Ci którzy u mnie byli mogą potwierdzić że to malutki skrawek ziemi
obelisk kupowany na allegro taki zwyczajny zielony (tylko przemalowany na biało) myślę że on ma ze 150cm wysokości i jakieś 30 cm średnicy. Jest stanowczo za mały niestety, w tym roku na pewno go nie użyje bo jest za mały, róża jest w nim ściśnięta. Muszę myśleć o czymś innym
pd hortensjami są żurawki georgia peach, trawa red baron i carex Prairie Fire, z drugiej strony jest carex frosted curls, wysoka to gracilimus
Bardzo podobają mi się ogrody nowoczesne ale z racji położenia nie będzie to spójne z otoczeniem , chciałabym aby był w miarę prosty i naturalny. Rośliny jakie chcę to bukszpany, hortensje, coś szczepionego na pniu może też bukszpan, trawy, żurawki ; kolory zielone, limonkowe , białe. Rabaty z tyłu mogę jeszcze zmodyfikować , nie jest to problem. Ścianę ogrodzenia od strony płd przy lesie myślę obsadzić tujami szmaragd.
Rozumiem, że to jest nie do zmienienia. Ja przed ogrodem też miałam już zrobioną kostkę i wszystko trzeba było dopasować do niej. Ja osobiście wole łagodne linie w ogrodzie bo wprowadzają ład, te rabatki na przodzie idzie zmienić nasadzeniami wachlarzowymi, ale te rabaty z tyłu hmmm są bardzo 'krzykliwe' i naprawde trudne do koszenia, szczególnie te kąty.
Napisz jeszcze jaki charakter ma mieć ogród, jakie rośliny, kolory chciałabyś mieć.
Marta zapewne kształt rabat robi swoje, a i zdjęcia 'powiększają' optycznie przestrzeń chociaż daje słowo żadnego photo shopa tam nie ma
Każdy ogród ma szanse być piękny bez względu na wielkość
jeśli ktoś chciał patyki po cięciu hortensji to proszę wyślijcie do mnie wiadomość z adresem na PW z tytułem np 'patyki limki' 'patyki vanilki' 'patyki pinki whinki' ułatwi mi to sprawę. Jak pogoda dopisze będę cieła na przełomie 2 tygodni.
Pamiętam też że mam wysłać red barona dla Iwonki, czy coś dla kogoś jeszcze obiecałam? jeśli tak to proszę o pw z tytułem co
wydrukowałam na szybko i coś mi się paskowo zrobiło i ciemny wydruk, naniosłam dwoma kolorami linie rabat czerwone nawiązują do tego co masz z przodu czyli po lini prostej, niebieskie po łuku. Obecny kształt lini jest niezbyt... wg mnie konieczny do zmiany
Wiosna jak nic, ptaki śpiewają, czuć w powietrzu 'ten' powiew. Dwa dni temu znajomy widział lecącego bociana we wsi obok
Od paru dni temperatura w dzień dochodzi do 8st. Jest dobrze. Muszę chyba agro-kołderki z róż pozdejmować. Jak nie pojadę na gardenie to zacznę porządki w ogrodzie