Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Znowu na wsi 21:08, 13 wrz 2014

Do góry
Faktury liści

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 21:08, 13 wrz 2014

Do góry
AnnaS napisał(a)
Witam serdecznie,

bardzo proszę o pomoc w zagospodarowaniu "rabatki"

Pooglądaj zdjęcia w ogrodzie z lustrem, masz jak ulał gotowca na ten róg. Za mało sadzisz wrzosów, musi ich tam byc co najmniej 100 żeby był efekt,do tego trawy i berberysy.

Od tego miejsca
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1033-ogrod-z-lustrem?page=28
Znowu na wsi 20:58, 13 wrz 2014

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Ho, ho, ho, jak szybko wszystko urosło
A jak się ma warzywnik?
Ciekawi mnie, jak odbierasz tę 'ścianę'- stos z drewna ułożonego po stronie sąsiada? Dla mnie to nawet fajna dekoracja

Mam mieszane uczucia. Z jednej strony zyskałam trochę zaciszności, z drugiej rośliny lubiące słońce nagle znalazły się w cieniu.

Co do warzywnika to właściwie warzyw tam nie ma. Nabyte tuż po przeprowadzce nasiona bobu i fasolki nadal czekają na posadzenie , chyba już nic z nich nie wyrośnie. Na jednej grządce rosną truskawki, a druga służy mi za rozsadnik.
Specjalnie dla ciebie fragment "warzywnika"

Podwiązywanie wysokich hortensji 20:57, 13 wrz 2014

Do góry
malkul napisał(a)

Danusiu a masz może zdjęcie takowej obejmy?

Coś takiego, albo pół koła na drutach wbijanych w ziemię

Ogród - Moje spełnione marzenie 20:55, 13 wrz 2014

Do góry
Znowu pada... Tak co drugi dzień... Ogród tak namoczony, że nawet nie ma kiedy trawy skosić... Pół ogrodu dalej zarośnięte...
Ale coś tam działam i część roślin przesadzona... Jeszcze muszę przeorganizować jedną z niedawno założonych rabat... Tylko jeszcze muszę mieć na nią pomysł... Ale to później...
Teraz zachwycam się Trawami... Sadzę je już kilka lat i zaczynam widzieć, że tworzą niesamowity klimat...
Dobrych dni Wam życzę i pozdrowienia zostawiam...

Lawendowy zawrót głowy 20:52, 13 wrz 2014

Do góry
Musiałam zrobic zdjecie z kompa na ipadzie nic nie ma . Net tylko na tablecie. Przez swierki zas nie mamy neta i wifi mateczko.

To ten płot w trakcie ulewy
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 20:40, 13 wrz 2014

Do góry
ewsyg napisał(a)
Agatko, moja hortensja kosmata jeszcze nigdy mi nie zakwitła. Widziałam ją kwitnącą i jest piękna, a u Ciebie będzie aż 5, będzie cudnie. Mam nadzieje, żę jak ją przesadzę na nową działkę to będzie miała lepsze warunki i zakwitnie.

Trudno mi uwierzyć w to co piszesz, tylko horti ogrodowe nie kwitną po ciężkiej zimie, może się mylę, ale zobaczymy w przyszłym roku.......wiem, że trzeba okrywać i do cienia, a wieszsz ja kcę niebieskich horti ogrodowych i żeby kwitły....to jest apel i prośba o Wasze doświadczenia.
Ja chcę ten błękit uzyskać, oczywiście przed wrzosami, bo ich róże, fiolety
i purpurę w tym czasookresie uwielbiam

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 20:32, 13 wrz 2014

Do góry
Ivvvona napisał(a)
Piękne odsłony jesiennego ogrodu, podziwiam wrzosowisko - jest cudowne. Kloników zazdraszczam, u mnie się nie uchowały. Po Twoim ogrodzie można by tak spacerować i spacerować bez końca i nigdy się nie znudzi. Pozdrawiam

Ty pospaceruj u mnie , a ja pospaceruję u Ciebie, Iwonko jeszcze mamy lato

rybcie pływają

lilie zakwitną

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 20:28, 13 wrz 2014

Do góry
hanka_andrus napisał(a)

Pięknie jest. Co to za czerwone liście na pierwszym planie?
Lawendowy zawrót głowy 20:24, 13 wrz 2014

Do góry
Działka 35 na 18 metrów

Wilcza Góra 20:23, 13 wrz 2014

Do góry

Zdjęcia ogrodu z lotu ptaka robią wrażenie Kancik ostry jak żyleta i ten kołnierzyk wokół rabat to jest to

WilczaGora napisał(a)

A ten gagatek to mnie ostatnio tak załatwił ze wylądowałem pod kroplówką Brr.... ale uroczy

Pozdrawiam
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 20:21, 13 wrz 2014

Do góry
I kot Grafit w koszyku..on najmniej fotogeniczny , bo to najbrzydszy kot na świecie, ale to mój synuś z bidula wyrwany

uwielbia testować, każdą nowość...kosz mu pasuje.....Grafit to szczęściarz uratowany z wypadku samochodowego, to kot z historią, dla niego mogłabym spisać historię

Dla odmiany czas na zmiany... 20:19, 13 wrz 2014

Do góry

na ostatnim zdjęciu nie skończona rabata..może nie powinnam pokazywać,ale co tam
Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 20:18, 13 wrz 2014

Do góry
Moje kwiaty, jedyne

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 20:17, 13 wrz 2014

Do góry

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 20:17, 13 wrz 2014

Do góry
Kosze wiklinowe i prawie jesień, to plony i podsumowanie roku, ja nie chcę jeszcze tego robić, bo efekty nie takie jakich oczekiwałam, ale wyzwań ciąg dalszy nastąpi

Zbiory nawet były.......cukinia mi się udała....pierwszy rok mam warzywnik

i dyńka sobie urosła w koszu

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 20:16, 13 wrz 2014

Do góry
Witam serdecznie,

bardzo proszę o pomoc w zagospodarowaniu "rabatki" na jednej ze ścian działki (tam gdzie są deski). Na początku chciałam posadzić tam kilka wrzosów - tak po prostu w trawie, potem stwierdziłam, że zrobię małą rabatę i dorzucę coś jeszcze. Dokupiłam żurawkę limonkową - 3 szt. i kostrzewę siną - 5 szt. Zrobiłam małą "rabatkę" i część roślin wsadziłam.
Doszliśmy z mężem jednak do wniosku, że może zaprojektujemy cała tą ścianę. Pomyślałam że przed tujamy posadzimy tawułę japońską a w okolicy wysokiego iglastego drzewa właśnie wrzosy - tak jak na jednym ze zdjęć - ale na tym moje pomysły się kończą. Poczytałam trochę forum i jestem pod ogromnym wrażeniem niektórych ogrodów - p. Danusiu wielkie ukłony ale mam jeszcze wiekszy mętlik w głowie a żadnego pomysłu od czego zacząć. Dodam, że jestem zupełnym laikiem zarówno jeśli chodzi o projekt jak i wykonanie. Dotychczasowe moje zaangażowanie w prace ogrodowe to co najwyżej koszenie trawy

Bardzo dziękuję za jakiekolwiek wskazówki.
Dodam, że pierwsze zdjęcia są czysto poglądowe, teraz tuje są wyższe od ogrodzenia.

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 20:15, 13 wrz 2014

Do góry

Dla odmiany czas na zmiany... 20:14, 13 wrz 2014

Do góry
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 20:11, 13 wrz 2014

Do góry
kasiek napisał(a)
Rany ale cudne masz horty, po prostu bajka! U mnie początki są po jednym kwiatku ale jak ma być tak jak u Ciebie to poczekam
Kosze wilkinowe dodają niesamowitego uroku ogrodowi!

Nawożone Kasiu, jak bardziej zadbasz, to będziesz mieć więcej kwiatów i to gigantycznych

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies