Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 19:23, 26 paź 2014

Urszulla napisał(a)
Twoja róża ma piękne tło
macham niedzielnie.

Pewnie bo rh są piękne o każdej porze roku
Bogdzia 19:25, 26 paź 2014

gierczusia napisał(a)

Jak mnie się marzy wiewiór .. Aachh bardzo .. A jakoś przyleź do mnie nie kce

Pozdrowionka Bogdziu

Ania też tak o wiewiórze marzyła i marzenie sie spełniło więc może i do Ciebie zawita, oczywiście jeśli nie mieszkasz w samym centrum wielkiego miasta.Pozdrówka.
Bogdzia 19:26, 26 paź 2014

Agacia napisał(a)
A ja melduję, że wszystko wskazuje na to, że pierwszy raz w życiu widziałam (i to okolicach naszego 'osiedlowego' lasku) sokoła!

No to gratuluję , też miałam okazję widziec na wolności , siedział naprzeciw mojego kuchennego okna dośc długo ale tylko jeden raz.
Bogdzia 19:28, 26 paź 2014

Dorota123 napisał(a)
Bożenko klony sadziłam już dwa razy, ale nie miałam wiedzy o ich uprawie i w efekcie końcowym zmarniały z nadmiaru wilgoci. Teraz jestem bogatsza o wiedzę z Ogrodowiska i będę się starała, żeby urosły mi pięknie.

Nadmiaru wody zadne rośliny nie lubią , no chyba ze rośliny wodne. Jeśli będziesz sadzic klony palmowe a nie nasze rodzime to lepiej w osłoniętym miejscu.Powodzenia bo to piekne drzewa i dobrze je miec.
Bogdzia 19:31, 26 paź 2014

Ewa777 napisał(a)
Bożenko, widziałam odcinek Mai w Twoim ogrodzie Ależ on piękny!!! Masz tak piękne rododendrony, że aż dech zapiera Moje rosną i rosną i ciągle są małe. Twoje są prześliczne Będę do Ciebie zaglądała, może nauczę się jak o nie dbać, żeby tak ładnie rosły Na razie walczę z opuchlakami, które pozżerały liście moim rodkom

Jest ładniejszy ( tak mi sie wydaje) niż w tym odcinku , warunek trzeba go zobaczyc w odpowiedniej porze.Najważniejszą rzeczą jest dobre ich posadzenie. U mnie do tego roku opuchlaków nie było widac no i podkusiło mnie kupic żurawki i teraz widac że podgryzaja liście . Od wiosny walka z nimi pewna.Jeśli masz pytania to chętnie odpowiem w miarę mojej wiedzy.Pozdrawiam i dzięki za mile słowa.
Bogdzia 20:04, 26 paź 2014

Zawsze piszę ze lubie róż i one mnie nie lubią. a dzis policzyłam ile ich mam.Doliczyłam się 79 i zaczełam sie rozgladac czy o którejs nie zapomniałam , okazało się że jest do pełnego rachunku 80 szt.No to moglyby mnie polubic jeśli tyle ich kupiłam. (jedną dostałam)

To dzisiejsza róża , na krzaku jest ich jeszcze 16, jedne wieksze inne w pąkach.

Bogdzia 20:09, 26 paź 2014

Takie rózne dzisiejsze zdjecia

Napia 20:32, 26 paź 2014

Bogdzia napisał(a)
Takie rózne dzisiejsze zdjecia

Piękne te jesienne fotki i zdjęcia ptaszków przy karmniku Przypomnienie, że trzeba pomyśleć o swoim
Piszesz, że masz 80 róż, to na pewno jest im u Ciebie dobrze Bonica śliczna, taka ciemna, nawet nie wiedziałam, że są różne odmiany
Za rady na temat przebarwiania się drzew pięknie dziękuję, nie dla mnie była, ale też chętnie skorzystam
Do mnie nie zaglądaj, bo na razie nic nie ma
Pozdrówka
Mala_Mi 23:18, 26 paź 2014

Jeszcze wiewiórki nie wstawiłam.. bo mnie porwali na basen z Muminkiem.... ponad godzina w wodzie była.. i dojazd i takie tam... zamelduję jak wstawię

Gierczusia mieszka pod lasem... na wiewiórki może liczyć...

U mnie też sikorki szaleją

Masz 80 róż???? I Ty mówisz że one ciebie nie lubią... ale jednak Ty je lubisz.
Bogdzia 07:30, 27 paź 2014

Będe wieczorem bo na cały dzień 8-18 mam zapowiedziany brak prądu. Miłego dnia wszystkim zyczę.