Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Jesienne spotkanie Ogrodowiska w Wojsławicach 28.09.2014(niedziela) 09:09, 26 wrz 2014

Do góry
No dobra, jakbyście widzieli taka płaczącą w kącie, to będę ja

Mam nadzieję, że uda się pojechać
Ogród na glinie 09:08, 26 wrz 2014

Do góry
Potem poszedł pod łopatę następny, większy Rh odmiany CW. Mam tam 2 takie.
I podobnie było z korzeniami jak w poprzednim, a liści zrzucał za dużo.

Musiałam podziabać korzenie, by strącić glinę no i był bardzo ciężki. Na moje oko bardzo duża bryła korzeniowa

Na ten moment jest tak. Niewykopany ostatni Rh. Myślę by dosadzić na nowo tego ostatniego CW, zostałyby tylko 2 Rh, a dalej, gdzie jest ta podejrzana ziemia dosadzić jeszcze 2 Smaragdy.

Musiałabym wtedy szukać nowego miejsca dla tego trzeciego Rh.
No i wyznaczyłam linię trawnika, zdjęłam korę porównałam ziemię pod trawę. I zrodził się pomysł by ją przeszczepić. Ale nie wszystko na raz.
Jeśli chcesz być człowiekiem szczęśliwym zostań ogrodnikiem :-) w Koszalinie 09:06, 26 wrz 2014

Do góry
Trochę większa perspektywa

Chcieliśmy mieć w ogrodzie spory trawnik , żeby było gdzie w piłkę pograć, więc środek jest pusty a rabaty tylko wzdłóż brzegów działki.
Jeśli chcesz być człowiekiem szczęśliwym zostań ogrodnikiem :-) w Koszalinie 09:02, 26 wrz 2014

Do góry

Jesienny taras. Lobelie tworzące obwódkę już przekwitły.
Jeśli chcesz być człowiekiem szczęśliwym zostań ogrodnikiem :-) w Koszalinie 09:00, 26 wrz 2014

Do góry
Na tyłach domu mój sad . Sadzony w zeszłym roku

Ogród na glinie 08:57, 26 wrz 2014

Do góry
Tutaj widać, że korzenie przerosły czarną warstwę i dotarły do jasnej, nieprzepuszczalnej, bardziej gliniastej, to mogła być przyczyna marnienia

Tu już obskubałam tą glinę
Ogród na glinie 08:57, 26 wrz 2014

Do góry
Pierwszy pod łopatę poszedł Rh, któremu, niedolanemu po urlopie zaczęły czerwienieć i żółknąć najstarsze liście. Niestety podlewacz roślin spóźnił się na to podlewanie i zapłaciły za to m.in. różaneczniki.

Stał mi na drodze dosiania trawnika.

Miał pod bryłą korzeniową 2 takie chyba pędraki

I jeszcze takie coś cienkie, żółte

W spadku po dziadku... 08:47, 26 wrz 2014

Do góry
A z drugiej strony róże były, tylko zdjęcie telefonem na szybkiego robione w dodatku pod słońce więc takie mało wyraźne
W spadku po dziadku... 08:25, 26 wrz 2014

Do góry
A to już mój doniczkowy olbrzym i część jego pobratymców
Tu ma być ogród :) 08:08, 26 wrz 2014

Do góry
lindsay80 napisał(a)

i jeszcze jedno zdjęcie robione z balkonu, na którym dokładnie widać dwie linie berberysów, czy zrezygnować z Goldality i zostawić tylko Admiration, przy okazji czy dokupić kilka, żeby ta krawędź przy ogrodzeniu też była nimi wypełniona?

Ten układ mi się podoba , ale chyba bym dała jakieś bordowe drzewo zamiast tego klona. Wydaje się zbyt łaciaty, do tak kolorowego tła. A bordowe drzewo ( klon, buk czy śliwa) fajnie by współgrało z bordową obwódką
Ogrodowy spektakl trwa ... 07:51, 26 wrz 2014

Do góry
Donia czekamy jeszcze na inne kolory .

Ewkakonewka heh jak mi się Twój nick podoba - ja kosodrzewiny nie tnę, jedynie w maju uszczykuję połowę przyrostu ale to bardziej pod kątem kształtowania
mam w innym miejscu bardzo stare i tym podkradnę na święta jakieś gałązki - kosodrzewiny mam różne i trochę - warto mieć ale takie karłowe no i pieję zawsze nad wintergold

Żurawka - Heuchera 07:46, 26 wrz 2014

Do góry
Czy moglibyście pomóc w identyfikacji moich żurawek? Obie kupowane jako Berry Smoothie - w dwóch różnych miejscach. Na pierwszym zdjęciu razem:

I osobno:

Na pierwszym zdjęciu widać, że są w kolorze bardzo podobne - nie wiem czemu na dalszych zdjęciach wyszła taka różnica w kolorze (zdjęcia robione tylko telefonem). Jednak ta która wydaje się być ciemniejsza ma zdecydowanie bardziej żyłkowane listki. Kawiatostany również bardzo podobne a nawet powiedziałabym, że na moje oko laika takie same.
Pomóżcie proszę bo już sama nie wiem co mam.
U BusyBee w ogródku... 07:14, 26 wrz 2014

Do góry
Kasiu, mam tylko takie zdjęcie

Ja też słyszałam, że podkłady niefajnie pachną - delikatnie mówiąc i nie chciałam mieć takiego smrodku na samym wejściu do domu. Dlatego kupiłam te betonowe.
W spadku po dziadku... 00:13, 26 wrz 2014

Do góry
To może jeszcze piwnica i starczy na dzisiaj.

pierwszy pomysł na piwnicę to skoro góra to skalniak... przechodził biedny wiele liftingów a efekt mizerny, coś tam na nim kwitnie z wiosny i wtedy jeszcze chce się zerknąć, a latem jak sucho to i nawet śmierdziuszki nie dają na nim rady, więc teraz posadziłam na nim częściowo barwinek i trzmielinę, nie wiem czy dobrze zrobiłam. Było z odzysku, przyjęła się a czy jakiś efekt tego będzie - czas pokaże. Jak nie to wtedy będę myśleć dalej co z tą piwnicą zrobić

a to była wersja startowa

Teraz jest jeszcze troszkę inaczej ale akurat nie mam aktualnych zdjęć. Gdyby kogoś interesowało, to zrobię i dołączę
W spadku po dziadku... 23:35, 25 wrz 2014

Do góry
A było i tak...

size=360x480]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/71/713986/original.JPG[/img]

Więc chyba teraz jest już troszkę lepiej
Ogród Margaret-ki :) 23:32, 25 wrz 2014

Do góry
Margaret_ka napisał(a)

No tak, szkoda. Marta to nie koniec fotek, już wrzucam kolejne.

Pora na dalie, które od serca podarowała mi koleżanka Madzia.
Ten krzak jest większy ode mnie, ma z 1,9m wysokości. Kwitnie obłędnie.
W tle stawik w barwach jesieni. Brzozy gubią swe liście - szkoda że wprost do stawu.

Piękne te dalie, naprawdę kolor wow
Moje się położyły po deszczach, a u Ciebie taki duży fajny krzak
Orzeszkami też się poczęstuję
Kwiatowy ogródek Monteverde 23:31, 25 wrz 2014

Do góry
Napia napisał(a)
Kobea śliczna
Ja też siałam, ale słabo wzeszła i potem zmarniała po posadzeniu w gruncie, a u Ciebie taki olbrzym
W tym roku nie chciałam już wysiewać, ale chyba dam jej drugą szansę

warto bo ma piękne kielichy
Jurajski Ogród 23:16, 25 wrz 2014

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
jurajska jesień

perfekt i już

jesteś pewna że to sesleria?
W spadku po dziadku... 23:16, 25 wrz 2014

Do góry
Studnia i piwnica (w tle powinna być widoczna) po rozebraniu starych płotów w podwórku zostały pośrodku niczego, a że potrzebne jedno i drugie, to staram się je jakoś wkomponować żeby nie były takimi sierotkami. Więc najpierw pojawił się świerk, krzewuszka, później drugi bo ten pierwszy zmarniał, w tamtym roku był taki zarys rabaty jednorocznymi kwiatkami a na wiosnę, z racji nadwyżek kamieńowych powstało coś takiego

Jurajski Ogród 23:12, 25 wrz 2014

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
jurajska jesień

Powzdycham troszkę i napatrzę się na zapas
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies