Witam serdecznie,
bardzo proszę o pomoc w zagospodarowaniu "rabatki" na jednej ze ścian działki (tam gdzie są deski). Na początku chciałam posadzić tam kilka wrzosów - tak po prostu w trawie, potem stwierdziłam, że zrobię małą rabatę i dorzucę coś jeszcze. Dokupiłam żurawkę limonkową - 3 szt. i kostrzewę siną - 5 szt. Zrobiłam małą "rabatkę" i część roślin wsadziłam.
Doszliśmy z mężem jednak do wniosku, że może zaprojektujemy cała tą ścianę. Pomyślałam że przed tujamy posadzimy tawułę japońską a w okolicy wysokiego iglastego drzewa właśnie wrzosy - tak jak na jednym ze zdjęć - ale na tym moje pomysły się kończą. Poczytałam trochę forum i jestem pod ogromnym wrażeniem niektórych ogrodów - p. Danusiu wielkie ukłony

ale mam jeszcze wiekszy mętlik w głowie a żadnego pomysłu od czego zacząć. Dodam, że jestem zupełnym laikiem zarówno jeśli chodzi o projekt jak i wykonanie. Dotychczasowe moje zaangażowanie w prace ogrodowe to co najwyżej koszenie trawy
Bardzo dziękuję za jakiekolwiek wskazówki.
Dodam, że pierwsze zdjęcia są czysto poglądowe, teraz tuje są wyższe od ogrodzenia.