To dorzucam jeszcze kilka świeżych obrazków. W Sztokholmie jest kilka naprawdę ciekawych ogrodów. W Ogrodzie Królewskim w tym roku przygotowano taka rabatę jednoroczną:
jak widać dominującą rośliną jest szarłat w kilku odmianach. Do tego to co lubmy: werbeny, szałwie, kleoma, tytoń, trawy.
Fantastyczna, trochę drapieżna kompozycja...
Jak Wam się podoba?
Dziękuję za słoneczko, długo nie padało, ale już nie poszłam do ogrodu dzisiaj trochę leniuchowałam z różyczek bardzo się cieszę, będziesz zadowolona z jednej i drugiej
Maja to jest wspaniała róża do cienia Centenaire de Lourdes tzn. zostało imię nadane na 100 Lourdes
jeszcze teraz tak wygląda, długo kwitnie tylko prawie nie pachnie
Wygląda na to że doczekałam się (pierwszego ) kwiatka u mojej hoji. Jest w rodzinie ok. 30 lat, ostatnie 15 u mnie. Już myślałam że nigdy nie zakwitnie a tu proszę pączuszek. Zastanawiam się czy będzie więcej kwiatuszkow.
Dorotka miła,cieszę się ,że mogłam Cię poznać.Fajna Dziewczyna,Wszystkie zresztą Fajne i pozytywnie nakręcone.
Musimy się jeszcze spotkać koniecznie
Ściskam i pozdrawiam.
Ale żeby nie było honoru jesieni broni miłorząb który w tej chwili jest dwukolorowy, tak jakby nie mógł się zdecydować czy to jeszcze lato a może jednak jesień...
kwitnie też dabecja
no i to by było na tyle jesieni u mnie... bo przecież nie będę Wam pokazywać liści i igieł, które spadły... zresztą wprawne oko znajdzie je na wcześniejszych zdjęciach