Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Madzenka 11:18, 11 lis 2014

U mnie te same krzaki azali w roznych miejscach zupenie inaczej się wybarwiają.
Piekny jest listopad w tym roku, a nigdy tego miesiąca nie lubiłam.
Bogdzia 11:26, 11 lis 2014

Marzena2007 napisał(a)
U mnie te same krzaki azali w roznych miejscach zupenie inaczej się wybarwiają.
Piekny jest listopad w tym roku, a nigdy tego miesiąca nie lubiłam.

Tak masz racje dużo zalezy od miejsca wilgotnosci ziemi i dostępu słonka.Dzięki takiemu listopadowi zima bedzie się wydawała krótsza. Mam nadzieje ze wiosna bedzie szybko. Pozdrówka Marzenko.
hanka_andrus 15:03, 11 lis 2014

Słoneczne pozdrowienia. Byłam dziś na bukowej przechadzce z psem. Liście już na dole, idzie się po kostki w listowiu, i szur- szur słychać. Pięknie!
Urszulla 15:20, 11 lis 2014

Zaglądam na jesienny leśny zakątek, rzeczywiście porównania nie wychodzą korzystnie dla tego sezonu, ale i tak wygląda pięknie. Ja uwielbiam szelest liści od stopami. W naszych lasach można tego doświadczyć.
A o przebarwianiu azalii poczytałam, ciekawa sprawa
Pozdrawiam serdecznie
Zielona 16:02, 11 lis 2014

Bogdziu - dzięki Tobie jak zwykle mogłam skopiować do pliku "Rh Bogdzi - ściąga" nowe informacje. Tym razem o azaliach. Dziękuję.
A zachwyciłam się... liśćmi w wodzie... Cudne! Twój ogród to piękny plener dla malarzy. A może już ktoś zapytał o pozwolenie na malowanie Twojego ogrodu? O każdej porze roku można wykorzystać Twój zmienny krajobraz.
Margarete 17:25, 11 lis 2014

Bogdzia napisał(a)

Ja juz też myślałam ze w tym roku nie bedzie kolorowo . Klon Atropurpureum nie przebarwił sie ale na szczęście nad jeziorkiem klonik po bardzo długim namyśle zaczerwienił sie i sprawił mi wiele radości. To zdjecia jeszcze sprzed deszczu , nie miałam kiedy wkleic.

O rany jak pieknie
Widzę to u ciebie już po raz kolejny i po raz kolejny mnie zachwyca tak że wstrzymuje oddech.......
Bogdzia 19:00, 11 lis 2014

hanka_andrus napisał(a)
Słoneczne pozdrowienia. Byłam dziś na bukowej przechadzce z psem. Liście już na dole, idzie się po kostki w listowiu, i szur- szur słychać. Pięknie!

Własnie byłam u Ciebie i widziałam piękne zdjecia.Takich bukowych liści mam mnóstwo w ogrodzie i nie narzekam ani przez minutę na nie.Pozdrówka.
Bogdzia 19:01, 11 lis 2014

Urszulla napisał(a)
Zaglądam na jesienny leśny zakątek, rzeczywiście porównania nie wychodzą korzystnie dla tego sezonu, ale i tak wygląda pięknie. Ja uwielbiam szelest liści od stopami. W naszych lasach można tego doświadczyć.
A o przebarwianiu azalii poczytałam, ciekawa sprawa
Pozdrawiam serdecznie

Ula bardzo mi miło jak widzę ze byłas , doceniam ze zaglądasz przy Twoim braku czasu.Buziaczki.
Bogdzia 19:06, 11 lis 2014

Zielona napisał(a)
Bogdziu - dzięki Tobie jak zwykle mogłam skopiować do pliku "Rh Bogdzi - ściąga" nowe informacje. Tym razem o azaliach. Dziękuję.
A zachwyciłam się... liśćmi w wodzie... Cudne! Twój ogród to piękny plener dla malarzy. A może już ktoś zapytał o pozwolenie na malowanie Twojego ogrodu? O każdej porze roku można wykorzystać Twój zmienny krajobraz.

Chyba nikt prócz Ciebie nie zauwazył że te liście sa na wodzie. Bardzo ładnie to wyglądało , lepiej niz na zdjeciach ale trzeba było powyciągac bo gniłyby w wodzie. Marto ja nie pokazuję swojego ogrodu , własciwie przed ogrodowiskiem tylko rodzina i dwie koleżanki miały tu wstęp . Teraz oczywiście bywa więcej osób ale i tak tylko bardzo zaprzyjaźnieni. Lubię spokój dlatego cieszy mnie ze jestem odizolowana od ulicy do tego stopnia ze sąsiedzi przez płot dziwili się jak zobaczyli mój ogród w tv.
Bogdzia 19:08, 11 lis 2014

Margarete napisał(a)

O rany jak pieknie
Widzę to u ciebie już po raz kolejny i po raz kolejny mnie zachwyca tak że wstrzymuje oddech.......

Małgosiu było bardzo intensywnie i bardzo krótko ale dobrze że było , teraz listki laduja w jeziorku i niedługo śladu po tym widoku nie bedzie.Pozdrówka.