Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród to życie 08:40, 11 wrz 2014

Do góry
ModraSowa napisał(a)

Kasiu, to prawda. No ale co ja mam pokazywać? Ciągle jedną rabatę i kilka kwiatków.
Dzięki Tobie zmobilizowałam je się i zrobiłam kilka zdjęć.

Aniu, śliczne zdjęcia pięknej rabaty. Czy to są te trawy, o których mi pisałaś? Posadzone przed hortensjami wyglądają tak delikatnie i zwiewnie...
Miło mi słyszeć, że lubisz muzykę już zawsze "Marzenie" będzie mi przypominać Ciebie i historię Twojego dziadka.
Pozdrawiam Aniu
Jeśli chcesz być człowiekiem szczęśliwym zostań ogrodnikiem :-) w Koszalinie 08:36, 11 wrz 2014

Do góry

Musiałam wymienić część trawnika, bo trawa była bardzo brzydka w tym miejscu. Już rośnie młoda zieloniutka łączka
Jeśli chcesz być człowiekiem szczęśliwym zostań ogrodnikiem :-) w Koszalinie 08:34, 11 wrz 2014

Do góry

Tu planuję mieć jeszcze szpaler bordowych Żurawek, ale na razie malunie sadzonki czekają w doniczkach.
Ogród ogrodniczki 08:33, 11 wrz 2014

Do góry
I jeszcze opis.

Ogród to życie 08:33, 11 wrz 2014

Do góry

Jeśli chcesz być człowiekiem szczęśliwym zostań ogrodnikiem :-) w Koszalinie 08:33, 11 wrz 2014

Do góry
Ciąg dalszy mojego sadzenia obwódki

Dosadziłam kolejną część lawendowego szpaleru.

Jeśli chcesz być człowiekiem szczęśliwym zostań ogrodnikiem :-) w Koszalinie 08:30, 11 wrz 2014

Do góry
Byłam wczoraj u Janiny ( jak to się to na O. określa) i kupiłam :

35 szt Exotic Emperor . Widziałam na wielu wątkach te tulipany i tak mnie zachwyciły, że postanowiłam kupić, ale w necie nie mogłam za bardzo znaleźć, a na Giełdzie Ogrodniczej były strasznie drogie ( kosztowały kilka zł za 1 szt) , więc bardzo się ucieszyłam ta oferta Janiny. Nie dość , że cena niska to jeszcze pakowane po 7 szt.
Ogród to życie 08:29, 11 wrz 2014

Do góry
Kasya napisał(a)
No zupelnie nie mozna sie u ciebie dokopac do fotek

Kasiu, to prawda. No ale co ja mam pokazywać? Ciągle jedną rabatę i kilka kwiatków.
Dzięki Tobie zmobilizowałam je się i zrobiłam kilka zdjęć.

Ogród ogrodniczki 08:27, 11 wrz 2014

Do góry
I mam zadanie bojowe czyli: co posadzić na tej rabacie?
Pokazuję ją ze wszystkich stron.Pomóżcie.

Ogród ogrodniczki 08:24, 11 wrz 2014

Do góry
Pod trzmielinę posadziłam żurawki.

Pod płotem nareszcie znalazły się hortensje.Ale nie same.Z rozchodnikiem i fotergillą.

Ogród ogrodniczki 08:20, 11 wrz 2014

Do góry
A teraz pokażę moje wczorajsze wypociny ogrodowe.
Dodałam trawy.

W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 08:13, 11 wrz 2014

Do góry
Tusiala napisał(a)
Dla Malgosik Bobo ale jeszcze bez kory. Niech ma
Jeszcze takie malutkie

dzięki
rzeczywiście malutkie
ale kiedyś...
W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 07:57, 11 wrz 2014

Do góry
A dla Gosi - Malkul zdjęcia z trawichą w żwirku. Przed:

Aby wyczyścić żwirek wzięłam takie pazurki (jak na zdjęciu), przegrabiłam nimi żwirek. Potem trawę już łatwo było wyrwać - była już lekko podważona tymi pazurkami. Co prawda, żwirek trochę zabrudzony na zdjęciu, ale na koniec podlałam go wodą z konewki i był czyściutki Bez chemii i raz, dwa

Mój jesienny ogród 07:57, 11 wrz 2014

Do góry
Robercie, u nas już jesiennie, chociaż za dnia jeszcze do 20 w samo południe dociąga.
Bociany już poleciały, a i innych ptaków nie słychać. W lesie tylko gawronie krakanie słychać,
Marcinki i u nas już kwitną,ale w ogrodach różnie.
Róże łysawe ale z kwiatami, borówka się przebarwia, jesienne maliny owocują, sezon ogórkowy się skończył.

Szykujemy ogrody do zimy, dziewczyny szaleją z zakupami. Jeszcze kilka tygodni i będziemy witać listopad.
Ciesz się ciepłem i korzystaj dopóki można,teraz masz pracę w ogrodzie, a zimą? Masz zapewniony byt?

Pozdrawiam.

Co z tym ogródeczkiem począć 07:56, 11 wrz 2014

Do góry
Ewa, może to zdjęcie Cię zainspiruje? (mam nadzieję, ze nie popełniłam przestępstwa?)

a z jeżówkami to może zrobimy tak...jak już się dochowasz 'potomstwa' to ja po nie wpadnę
W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 07:51, 11 wrz 2014

Do góry
Dla Malgosik Bobo ale jeszcze bez kory. Niech ma
Jeszcze takie malutkie

Rozplenica japońska - Pennisetum alopecuroides 07:37, 11 wrz 2014

Do góry
Bardzo dziękuję za odpowiedź. To jest Hameln, ale niektóe są szczególnie wyrośnięte, moje starsze okazy.Ja też uwielbiam rozplenice. A co sądzisz o tym, gdyby rozchodniki zamienić na róże... chyba można znaleźć wyższe odmiany od rozchodników

Mój jesienny ogród 04:45, 11 wrz 2014

Do góry
Jeszcze kilka fotek.

Mój jesienny ogród 04:26, 11 wrz 2014

Do góry
Witajcie.
U mnie nadal ciepło, jeszcze jest rano 18ºC i jeżdżę w króciakach, trza wykorzystać sezon na maksa. Dziś było pochmurno i cykady zamilkły, chyba już zakończyły tegoroczny sezon ale świerszcze i piechotki nadal dają po uszach. Dziś rano jechałem do pracy, była jeszcze szarówka a one grały aż huczało, bardzo lubię tę muzykę ale cykadowe brzęczenie nie przypadło mi do gustu. Wracając do domu złapał mnie deszcz, prawie mnie zmoczyło jeszcze w butach mi nie chlupało ale koszulka i spodenki całe zmokły. Stałem pół godziny pod mostem i przestało padać. Wiał taki ciepły wiatr że nim dojechałem do domu już mi wyschło ubranie. Deszcz był tak gorący jak ten latem co mnie zmoczył. Kupiłem po drodze wór jedzenia dla ptaków, 8 kg. Zrobiłem dwa karmiki w parku i będę nęcił sobie ptaszyny na weekend, bo jak wracam w tygodniu, to już jest za ciemno na mój obiektyw. Park to dziki wielki las i jest tam dosyć ciemno a dnia ubywa w zastraszającym tempie. Znalazłem już dla Was pierwsze oznaki jesieni ale na razie jeszcze króluje zieleń. Zapowiadają ciepłą i wspaniałą jesień ale jaka będzie się okażę. Dziś już spadł śnieg w Calgary, niby to 4 tyś km. Ale wiadomość niezbyt ciekawa. W tamtym tygodniu, pracowałem u kierownika i robiłem mu podwórko, na tip top. Widział jak w pracy załatałem wielką wyrwę w mojej górce, którą jedna niemota zrobiła mi widlakiem, dobrze że się nie zabił, bo dużo mu nie za brakło. Właściciel się zmartwił, bo ta górka, to jego oczko w głowie. Pyta się mnie co teraz będzie a ja żeby się nie martwił, nie będzie śladu. Obiecałem mu że wezmę się jutro, bo normalnie mi ręce opadły. 5 minut wcześniej skończyłem koszenie i dobrze że byłem wyżej i się pakowałem do przyczepy. Kierownik straszy pedant, ale egzamin zdałem, podobała mu się, moja robota. Wróciłem w poniedziałek do firmy a tam trawa urosła, ale już najgorsze skoszone, mam jeszcze 50% ale najrówniejsze, więc już pójdzie traktorem. Pokażę też trochę ptaków. Pozdrówka z jeszcze gorącej Kanady. Okna jak otworzyłem w kwietniu tak ich jeszcze nie dotykałem oby jak najdłużej jeszcze tak było. Niby straszą, że od niedzieli noce po 12ºC.

Bajkowy ogród Weroniki 01:43, 11 wrz 2014

Do góry
weronika77 napisał(a)
Czy ja się nie nauczę zasypiać przed pierwszą w nocy?

Ogród wiejski u Kapiasów. Trawka ładna.

i jeszcze raz piękne hortensje na DOBRANOC takim jak ja.

Nie nauczysz sięjeżeli można to ja poproszę fajnie, że możesz zwiedzać pozdrówka
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies