Danusiu,
Czyli zasadzenie drzewek co 60 cm spowoduje że docelowo gałązki sąsiednich sztuk poprzerastaja ze sobą i stworzy się szczelna ściana (coś jak na zdjęciu poniżej)? Brak prześwituje będzie zapewne na pełnej wysokości 2m?
Posadzone co 80 cm spowoduje że docelowo (dla jakiego wieku) będą się styka delikatnie gałązkami tworząc cos jakby ażurowa ściankę na łączeniach czy będzie między nimi przerwa ok 10 cm?
Kwestia ogrodzenia - jeśli zostawić od granicy 80 cm - z tego 15 przypadnie na ogrodzenie, zostaje 65 na żywopłot. Będzie ok jak posadze w środku czyli 32,5 cm od ogrodzenia? Czy będzie zbyt ciasno ?
Winchester cathedral
Teasing Georgia jak zawsze obficie kwitnie i pachnie uwielbiam ją za te żółte środki i jasne brzegi - jak jajecznica
Queen of Sweden też ma 2 m. i oglądać można tylko od dołu, ale kwiatów na razie mało
Jagoda jesień mamy już prawie na plecach i zapowiedź pięknej soboty, a klony tak będzie szaleństwo kolorów, tak sobie myślę, że dlatego mam tyle klonów u siebie, bo nie znoszę jesieni, a właśnie dzięki klonom prawie ją polubiłam
K. Atropurpurea jest już czerwono bardzo jaskrawy
A kalina japońska już przebarwiona też na czerwony
No to mnie zmobilizowaliście żeby to "szaro buro" pokazać
Nic w ogrodzie się nie dzieje tylko róże rozweselają szarości, oto one
Albrecht Durer, dla mnie piękna róża kolor i wielkość kwiatów i zapach także
Mary Ann także piękna i obficie kwitnie drugi raz
Wiesz latam po ogrodzie i mam jeszcze pełno takich nieokreślonych miejsc i nie mam na pomysłu, wsadzam, przesadzam, kombinuję i brakuje mi weny szukam w głowie rozwiązań, jest ich pełno w waszych ogrodach, ale nie mogę ich przerzucić do mnie, nie zawsze pasują, ale ogólnie ogród się zmienia i z drugiej strony też mnie to cieszy
Hibiskus Variegata bardzo mnie zadziwia, to chyba jedyny okaz, który nie rozwija kwiatów, tylko zachowuje pąki
Następny dziwak w moich kompozycjach
Mam dobry wpływ na Ciebie.....tak jak my tu wszyscy w naszej ogrodowiskowej rodzinie, dziękuję za miłe słowa, takie słowa też mobilizują i jeszcze dzisiaj piątek i piękna słoneczna pogoda, oj poużywam sobie w ogrodzie, będę dalej tańczyć z łopatą