Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Ewkakonewka 14:33, 15 lis 2014

Marzena2007 napisał(a)
Kilka mgnień jesieni, prawie bezlistnie

Brzozy wyglądają jakby miały odrost

No wzdycham mocno na widok kostrzewy i kulek, i wymyśliłam
Zobaczysz u mnie czy to będzie też ach?
A tekst z odrostami brzozy... błuhahahhahaa popłakać się można ze śmiechu
Madzenka 15:30, 15 lis 2014

stychaz napisał(a)

Liście na tych brzozach sprawiają wrażenie jakby przyginały gałęzie do ziemi

Żwirek ciemno szary jak taras.

Macham

Dobrze, ze nie zamówiłam sobie baga... Tylko próbę zrobiłam i aż zgrzytnęłam zębami. Ciemnoszary zdecydowanie bardziej mi pasuje w to miejsce. I chyba nasladując Danusie będę wprowadzać kilka kolorów żwirka aby nie było zbyt monotonnie
Madzenka 15:31, 15 lis 2014

Ha trezba w przyszlym roku jechać na Gardenie. Dopiero obejrzałam odcienk o Arboretum w Trojanowie
Madzenka 15:32, 15 lis 2014

Ewkakonewka napisał(a)

No wzdycham mocno na widok kostrzewy i kulek, i wymyśliłam
Zobaczysz u mnie czy to będzie też ach?
A tekst z odrostami brzozy... błuhahahhahaa popłakać się można ze śmiechu

Na pewno będzie pieknie. A ja w bukszpanach pod magnolią dokonam kolejnych zmian iwosna. Frosted curls tam nie będzie rósł
Luki 15:41, 15 lis 2014

Doczytałem o kolejnych żurawkach i aż nie wierze, że to pisze, ale ja mam już powoli nerwa na żurawki. Kupiłem 2 w innym miejscu niż zazwyczaj i najlepsze, że wsadziłem je do donic przed wejściem, dzisiaj już były bez korzeni.
Tak dumałem co bordowego i małego w ich miejsce... jedyne co wpadło mi do głowy to bereberys Pola nowośc i widziałem ją w tym roku w szkółce, która go wyhodowała. Problem tylko, że zimą bordowego koloru nie będzie, ale zatem jesienią będzie czerwień liści.
Co do żwirku to tylko ciemny bo widze tam troszke tego jasnego i na całości rzeczywiście jakoś zbyt sterylnie by to wyglądało.
Ewkakonewka 16:10, 15 lis 2014

Marzena2007 napisał(a)

Na pewno będzie pieknie. A ja w bukszpanach pod magnolią dokonam kolejnych zmian iwosna. Frosted curls tam nie będzie rósł

Hehehe cała Ty
Dziękuję za wszystkie podpowiedzi.
Jak tu się wiosny doczekać, niby zima na planowanie dobra, ale nie można iść realizować, a w sezonie pomyślane, wykonane i też właściwie czekane... bo przecież urosnąć musi
leon60 16:13, 15 lis 2014

Jestem za ciemnym żwirkiem zdecydowanie
Mala_Mi 16:43, 15 lis 2014

Marzena2007 napisał(a)
Kilka mgnień jesieni, prawie bezlistnie

Jak wyciepiesz te brzozy... to jak budzi duddzi przyjadę i spiorę na kwaśne jabłko. Są cudne. Z trawkami i resztą wyglądają jak z bajki.

Wyciepaj te dwie po drugiej stronie, bo nie konweniują do tych I straszą takie przycięte, jakby były smukłe to może by było, ale takie poszarpane do całości ogrodu nie pasują. Sorki, ale teraz trzeba trzymać klasę.. z takim ogrodem to byle co już nie przejdzie.

W kwestii żwiru nie doradzam.... bo nie mam zdania.

A z tojeścią purpurową się pożegnałam definitywnie... już jest na kompostowni. Razem z pomidorowymi krzakami Takie byle co to było... połowa sadzonek wogle zdechła.
Sebek 17:12, 15 lis 2014

Fotki z ogrodu cudne Za fotki donic dziękuję - będą zamiokulkasy albo sansewiery Na Lechuzy raczej się nie szarpnę, ale będę szukać okazji
makkasia 17:39, 15 lis 2014

Te brzozy są cudne i jestem za wyciepaniem pozostałych dwóch ale te zachowaj prawie nie przyjdę i nie zbiję tak jak Mała Mi ale płakać będę
Madżenko co z tą tojeścią bo po CFSh był szał wszyscy ją mieli (tylko nie ja) a później mało jej było widać w ogrodach (u Any Art only) Ania pisze, że wywaliła co to znaczy ?