Iwonko mam pytanie do juki bo widzę że u Ciebie pięknie rośnie. Ja mam 4 małe juki takie ok. 30 cm średnicy. Czy lepiej żeby rosły oddzielnie czy posadzić razem w jeden dołek? Może po dwie? Chciałabym żeby szybciej takie bujne były Sorki za interpunkcję ale klawisz z przecinkiem mi się zepsuł. Rozchodniki przepiękne- mam jeden mizerny ale może się rozrośnie w przyszłym roku (chyba taki jak Twój jeśli chodzi o kolor)
Jolu bardzo proszę podaj mi nazwy tych roślin na tej rabacie: cisy oczywiście rozpoznaję; vanilki też; czerwone krzaczki na prawo od bordowej żurawki to jakiś berberys??? dalej żółte to turzyca ?? Jaka ??? dalej hosty a za hostami rozplenica ?? jak ??? i drzewka jakie??? Wszystko mi się tu podoba A murek to tylko Ty widzisz; normalnie nie zwraca się na niego uwagi; ja nie zauważyłam- dopiero jak napisałaś; że brzydki to zobaczyłam; że jest -ale normalny jak to murek
Klawisz z przecinkiem mi się zablokował ale numer.
Waldku, myślę ze nadeszła pora, abyś założył swój watek. Łatwiej byłoby rozmawiać z Toba, łatwiej byłoby ci wspierać się własnymi fotkami. Obecnie takie gościnne występy utrudniają relacje. Pozdrawiam.
Ja zastanawiając się nad tłem dla roślin pomijając liguster zakładając żywopłot brałem pod uwagę grab, buk i wiąz.
Ostatecznie na swojej wsi zrobiłem szpaler z...
...Prunus cerasifera ,,Pissardii"