taką dekorację wykona

https://www.ogrodowisko.pl/watek/2182-mikro-ogrod-czyli-1-m2-nagrzanego-betonu?page=5#post_8

Przyznam, że bardzo mnie to zaciekawiło I chyba nawet mam gdzieś paletę
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies