W poszukiwaniu lata w czasie jesieni znalazłam w archiwum fotkę, którą zrobiłam w Hamburgu... i dorzucam jako kolejny trop w poszukiwaniu imienia dla Twojej nn.
Superancko!czyli buczki, róże, buksiki, lawenda, trzmielinka... pyszna rabatka! Już się nie mogę doczekać przyszłego lata - jak wszystko jak się rozbuja, rozwieci, rozliści
te praire fire jeszcze u Ciebie dość zielona. jak zapłonie to będzie bosko
choć zaraz... już jest bosko!
Ja tez zaryzykowalam i mam kilka świerków białych conica. Przeczytalam, ze należy je podlewać wodą z czosnkiem. Zastanawiam sie czy posadzenie przy nim ozdobnego czosnku pomogło by na nieproszonych gości?
Wiesz dlaczego tak cię kocham, za to, że mogę Cię podziwiać, za twój ogród
i za twój kunszt fotograficzny
i za to , że mogę pokochać jesień dzięki Tobie
Proszę poradźcie czy taka kompozycja się sprawdzi.
Z lewej rośnie forsycja, pod płotem posadzone w tym roku cisy, klon palmowy podsadzony trzmieliną i trzy brzózki. Na razie małe ale na zdjęciu wkleiłam już większe cisy i brzozy, aby wyobrazić sobie rabatkę za kilka lat. Chciałabym dosadzić róże okrywowe. W artykule o różach przeczytałam, że będą pasowały astry i kocimiętka stąd takie połączenie. Choć chyba kocimietka kwitnie wiosną a astry jesienią więc nigdy dokładnie tak wyglądać nie będzie. Rabata jest mocno nasłoneczniona
Gosiu z opóźnieniem daję Ci moc kwiecia na imieniny, z życzeniami zdrowia, pomyślności, spełnienia marzeń nie tylko ogrodowych i wymarzonej pogody. Wszystkiego dobrego
Halinko, jam siem zakochałam w tych twoich laurach, sama jesteś laurką sama w sobie...kochana jesteś....trzymaj dla mnie, bo mi tych laurów potrzeba...och jakie ma plany na nasadzenia tylko mi Halinkowej Laurki brakuje
cudo
buziak wielki
Dla Danusi wstawiam pomidorki do pokazania. Na dole widać kiście z dojrzewającymi owocami. Na górze czego nie widać jest jeszcze kilka kwitnacych kiści. Na jednej kiści jest od 16 do 21 szt. Ostatnie są toche mniejsze.
Dziewczyny dziękuję za odwiedziny.
Dziś niestety nie podziałałam ogrodowo, może jutro choć troszkę, bo tych cebulek troszkę jest. Choć jak sadzi się je w dużej grupie to szybciej idzie.