Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ana_art"

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:15, 25 lut 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
Aniu moze już czas agro zdjąć? Ja nie wiem, bo ja nie stosuję od dwoch lat zadnych osłon na rosliny, zimy u mnie nie było ...
Kocham wiosnę !
Agro u mnie tylko na różach pod pergolą bo tam trzeba róże położyć i przykryć. Nigdzie więcej osłon nie miałam w tym roku
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:43, 25 lut 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)

Nie martw sie Maja dzisiaj mówiła, ze przyroda nie jest dobrym prognostykiem przyszlości w prognozie , gdy nadejdzie ochłodzenie przyroda się wycofa

Ja sie ciesze, ze w ten weekend jade na Gardenie, bo jak sie znam bardoz by mnie róze kusiły a tak nie będzie okazji a w nastepnym tygodniu ma być ochłodzenie, więc 7 planuję przesadzanie pęcherznic, więc na róze najwcześniej będzie czas 14 marca
ha też to oglądałam
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:39, 25 lut 2015

Do góry
grembosia napisał(a)
Aneta, ależ Twój ogród rozpoznawalny, dziś tak przypadkiem wpadł mi w ręce, tak zwyczajnie, między masłem i ogórkiem . Nie można go pomylić z żadnym innym, i to właśnie jest fajne, na razie... ,bo pewnie niebawem będziesz miała wielu kopistów.

Ja się nie umawiałam z Tobą na red barona, ale gdyby Ci coś zostało, to chętnie przygarnę.

bardzo mnie to cieszy
red barona obiecałam Iwonce, ale zobaczymy jak zacznie wyrastać i ile mi się sadzonek uda pobrać
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:38, 25 lut 2015

Do góry
beata_m napisał(a)
eee a ja jeszcze czekam na swoja gazetę bo się doczekać nie mogę.
A do Twojego wątku zaglądam, ja co jakiś czas i wzdycham i dziś odkryłam, że faktycznie 9arów! byłam pewna, że dwa razy więcej, na pewno uskoki różnica terenu robią swoje!!!
Ania mam pytanie o obelisk do róż Shropshire Lad, jaki masz wysoki i jaka średnica u dołu?
I żurawki i trawy przy hortensjach: podpowiesz jak się nazywają?
zdjęcia z Twojej wizytówki:

Ci którzy u mnie byli mogą potwierdzić że to malutki skrawek ziemi
obelisk kupowany na allegro taki zwyczajny zielony (tylko przemalowany na biało) myślę że on ma ze 150cm wysokości i jakieś 30 cm średnicy. Jest stanowczo za mały niestety, w tym roku na pewno go nie użyje bo jest za mały, róża jest w nim ściśnięta. Muszę myśleć o czymś innym
pd hortensjami są żurawki georgia peach, trawa red baron i carex Prairie Fire, z drugiej strony jest carex frosted curls, wysoka to gracilimus
Asi ogródek pod świerkami 14:16, 25 lut 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
Rozumiem, że to jest nie do zmienienia. Ja przed ogrodem też miałam już zrobioną kostkę i wszystko trzeba było dopasować do niej. Ja osobiście wole łagodne linie w ogrodzie bo wprowadzają ład, te rabatki na przodzie idzie zmienić nasadzeniami wachlarzowymi, ale te rabaty z tyłu hmmm są bardzo 'krzykliwe' i naprawde trudne do koszenia, szczególnie te kąty.
Napisz jeszcze jaki charakter ma mieć ogród, jakie rośliny, kolory chciałabyś mieć.

Bardzo podobają mi się ogrody nowoczesne ale z racji położenia nie będzie to spójne z otoczeniem , chciałabym aby był w miarę prosty i naturalny. Rośliny jakie chcę to bukszpany, hortensje, coś szczepionego na pniu może też bukszpan, trawy, żurawki ; kolory zielone, limonkowe , białe. Rabaty z tyłu mogę jeszcze zmodyfikować , nie jest to problem. Ścianę ogrodzenia od strony płd przy lesie myślę obsadzić tujami szmaragd.
Asi ogródek pod świerkami 14:08, 25 lut 2015

Do góry
Rozumiem, że to jest nie do zmienienia. Ja przed ogrodem też miałam już zrobioną kostkę i wszystko trzeba było dopasować do niej. Ja osobiście wole łagodne linie w ogrodzie bo wprowadzają ład, te rabatki na przodzie idzie zmienić nasadzeniami wachlarzowymi, ale te rabaty z tyłu hmmm są bardzo 'krzykliwe' i naprawde trudne do koszenia, szczególnie te kąty.
Napisz jeszcze jaki charakter ma mieć ogród, jakie rośliny, kolory chciałabyś mieć.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 13:54, 25 lut 2015

Do góry
marta_d napisał(a)
Witam ponownie doczytałam, że Twoja działka ma 900 mKw aż ciężko mi uwierzyć patrząc na zdjęcia ogrodu! a to dlatego, że obszarowo mam identycznie, a Twój sprawia wrażenie znacznie większego być może to za sprawą ogólnie pojętego prządku umiejscowienie domu też chyba nie jest bez znaczenia, bo mój klocek stoi właściwie pośrodku całej działki i przód i tył wydaje mi się mały i ciasny, jeszcze do tego ten orzech.. jak z takiej w sumie niewielkiej działki można takie cudo wyczarować jak Twoje to mam szansę Pozdrawiam!
Marta zapewne kształt rabat robi swoje, a i zdjęcia 'powiększają' optycznie przestrzeń chociaż daje słowo żadnego photo shopa tam nie ma
Każdy ogród ma szanse być piękny bez względu na wielkość
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 13:51, 25 lut 2015

Do góry
Asiuniaa napisał(a)

Ja dziś widziałam sznur gęsi zgrabiając liście i porządkując alejkę dojazdową do domu.

Ana zerknij proszę na mój plan - wkleiłam jak prosiłaś.
byłam z rana i coś tam naskrobałam
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 13:50, 25 lut 2015

Do góry
jeśli ktoś chciał patyki po cięciu hortensji to proszę wyślijcie do mnie wiadomość z adresem na PW z tytułem np 'patyki limki' 'patyki vanilki' 'patyki pinki whinki' ułatwi mi to sprawę. Jak pogoda dopisze będę cieła na przełomie 2 tygodni.
Pamiętam też że mam wysłać red barona dla Iwonki, czy coś dla kogoś jeszcze obiecałam? jeśli tak to proszę o pw z tytułem co
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 13:49, 25 lut 2015

Do góry
ana_art napisał(a)

Wiosna jak nic, ptaki śpiewają, czuć w powietrzu 'ten' powiew. Dwa dni temu znajomy widział lecącego bociana we wsi obok
Od paru dni temperatura w dzień dochodzi do 8st. Jest dobrze. Muszę chyba agro-kołderki z róż pozdejmować. Jak nie pojadę na gardenie to zacznę porządki w ogrodzie

Ja dziś widziałam sznur gęsi zgrabiając liście i porządkując alejkę dojazdową do domu.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 12:43, 25 lut 2015

Do góry
agata19762 napisał(a)
Marzenko pomóż proszę, bo już mi się kręci w głowie od tych wszystkich wiadomości...
na bukszpany tzn pod siarczan potasu tak ??? a ja w pośpiechu kupiłam siarczan magnezu czy mogę tym podsypać czy jednak szukać dalej ???
MAGNEZ NIE ZASZKODZI, ale jeśli chcesz walczyć z przyżółkłymi buksami to potrzebny im potas.
Asi ogródek pod świerkami 12:22, 25 lut 2015

Do góry
Pewnie że Danusiu masz rację ale takie brzuszki są starsznie uciążliwe w eksploatacji
Asi ogródek pod świerkami 11:08, 25 lut 2015

Do góry
wydrukowałam na szybko i coś mi się paskowo zrobiło i ciemny wydruk, naniosłam dwoma kolorami linie rabat czerwone nawiązują do tego co masz z przodu czyli po lini prostej, niebieskie po łuku. Obecny kształt lini jest niezbyt... wg mnie konieczny do zmiany
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:58, 25 lut 2015

Do góry
malkul napisał(a)
od wczoraj dumam jak wręczyc prezent dla męża w nietypowy ciekawy sposób, oczywiście w sieci też lukałam i sie ostro usmiałam:

źródło: http://forum.gazeta.pl/forum/w,72,31883932,,SPOSOB_WRECZENIA_PREZENTU_CHLOPAKOWI.html?v=2

1.) Jeśli prezent jest mały, można go przywiązać do cegły i wrzucić mu przez
okno. Najlepiej zamknięte.

2.) Trzech krótko ostrzyżonych panów w skórzanych kurtkach łapie Twojego
chłopaka za chabety i wrzuca do bagażnika czarnej beemki. Wiozą go do lasu,
wyciągają z bagażnika i każą kopać dół. Na głębokości jakiegoś pół metra Twój
chłopak natrafia na prezent, trzej panowie śpiewają "Sto lat" i składają
życzenia.

3.) Samochód Twojego ukochanego zatrzymuje drogówka. Dostaje 200 PLN mandatu i
5 punktów karnych. Oraz prezent od Ciebie.

4.) Piszesz donos, że Twój luby hoduje w domu konopie indyjskie. Prezent
dostarczasz zapakowany w szary papier jako paczkę do aresztu śledczego na
Świebodzką. Twój chłopak opuszcza areszt po 6 miesiącach, kiedy biegły ustala,
że to nie konopie, ale .......

5.) Zabierasz swojego chłopaka do klubu gejowskiego. Gdy idzie do toalety,
dosypujesz mu do piwa środków nasennych. Rano budzi się w łóżku obok
uśmiechniętego faceta z kolczykami w sutkach, który wręcz mu prezent. Twój
chłopak nigdy o tym nie zapomni. Chociaż BARDZO by chciał ...

6.) Fundujesz mu wycieczkę do ciepłych krajów. Przed wyjazdem wręczasz prezent,
prosząc, żeby otworzył dopiero na miejscu. W paczce, oprócz podarków,
umieszczasz trochę kabelków, baterie i budzik. Prezent wręczą mu w stosownym
momencie stosowne służby.

8. Zapraszasz ukochanego na romantyczną kolację u Ciebie. W jej połowie
rozlega się dzwonek do drzwi. W progu staje atrakcyjna blondyna z czteroletnim
chłopczykiem, ściskającym paczkę. Blondyna mówi: "Jacusiu, przywitaj się
grzecznie z tatusiem. A cioci daj prezent".

hihihihi i co tu wybrać??

a najlepszy prezent: Zaproś go do łóżka wspólnie ze swoją najlepszą przyjaciółką...

i pytam: po co ja tyla kasy wyadała na prezent!

interesujące też się uchachałam
Asi ogródek pod świerkami 10:54, 25 lut 2015

Do góry
a Ty chcesz łuki czy linie proste bo z przodu widze dwie rabaty zrobione pod linię?
Asi ogródek pod świerkami 10:46, 25 lut 2015

Do góry
dopiero zerknęłam, na pierwszy rzut oka powiem Ci że szybko przeklniesz sa za te kąty w lini rabat bo tego nie wykosisz... to pierwsze co widzę
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:41, 25 lut 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
Nawożenie roslin można rozpocząć w marcu. Macham Ana
Widziałam w prognozach źe temepratura u Ciebie aktualńie neimal identyczna jak u mnie bedzie, czyli wiosna?

Wiosna jak nic, ptaki śpiewają, czuć w powietrzu 'ten' powiew. Dwa dni temu znajomy widział lecącego bociana we wsi obok
Od paru dni temperatura w dzień dochodzi do 8st. Jest dobrze. Muszę chyba agro-kołderki z róż pozdejmować. Jak nie pojadę na gardenie to zacznę porządki w ogrodzie
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:38, 25 lut 2015

Do góry
makkasia napisał(a)
cisy wstawiłam u siebie.
U mnie zapowiadali ciepło i brak przymrozków a dzisiaj wszystko białe rano.
ściskam
widziałam u nas od paru dni nawet noce +4, chociaż dzisiaj słyszałam że Maja zapowiadała że w śniegiem ma sypnąć na suwalszczyźnie w weekend...
Makowo na Kociewiu 09:41, 25 lut 2015

Do góry
makkasia napisał(a)

Cisy stanowią plecy dla paleciaka, który teraz jest schowany pod dach.

muszę je wyrównać od góry i z boków

ciapnij je śmiało, z każdej strony to ładnie się zagęszczą
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 08:29, 25 lut 2015

Do góry
Marzenko u mnie też temperatura wiosenna, czuć ją w powietrzu jak nic yupi!!!!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies