Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ana_art"

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 18:46, 27 lut 2015

Do góry
Welka napisał(a)
Ana, Twoim ogrodem zachwycam się od dawna i jak coś dziewczynom w pracy opowiadam, to zawsze Twój pokazuję, także również gratuluję

Dziś w innej sprawie - obiecałam Oliw badylki hortek, za jakieś 2 tyg pewnie będę cięła, ale napisz jak je wysyłasz - trzeba jakoś zabiezpieczyć czy same badylki po cięciu w kopertę/pudełko i wysłać?

związać, można zabezpieczyć jakąś zwilżoną watą i torebką foliową, myśle ze tak jest ok, a i koperta bąbelkowa wystarczy
Asi ogródek pod świerkami 17:28, 27 lut 2015

Do góry
Asiu wracam do Ciebie iiii powiem że jestem troszeczkę zdziwiona propozycją Danusi, która raczej odradzała do tej pory takie oryginalne 'brzuszki'
Według mnie łagodne linie wizualnie lepiej wyglądają, ale to tylko moje zdanie.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 17:21, 27 lut 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Aniu, gratuluję nagrody.
Czasami się zastanawiam, gdzie jest granica profesjonalizmu. I ogrodów robionych z projektem. Dlaczego niektórym przeszkadza, ze takie ogrody startują w konkursach?
Często w komentarzach wytykane są ogrody robione wg projektu, a przecież każda z nas na Ogrodowisku korzysta z wielu pomysłów: kopiujemy rabatki, Danusia pomaga zaprojektować kawałek ogrodu, doradza, dziewczyny w programie do projektowania pomagają tworzyć nasadzenia, doradzają w planowaniu nasadzeń. Uważam, ze każdy sposób jest dobry i nie rozumiem tych, co wytykają fakt, ze projekt tworzył profesjonalista. Dla mnie każdy ogród powinien mieć równe szanse i tyle. A jak komuś to przeszkadza, że był projekt, to się nie zna i nie warto tym się przejmować. Każda rabatka powinna wcześniej być zaplanowana, zaprojektowana. Inaczej popełniamy szereg błędów i trzeba robić wszystko od nowa. Wiem, co mówię
I twój ogród zasługuje na nagrodę i nie warto czytać głupich komentarzy.

Iwonko to nie jest kwestia przejmowania się, bo generalnie to ja się nie przejmuję tym ''co ludzie powiedzą'' komentarze czytam, myślę, że nie wiele osób będąc w takiej sytuacji nie czytałoby chociażby z ludzkiej ciekawości

To co piszesz też przewija się w komentarzu, bo tylko ten kto nie widział żadnego ogrodu, żadnego czasopisma ogrodniczgo może powiedzieć, że zrobił ogród sam. Cała reszta w mniejszy lub większy sposób inspiruje się, planuje wspólnie z innymi 'swoje' rabatki...idąc tym tropem mogę powiedzieć, że np Bogdzia zaprojektowała mi rabatę z rh a między innymi Mała_Mi zaprojektowała mi byliny
Czasami śmieje się że mam stygmat projektu Danusi i nie powinnam się wychylać
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 17:11, 27 lut 2015

Do góry
ren133 napisał(a)
Witaj Ana,
Podglądam Twój piękny ogród. Wspaniale o niego dbasz. Ja dopiero uczę się być ogrodniczką. Dlatego mam dużo pytań. Chciałabym Cię zapytać na początek o tuje Smaragd (bo wiele więcj to u mnie nie ma)- czy Ty je "czeszesz" i to pomaga?
A jakie są te meble, które chcesz sprzedać?
witaj, czesać nie czesze, ale moje w piewszym sezonie były okropne, myślałam , że padną z żalem i bijącym sercem poobcinałam wszystkie brązowe gałązki a potem podlewałam, nawoziłam i teraz mogę śmiało powiedzieć że są piękne!
mebelki są takie jak te
http://allegro.pl/rattan-meble-ogrodowe-stol-160cm-krzesla-italy-i5125874893.html
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 15:12, 27 lut 2015

Do góry
marta_d napisał(a)
Witam!
Dziś miałam okazję zakupić marcowy nr Działkowca Rzeczywiście tekst może okrojony, ale sam fakt zajęcia wysokiego miejsca w konkursie jest chyba najpiękniejszym i najbardziej satysfakcjonującym ukoronowaniem lat pracy w ogrodzie taka wisienka na torcie
Ogród zimą wygląda bardzo dobrze i to na pewno zasługa mnogości zimozielonych z niecierpliwością czekam na wiosenną eksplozję cebulowych
Pozdrawiam

Jasne że cieszy nawet bardzo
ktoś w komentarzach na profilu działkowca na FB napisał:

"Ogrod jest cudowny. Jeden z moich ulubionych na Ogrodowisku. Proszę jednak dodać, że jest projektu Gardenarium
A ja choć miejsca nie zajęłam, to popłakałam się gdy otrzymałam dyplom za udział i książkę o trawach. Dla mnie to i tak było ogromne wyróżnienie!"

Dla mnie również to mega wyróżnienie bo jeszcze w 2011 nie miałam ani pojęcia o roślinach ani ogrodu. O wygranej dowiedziałam się z GAZETY!!!! aż usiadłam z wrażenia na podłodze,serce mi kołatało jak młotem, potem skakałam z radości i obdzwoniłam tych którzy są w różnych sytuacjach ze mną... z radosną nowiną!

lub

'ja tam wolę ogrody które są od zera do końca pomysłem, wykończeniem i pielęgnacją właściciela ogrodu, to nie sztuka zlecic komuś projekt ogrodu...."

pomyślałam że jasne że nie sztuka, sztuką jest zrobić tak by wszyscy mówili że jest wykonany i pielęgnowany przez profesjonaliste, a robi to amator

ktoś również zauważył , że obecny wygląd ogrodu różni się od projektu i to też prawda...
np patrząc na tę fotę to tylko mariken z bukszpanami przy tarasie są zgodne z projektem, cała reszta jest inna...

a tutaj zgodna z projektem jest śliwa wiśniowa i świerk za hortkami

A TAK NA MARGINESIE MAM DO SPRZEDANIA MEBLE, KTÓRE WYGRAŁAM
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 14:54, 27 lut 2015

Do góry
Agania napisał(a)
Aniu, jak jeszcze pawszystkich patyczków nie wydałaś z vanilek, to ja bym była chętna
pozdrawiam

Agata wyślij do mnie pw z tytułem Vanilki, nie wiem ile będzie patyków, bo ja jeszcze nie cięłam
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 14:10, 27 lut 2015

Do góry
Milka napisał(a)
No tak, zapomnialam, bo u nas bez sniegu
U nas za ogrodzeniem na polu jeszcze troszke leży nawet
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 13:54, 27 lut 2015

Do góry
andziurex napisał(a)
U mnie krokusy dopiero zaczynają wychodzić, o paczkach to nawet nie ma mowy.
ale to tylko ten jeden, reszta 'w powijakach' dopiero wychodzą
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 13:53, 27 lut 2015

Do góry
Milka napisał(a)
O jej, a czemu trawnik taki w ciapki?
Pleśń pośniegowa?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 13:38, 27 lut 2015

Do góry
Katkak napisał(a)

Dzięki wielkie
tylko one są jeszcze oplecione wężem świetlnym (bije się w pierś że to dekoracja świąteczna nie sprzątnięta)
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 13:36, 27 lut 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
to takie standardowe zielone zakupione na allegro, ale pomalowane na biało

Dzięki wielkie
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 13:34, 27 lut 2015

Do góry
Katkak napisał(a)
Ana, ale świetne masz te białe obeliski. Możesz zdradzić gdzie je kupiłaś?
to takie standardowe zielone zakupione na allegro, ale pomalowane na biało
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 13:32, 27 lut 2015

Do góry

pąk kwiatowy w bergeni

i ONE, pierwsze najwcześniejsze, dzisiaj wypatrzyłam

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 13:26, 27 lut 2015

Do góry
Dzisiejsze, widać uciapkowany trawnik

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 13:22, 27 lut 2015

Do góry
Milka napisał(a)
A sprawdzalas czy juz paki ida na hortkach? U mnie juz wielkie byly, to znaczy, ze juz pora ciac, tak o miesiac pogoda do przodu, noce na plusie, bukietowym nic nie bedzie, gorzej z ogrodowymi, choc mam takie, co kwitna na poprzednich i tegorocznych galazkach
Nie u mnie jeszcze uśpione, chociaż ostatnio krzyczałam do Marty przez tel że limki pąki mają, ale to taka fotomorgana ogrodnicza była
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 10:48, 27 lut 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Danusiu, czy jest gdzieś wątek albo artykuł, gdzie mogłabym dowiedzieć się, jakie nożyce nadają się do cięcia bukszpanów? Może masz fotki takich?

Ps. Mam problem z Powiadomieniami.

Pozdrawiam

ana_art napisał(a)

a tak na marginesie formy do cięcia są bardzo trudne do zakupienia.

Były w naszym sklepie ponad dwa lata dla zainteresowanych mam jeszcze ze sklepu Ogrodowisko szablony do cięcia kulek i stożków, zapinane na bukszpan. Marzenka tnie z szablonami, uwielbia doskonałość, ja z racji pewnego już niedbalstwa tnę bez, ale mam duże doświadczenie jak ktoś zainteresowany, niech pisze na pw.

Kulka i stożek do cięcia topiarów Takie:

https://www.burgonandball.com/shop/scripts/prodView.asp?idproduct=36

https://www.burgonandball.com/shop/scripts/prodView.asp?idproduct=37

Plus maty okrągłe pod kulkę i do tego większe, wygięte nożyce owczarskie takie

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 09:15, 27 lut 2015

Do góry
Irenko miałam na myśli że wysoko, nie że nisko. Niektórzy twierdzą, że powinno się ciąć niżej. Ja tez tak tnę jak Ty
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 09:04, 27 lut 2015

Do góry
ale wysoko pociachałaś te hortki
U mnie limki potraciły w większości pąki w wichurę
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 08:44, 27 lut 2015

Do góry
no to masz dylematy
ja tam lubię poczochranie brzóz, z uporządkowaną resztą. I stawiałabym albo na nie albo na kuliste formy dla przełamania geometryczności.
jestem ciekawa co powie Danusia
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 07:41, 27 lut 2015

Do góry
MissJellyfish napisał(a)
Przy okazji pytania od nozyce do bukszpanow- chyba u nikogo nie widzialam tak pieknych okazow jak u Ciebie Czy sama je przycinasz? I czy wiesz moze, gdzie mozna kupic formy do przycinania bukszpanow? Ja mam okolo 15 na tarasie, ale ich przycinanie zawsze mi slabo szlo
Danusia to PROFESJONALISTKA w pełni tego słowa znaczeniu, tnie bukszpany u siebie, u innych. Podejrzewam, ze nawet z zawiązanymi oczami i bez potrzeby formy
a tak na marginesie formy do cięcia są bardzo trudne do zakupienia.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies