i przody
było busz pod trzmielinami i ciętym ,żywotnikiem
Jest: pod żywotnikiem zostały posadzone róże nn okrywowe wysadzone z donic bo w donicach chorowały i wykopałam mnóstwo roślin a wsadziłam żurawki georgia peach
No właśnie mam z tym problem, chcę posadzić pod sosnami ten rdest pokrewny, żeby szybko było, ale niezbyt ekspansywnie (boję się bluszczu)
A co ty byś dała Danusiu?
zdj. docelowo rdest na lewo i na wprost, po prawej tych tui już tam nie ma.
Obiecałam zdjęcia ze zmian
było: za miskantami jest tawuła
w trakcie, usuwanie tawuły
jest
Posadzone tuje, przesunięte Variegatusy i Gracek z lewej poszedł jako trzeci za horti
przesadzony berberys spod cyprysa na miejsce Gracka:
Ewusia .. Moźe jeszcze się wstrzymaj.... Wyglada ślicznie , to prawda.... Taka dyndająca szklana kula.. Ale póki co..żadna sikorka jeszcze do niej nie wlazła...a jak to ma byc atrapa , to chyba......dam znać , jak sikorki się odważą i zaakceptują pomysła . Ale bardzo sie cieszę ,ze sie podoba .. Mnie by sie marzyło kilka takich kul na terenie ogródka..widok pewnie bylby boski ..ale bez korzystających z nich sikorek to straci cały urok , przynajmniej dla mnie ..a może zaryzykuj .. Może Twoje sikorki maja bardziej rozwinięta zyłkę awanturniczą i akurat wlezą ??.. Bo moźe moje to jakieś cykory ??
Moje buki beda przed tujami a ty masz tam pusto moze dlatego jest taki przeswit ...... Przeciez to wcale wszystko proste nie jest dlaczego ja myslałam inaczej?
Mam pewną koncepcje co do rozsadzenia kilku roslin. Została ona podpatrzona u jednej z pań na forum. Przedstawia sie w ten sposób:
Zamiast buku dam świerk serbski obsadze go hortensjami tak jak na obrazku. Z miskantów pewnie zrezygnuje, ale chce dodać coś z tych roślin, które będe musiał przesadzić:
2 kulki podbne do dancia
2 jałowce skalne
Jałowiec płozny
Jesli da się coś wcisnąć to bedzie dobrze zniknie troche tego buszy ze srodka podwórza.. poniżej przedstawiam miejsce rabaty. Obiecuje, że usunę darń i będe się słuchał