Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród niby nowoczesny ale... 20:58, 18 sie 2014

Do góry
JulkAd napisał(a)

Ja dzisiaj na dwa fronty, meczyk w tv i seans u Gierczusi...

ja też

no i stipa...to jest ta której nie przesadzalam

i tu przesadzana tydzień temu...
To jest miejsce gdzie rosły wrzosy....mialam tu w długim rzędzie ok 50 szt.
Wrzosy oddałam i w ich miejsce posadziłam odętkę i kilka stip wmieszałam...
Wyglądu ta rabata jeszcze nie ma...ale liczę, że rak pokaże swoje piękne oblicze

U BusyBee w ogródku... 20:53, 18 sie 2014

Do góry
Są baaardzo nierówne i w tym roku bałam się pociachać je bardziej. Za rok zobaczymy
Przed:

W trakcie:

I moi żołnierze gotowi
U BusyBee w ogródku... 20:48, 18 sie 2014

Do góry
Za radą Borbetki tnę swoje szmaragdy.

Posadzone zdecydowanie za rzadko ( a bo to kto wiedział, że co 1.10 m to za rzadko?- mówili, że tak trzeba bo się rozrosną)
Później bardzo chorowały, kilka zjadły pędraki i w puste miejsca twórczość radosna- posadziłam coś innego... Tuj już nie dosadzałam, bo te miały wtedy ze 2.5 m i takich dużych u nas nie ma...

Dziś cięłam nowym narzędziem Chciałam kupić nożyce u Danusi, ale nie byłoJest więc to - mega lekkie- tylko 650 g, a stare nożyce 1.35 kg. Niezła różnica
Ogród w skali mikro cz.II 20:48, 18 sie 2014

Do góry
gierczusia napisał(a)
No to ja Was serdecznie witam .. Mam wielką nadzieję ,że zawiedzione nie odejdziecie ,bo wiecie są gusta i guściki

Będe pokazywać zdjęcie i zaraz do niego wykaz roślin..gdyby był coś nieczytelne to krzyczeć plizz

Zaczynamy od propozycji na późne lato ( bo oni to tak pogrupowali ,a to powoli ten czas )

Piszcie czy widać coś...

o bosze co to te wysokie z tymi kudłatymi kulkami????
Ogród niby nowoczesny ale... 20:44, 18 sie 2014

Do góry
popcarol napisał(a)
Foty, foty! Trawki cudniaste!
Czy Ty kochana masz pod tym żwirem szmatkę?? Tak się dopytuwywuję, bo tam gdzie nie mam nie radzę sobie z chwaścikami.. chyba popryskam paskudztwo, bo skubanie mnie przerasta

pozdrawiam!!

Są foty
Ja w niektórych miejscach mam szmatę pod kamykami bo nie ogarnęłabym chwastów. Ale powiem Ci, że tam gdzie nie mam szmaty już dłuższy czas to chwastów mam mniej...więc jakieś pocieszenie jest

frosted curls z szałwią...

i różowiejąca limka

Moja bajka 20:39, 18 sie 2014

Do góry
U BusyBee w ogródku... 20:38, 18 sie 2014

Do góry
Ogrodeczek napisał(a)

Będzie ślicznie... Kolorystyka romantyczna, delikatna , zwiewna, lekka u siebie wkleiłam Ci propozycje z nasion bylin i jednorocznych .. podałam te co mam... Udało mi się wyhodować a jak nasiona wzejdą to już z górki tylko podlewać Ci pozostanie i cykać fotki

Buziaki

Zaraz przyjdę Małgoś, bo do nocy cięłam tuje dopiero chwilkę w domu jestem

Ale dziękuję, że pomyślałaś o mnie
Kultowa werbenka dla Ciebie
Rododendronowy ogród II. 20:27, 18 sie 2014

Do góry
monteverde napisał(a)
Ładne Bogdziu masz dzielżany moje w tym roku załatwiły koty, połamały przesyłam pozdrówka i pokazuję dzisiejszego mojego gościa w ogrodzie

Dzielzany i u mnie niektóre sie wyłamują gdzie nie sa podparte czy zwiazane ale to niezawodne rośliny i kazdego roku ładnie kwitna. Do tych ważek to Ty masz szczęście jak widzę, albo masz tresowane. Pozdrawiam.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 20:22, 18 sie 2014

Do góry
polinka napisał(a)

Polinka, zbieram informacje w sprawie obrzeży z kostki granitowej.
Jak Ty masz ją poukładaną? Na zaprawie betonowej, na piasku czy jeszcze jakoś inaczej?? Dwie mniejsze kosteczki chyba lepsze rozwiązanie, niż jedna duża,
bo trawa się chyba tak nie wpycha?? A może tylko mi się wydaje??

PS. Widoczki oczywiście śliczne
Rozpoznawanie chorób i szkodników 20:19, 18 sie 2014

Do góry
Witam Na liściach azalii odkryłam dziwne brązowe wypustki. Nie mam pojęcia co to jest...proszę o pomoc!

Rozpoznawanie roślin iglastych.... 20:11, 18 sie 2014

Do góry
ada14 napisał(a)

Proszę o pomoc w identyfikacji.

Ten jałowiec pstrokaty to wg mnie Juniperus chinensis 'Expansa Variegata'
Rozpoznawanie roślin iglastych.... 20:09, 18 sie 2014

Do góry
xAga napisał(a)
Proszę o identyfikację, piękna ta "choinka"
Nie jest to świerk srebrny, ma dużo dłuższe igły.

Jodła kalifornijska chyba
Rozpoznawanie roślin iglastych.... 20:09, 18 sie 2014

Do góry

Informacja: Wątek został przeniesiony przez moderatora z Rozpoznawanie bylin

Proszę o pomoc w identyfikacji.
Zakochana w ogrodach 20:03, 18 sie 2014

Do góry
iwonaal napisał(a)

Iwonko moim zdaniem w tym miejscu dałabym jedna trawkę ,ona się bardzo rozrośnie a potem będzie kłopot a ogólnie podoba mi się
zakupy do pozazdroszczenia pozdrówka ,buziaki
Ogród z łąką kwietną i nie tylko... 19:59, 18 sie 2014

Do góry
kKasiA napisał(a)
oto efekt pracy ostatniego tygodnia, w końcu mamy zadaszenie i możemy w pełni korzystać z tarasu. Jak na razie bez automatyki ale jesteśmy bardzo zadowoleni

Kasiu, napisz mi proszę czy sami to robiliście czy też zamawiliście?
Jeśli sami to napiszesz mi skąd braliście akcesoria?? Jaki rodzaj materialu użyliście?
Sorki za tyle pytań ale szukam czegoś takiego samego na moją pergolę... a to wasze wyglada super.
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 19:55, 18 sie 2014

Do góry
Rabata niewielka, bo docelowo będzie przy niej poprowadzona ścieżka i kształt będzie miała zupełnie inny. Na razie, by wsadzić roślinki- potem rewolucja.

Mój nowy stary ogród 19:51, 18 sie 2014

Do góry
Larissa

Jarzmianka w różach jeszcze mała, ale cieszy

Rooguchi z Pirouette Róża Pirouette jest bezkolcowa

No i reszta
Ogród z lustrem 19:50, 18 sie 2014

Do góry
Pyszne maliny, pod nimi będą chyba poziomki w dużej ilości, albo gdzie indziej, namierzam odpowiednie miejsce.

Ogród z lustrem 19:49, 18 sie 2014

Do góry
Z kostką trzeba poczekać bo budynek robi się. A tutaj będą skrzynie z grubych desek (4 cm)

Jak pozbyć się chmielu z ogrodu 19:49, 18 sie 2014

Do góry
Witajcie Kochani
W tym roku inaczej spojrzałam na mój ogród. Jaki pusty i smutny. Żywopłot z ligustru mimo przycinania, zrobił się "łysy" od ziemi (ma już swoje lata), z drugiej strony ogrodu z kolei żywopłot został przyduszony przez chmiel. Wypowiedziałam wojnę temu okropieństwu i ... już na wstępie dostałam kubeł zimnej wody. Jak odkopałam korzenie to uznałam, że walka nie będzie równa. Zobaczcie sami:
Są trzy kępy, a ta jest największa i pustoszy w pewnym sensie ogród. Nie wiem czy uda mi się to draństwo wytępić. Pochłania wszystko, co napotka na swojej drodze. Wlazł na świerk, wierzbę mandżurską. Korzenie doszły do i tak marnego winogrona, i pojawiły się kolejne dwa ogniska chmielowe. Co radzicie? Wykopywać? Wytępić chemicznie? Póki co "walka z wiatrakami".

Będę wdzięczna za wszelkie rady

Pozdrawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies