jedno zdjęcie musiałam sobie zostawić ...
Oueen of Sweden widziałam w kompozycji w Kutnie ... piękna ... gdy porównam zapamiętany obraz z tymi zdjęciami nie umiem wybrać ... po prostu trzeba mieć obie ...
moja różanka też prawie w drodze ... tzn jeszcze nie wiem co jest z tego co zamówiłam ale mam nadzieję, ze fszystko
Kochani chłopaki weszli do 6-tki !!!!!
Gramy o miejsce w tej 6=stce a Argentynie dziękujęmy
Byłam cały czas z Wami ale po cichu bo zalatana byłam straszliwie
między czasie kupiłam nową różę przsadziłam purpury w bardziej cieniste miejsce i dokupiłam z 400 cebul ...
kilka zdjęć z dzisiaj
Nowa róża
Stara róza przsadzona Ascot
Przemku, będziesz bardzo zadowolony w każdym razie ja jestem
dla mnie jedno z najlepszych narzędzi Używam go nie tylko do sadzenia cebul, ale także wszystkich innych niewielkich roślin. Wiadomo, że krzewy potrzebują łopaty, ale wykopuję dołki sadząc m.in.lawendę z doniczki, żurawki, hosty
Golden cellebration
Jedyna żółta róza w moim ogrodzie, to od niej zaczęła sie milośc do austinek. Posadzona w czerwcu 2012 i rok temu orzesadzona. Kwitnie niezwykle obficie, ale kwaity utrzymują sie typowo jak dla usiatnki, bardzo krótko 1 dzień.
Po dwóch latach dorosła do wysokości 1,8 m i własciwie towrzy zwarty obelisk i nie potrzebuje już zadnej podpiory od tego sezonu
Munstead wood
W tej róży zakochałam się za sprawą Danusi - to arystokratka - zarówno pod względem koloru , jak i aksamitnych płatkow. Jest tak piekna, że zamowiłam kolejne dwie . Jest niziutka, nie urosła do mnie od wiosnay wyżej niż do 80 cm .liczę że za rok osiągnie ok 1 m .
W upalne dni przypala ją i traci szybkie kwiaty, dlatego u mnie rosnie w cieniu wielkich miskantów i dosięga ją popołudniowe słońce.
Dziękuję Wszystkim za pamięć za uściski .Przezyć człowiek musi sam .Nie ma innej drogi Ciągle myślę o Jolusi i Jej Rodzinie .Przezywają to co ja Współczuję
James Galway
Kolejna austinka sadzona z donicy w czerwcu 2013. Marnie kwitła rok twmu ale w tm roku pokazała już co potrafi. Na początku sezonu miala ok 1,2-1,5 m ale teraz wypuściła nawet 2 m paki z pędamk. Ma dosyć długą przerwę w kwitnieniu, ale warto na jej kwiaty czekać. W środku o zimnym odcieniu , brzegi delikatnie bladoróżowe
Kwitnie calutki sezon, sadziłam ją w czerwcu 2013, kwitła wtedy słabo. W tym roku praktycznie kwitnie przez cały sezon, ma po kilka kwiatów na kazdej łodydze. Kwiaty to takie ładne filizanki, kilka dni trzyma kwiat, to długo jak na austinkę. Tylko ulewne deszcze uszkodziły paki a tak z deszczu nic sobie nie robi.
Dorasta do 1,2 m i ma podobną szerokość. Na poczatku sezonu miała jeszcze wiotkie pędy i wymagała podpórek ale potem łodygi już bez problemu utrzymywały kwiaty