Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z perspektywą na przyszłość

Ogród z perspektywą na przyszłość

Sonka 17:44, 11 sie 2012

Moniczko, czy przetacznik dalej kwitnie? jeśli możesz to pokaż go proszę, pozdrawiam.
kwiatholandii 08:19, 12 sie 2012

Sonka, przetacznik już się"kończy"

Wczoraj zrobiliśmy zmainę w ogrodzie. Zniknęła jedna linia cisa. Było tam za mokro i prawie wszystkie padły W sumie teraz podoba mi się bardziej. Mamy ogród otwarty

Nowy nabytek, rozplenica

kwiatholandii 08:20, 12 sie 2012

Marzena2007 napisał(a)
Koniecznie czekam na zdjęcia z Pragi. To tak piękne miasto, że jestem ciekawa zakątków nie oblegamych przez turystów, w szczególności ogrodu różanego.

Jestem ciekawa jak teraz wygląda. Ostatnio widziałam ten ogród 6 lat temu. Cieszę się, bo znalazłam hotel zaraz obok
kwiatholandii 08:25, 12 sie 2012

Po deszczach ruszyły trawy

i Princes'ki

Gardenarium 13:37, 12 sie 2012

kwiatholandii napisał(a)
Cisy mi wypadają i będę musiała zmienić koncepcję przedniej dużej i małej rabaty. Za mokro mają bo jednak choć duzą część ziemi gliniastej wymieniłam to i tak jest za mokro. Poza tym bardzo słabe rośliny kupiłam i 30 mi już padło Pani, która mi je sprzedawała, okazała się w porządku i jeżeli będzie miała jeszcze jakieś na innym polu to nam odda te 30. Zmarznięte po zimie były i dodatkowo ta ziemia je dobiła.

ps. kupiłam piękne 3 rozplenice Jak przestanie padać to zrobię fotki

Przemarznięte bryły w zimie - to jest przyczyna.

Przekop pod nie cały pasek dodając kompostu i podnieś nieco rabatę. aaaa za późno, już je usunęłaś

Instagram Ogrodowiska
kwiatholandii 21:09, 12 sie 2012

Gardenarium napisał(a)

Cisy mi wypadają i będę musiała zmienić koncepcję przedniej dużej i małej rabaty. Za mokro mają bo jednak choć duzą część ziemi gliniastej wymieniłam to i tak jest za mokro. Poza tym bardzo słabe rośliny kupiłam i 30 mi już padło Pani, która mi je sprzedawała, okazała się w porządku i jeżeli będzie miała jeszcze jakieś na innym polu to nam odda te 30. Zmarznięte po zimie były i dodatkowo ta ziemia je dobiła.

ps. kupiłam piękne 3 rozplenice Jak przestanie padać to zrobię fotki

Przemarznięte bryły w zimie - to jest przyczyna.

Przekop pod nie cały pasek dodając kompostu i podnieś nieco rabatę. aaaa za późno, już je usunęłaś

Danusiu, przeniosłam część, które jeszcze w mairę dobrze wyglądały w puste miejsca winnej linii, a pozostałe wkopałam do poczekalni. Zobaczymy co się z nimi stanie.
Wieloszka 11:38, 13 sie 2012

kwiatholandii napisał(a)

Wczoraj zrobiliśmy zmainę w ogrodzie. Zniknęła jedna linia cisa. Było tam za mokro i prawie wszystkie padły W sumie teraz podoba mi się bardziej. Mamy ogród otwarty

Cisów szkoda , ale i tak wszystko wygląda bajecznie! Każda rabatka u Ciebie taka przemyślana i czysta! A kawiarnia absolutnie fantastyczna! Szkoda, że mało jest takich klimatycznych miejsc... Pokazywałaś zdjęcia ze szkółki - ależ zaopatrzona, jest w czym wybrać. Czy podawałaś gdzieś jej adres?
Udanego wyjazdu romantycznego... Mój na 10rocznicę ślubu niestety nie dojdzie do skutku przez kręgosłup buuuu Tym bardziej życzę Wam dobrej zabawy
kwiatholandii 19:15, 13 sie 2012

Aga, dziękuję, ale Twój ogród jest tak piękny, że nawet się nie porównuję. U mnie wiele zmian, a dopiero niedawno skończyłam parę rabat A o szkółce wspominałam Byczkowscy z okolic Kostrzyna Wlkp.
Co do romantycznego wyjazdu, to staramy się wyrywać jak nam się uda. Wśród rodziny i znajomych w Polsce jest to pomysł niemile widziany niestety. Lepiej się ogląda rodziców siedzących ciągle w domu, a nie podróżujących, więc staramy się nie afiszować z wyjazdami bo potem oburzenie trwa zbyt długo, a nam nie chce się tłumaczyć.
ps.Mój kręgosłup też oststnio nawala i już nie wiem co robić.
kwiatholandii 19:20, 13 sie 2012

Wczoraj byliśmy z chłopcami w Starym Browarze w Poznaiu w pobliskim parku. Organizowano tam LAZY SUNDAY. ŚWIETNY POMYSŁ NA SPĘDZENIE CZASU Z RODZINĄ I ZNAJOMYMI

Ana 07:18, 14 sie 2012

Monia i właśnie dlatego zawsze lubiłam Poznań...swego czasu (czyli panieńskiego/licealno-studenckiego) często tam bywałam...uwielbiałam spacerowac po Starówce, leżeć w parku na trawce, albo łazić po Malcie...najczęściej sama, bo nikomu się nie chcialo tłuc pociągiem ze mną