Asiu wracam do Ciebie iiii powiem że jestem troszeczkę zdziwiona propozycją Danusi, która raczej odradzała do tej pory takie oryginalne 'brzuszki'
Według mnie łagodne linie wizualnie lepiej wyglądają, ale to tylko moje zdanie.
Iwonko to nie jest kwestia przejmowania się, bo generalnie to ja się nie przejmuję tym ''co ludzie powiedzą'' komentarze czytam, myślę, że nie wiele osób będąc w takiej sytuacji nie czytałoby chociażby z ludzkiej ciekawości
To co piszesz też przewija się w komentarzu, bo tylko ten kto nie widział żadnego ogrodu, żadnego czasopisma ogrodniczgo może powiedzieć, że zrobił ogród sam. Cała reszta w mniejszy lub większy sposób inspiruje się, planuje wspólnie z innymi 'swoje' rabatki...idąc tym tropem mogę powiedzieć, że np Bogdzia zaprojektowała mi rabatę z rh a między innymi Mała_Mi zaprojektowała mi byliny
Czasami śmieje się że mam stygmat projektu Danusi i nie powinnam się wychylać
witaj, czesać nie czesze, ale moje w piewszym sezonie były okropne, myślałam , że padną z żalem i bijącym sercem poobcinałam wszystkie brązowe gałązki a potem podlewałam, nawoziłam i teraz mogę śmiało powiedzieć że są piękne!
mebelki są takie jak te http://allegro.pl/rattan-meble-ogrodowe-stol-160cm-krzesla-italy-i5125874893.html
Jasne że cieszy nawet bardzo
ktoś w komentarzach na profilu działkowca na FB napisał:
"Ogrod jest cudowny. Jeden z moich ulubionych na Ogrodowisku. Proszę jednak dodać, że jest projektu Gardenarium
A ja choć miejsca nie zajęłam, to popłakałam się gdy otrzymałam dyplom za udział i książkę o trawach. Dla mnie to i tak było ogromne wyróżnienie!"
Dla mnie również to mega wyróżnienie bo jeszcze w 2011 nie miałam ani pojęcia o roślinach ani ogrodu. O wygranej dowiedziałam się z GAZETY!!!! aż usiadłam z wrażenia na podłodze,serce mi kołatało jak młotem, potem skakałam z radości i obdzwoniłam tych którzy są w różnych sytuacjach ze mną... z radosną nowiną!
lub
'ja tam wolę ogrody które są od zera do końca pomysłem, wykończeniem i pielęgnacją właściciela ogrodu, to nie sztuka zlecic komuś projekt ogrodu...."
pomyślałam że jasne że nie sztuka, sztuką jest zrobić tak by wszyscy mówili że jest wykonany i pielęgnowany przez profesjonaliste, a robi to amator
ktoś również zauważył , że obecny wygląd ogrodu różni się od projektu i to też prawda...
np patrząc na tę fotę to tylko mariken z bukszpanami przy tarasie są zgodne z projektem, cała reszta jest inna...
a tutaj zgodna z projektem jest śliwa wiśniowa i świerk za hortkami
A TAK NA MARGINESIE MAM DO SPRZEDANIA MEBLE, KTÓRE WYGRAŁAM
Były w naszym sklepie ponad dwa lata dla zainteresowanych mam jeszcze ze sklepu Ogrodowisko szablony do cięcia kulek i stożków, zapinane na bukszpan. Marzenka tnie z szablonami, uwielbia doskonałość, ja z racji pewnego już niedbalstwa tnę bez, ale mam duże doświadczenie jak ktoś zainteresowany, niech pisze na pw.
no to masz dylematy
ja tam lubię poczochranie brzóz, z uporządkowaną resztą. I stawiałabym albo na nie albo na kuliste formy dla przełamania geometryczności.
jestem ciekawa co powie Danusia
Danusia to PROFESJONALISTKA w pełni tego słowa znaczeniu, tnie bukszpany u siebie, u innych. Podejrzewam, ze nawet z zawiązanymi oczami i bez potrzeby formy
a tak na marginesie formy do cięcia są bardzo trudne do zakupienia.