Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja działka na Dębowym Lesie

Moja działka na Dębowym Lesie

Napia 18:39, 28 paź 2014

anabuko1 napisał(a)

Tak listopad za pasem i pustka ogrodowa. której nie lubię.A kwiatów i kolorów coraz mniej i mniej.Szkoda wielka
Ja tez jestem na jasnożółtym polu- opadów .Cóż tak jest.
Słoneczko to jest i w tym roku było go bardzo dużo

Jeszcze trochę to tylko takie ogrodowe nam zostaną

Jeżeli takie, to nie będzie źle
jola54 19:40, 28 paź 2014

Jak kolorowo jeszcze u Ciebie. U mnie już szaro i smutno. Róże przemarzły, wszystkie liście opadły, tylko dwa krzaczki chryzantem jeszcze się trzymają.Masz takie bogactwo roślin i wszystkie tak dorodne,że nawet późną jesienią jest pięknie i przytulnie.Pozdrawiam serdecznie
Bogdzia 19:49, 28 paź 2014

Piszesz że od roku robisz ogródkowe zdjęcia ale pieknie je robisz, dzisiejsze też śliczności.Mucha na marcinku...cudo.
BusyBee 21:06, 28 paź 2014

anabuko1 napisał(a)

No widzisz, ja mieszkałabyś bliżej to mogłabyś przyjść i ode mnie sobie duża dyńkę wziąć

Wyciachałabym w niej oczęta i uśmieszek rodem z horroru....świeczka w środek i .....Halloween.... wprawdzie święto nie nasze, ale urokliwe
BusyBee 21:11, 28 paź 2014

anabuko1 napisał(a)

Ale śliczne uwielbiam tę kremową biel
Czy jeśli bym posadziła teraz takie chryzantemy kupione kwitnące- a wszędzie ich pełno z racji świąt...to przezimują??
anabuko1 10:06, 29 paź 2014

Napia napisał(a)

Jeżeli takie, to nie będzie źle

Coraz mniej kolorków to chyba tylko żurawki i iglagczki nam zostaną i szroniki, które są bardzo urokliwe

jola54 napisał(a)
Jak kolorowo jeszcze u Ciebie. U mnie już szaro i smutno. Róże przemarzły, wszystkie liście opadły, tylko dwa krzaczki chryzantem jeszcze się trzymają.Masz takie bogactwo roślin i wszystkie tak dorodne,że nawet późną jesienią jest pięknie i przytulnie.Pozdrawiam serdecznie

To już też zmierzch jesiennych kolorów, szkoda. Róże jeszcze 2 kwitną ,kilka marcinków i chryzantemek 2.
Dzięki i rozwieź pozdrawiam serdecznie

anabuko1 10:10, 29 paź 2014

Bogdzia napisał(a)
Piszesz że od roku robisz ogródkowe zdjęcia ale pieknie je robisz, dzisiejsze też śliczności.Mucha na marcinku...cudo.

Tak dopiero w tamtym roku zaczęłam robić kwiatowe , roślinek różnych zdjątka i wciąż się ich uczę.
Owady na kwitach wyglądają pięknie .
Dla ciebie taki tam

anabuko1 10:21, 29 paź 2014

BusyBee napisał(a)

Wyciachałabym w niej oczęta i uśmieszek rodem z horroru....świeczka w środek i .....Halloween.... wprawdzie święto nie nasze, ale urokliwe

Dyniowe Święto czyli Helloween to takie nie nasze, dużo mamy zapożyczeń.dużo swoich pogubiliśmy..,
I nie wszystkie w pełni mi się podobają.Ale dyniowe ozdoby to bardzo , maja w sobie coś bardzo urokliwego.

BusyBee napisał(a)

Czy jeśli bym posadziła teraz takie chryzantemy kupione kwitnące- a wszędzie ich pełno z racji świąt...to przezimują??

Ja tak chryzantemy bez nazw to bałabym się .Nie wszystkie zimują.Ja kupowałam tylko te co zimują. Margo taka właśnie jest,i sama ładnie się rozkrzewiał już. Inne jeszcze nie tak.
Ale jak chcesz to ryzykuj.
Ja kupowałam swoje tutaj;http://chryzantemy.blogspot.com/2013/03/chryzantemy-zimujace-w-gruncie.html
AsiaK_Z 14:37, 29 paź 2014

Cześć Aniu. Zdjęcia urokliwe. Czasami te wszystkie stworzonka wyglądają, jakby Ci pozowały
Jesień piękna u Ciebie Pozdrawiam
Ewkakonewka 08:41, 30 paź 2014

BusyBee napisał(a)

U mnie zimują bez problemu