do mnie też i podpiszcie te zdjęcie ogólne bo nie wszystkie znam Ciebie, Bożenkę Malgosię teraz Yolkę a reszta?buziolki a kwiecia masz pełno co kupiłaś?
I do następnego spotkania Dziewczyny, każda z Was ma u mnie drzwi szeroko otwarte.. jesteście do tańca i do różańca
Małgosia.. przepis na rybkę plisss.
Żeberka - przepis nawet eM zapamiętał... pychotka.
Pierożki ze szpinakiem.. nawet pies polubił.. chociaż jak można lubić szpinak??
I tak dalej i tak dalej.. łącznie z nalewką aroniową malinową...
O ciasteczkach z malinami, szarlotce.....nie wspominam. Tony smacznych kalorii.
Tak mnie dziewczyny rozpieszczały..
I komu to dobrze ????
Wspaniały weekend.... ewenement internetu.. ludzie których nie można nie kochać.. i to piszę ja która zawsze uważała, że tylko nieudaczniki szukają przyjaźni na internecie..
Tylko krowa zdania nie zmienia.. ja zmieniłam
Do następnego spotkania.
Szkoda że nic nie piszecie...ale postanowiłam się nie zniechęcać, może ktoś skrobnie parę słów na pocieszenie Kilka fotek z tego sezonu- trochę zmian w moim ogródku. W miejscu uschłego drzewka, które straszyło mnie ilekroć spogladałam z okna kuchennego, zrobiłam sobie "widoczek". Czyli zawsze dobry sprawdzony sposób z Ogrodowiska- do bukszpanowych kulek dosadziłam jeszcze więcej bukszpanów, do tego trochę żórawek i traw. Teraz co rano taki widok z kuchni poprawia mi humor. A wam jak się podoba?
Trochę dalej pod szpalerem hakuro ułożyłam "antyczną" kompozycję z rozbitej donicy i traw. Raczej nic się u mnie nie marnuje
Z tyłu ogrodu poszerzyliśmy rabatę przy parkanie oddzielającym nas od sąsiadów i całkiem niedawno założyłam mini wrzosowisko.
i wiecie co- te cisy za wrzosami coś chyba źle się mają. Jakieś takie brązowo żółte się robią Ratunku ! to juz trzecie naszadzenie iglaków w tym miejscu- dwa razy próbowałam z thujami szmaragd, teraz gleba jest porządnie zdrenowana, nasypane ziemi ogrodniczej na 1m głębkości i co- znowu mają mi paść iglaki? Tylko bambus, w rogu przy szopce rośnie jak szalony.
Jeszcze pięknie, jeszcze ciepło, tylko berberysy tracą żółte listki.
Fuksja jakby nigdy nie słyszała o jesieni kwitnie nadal