Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Kompozycje z trawami w roli głównej 13:09, 06 wrz 2014

Do góry
Karol99 napisał(a)
Jakie polecalibyscie ładne, niezawysokie ozdobne trawy na rabatę? pozdrawiam.

Może być kilka ofert;
1. kostrzewa, ale odmianowa, nazwy nie pamietam, ale ma grubsze i bardziej sine źdźbła i cudownie kwitnie
1. rozplenia Little Bunny, niewysoka, idealne kulki i białe kłosy
3. hakone, są różne, w zależności od kompozycji na rabacie dobierzesz kolor
uwielbiam tę, ale mam i inne

jest jeszcze trawa miłka, niziutka z czerwonym kwiatostanem, jak mgiełka, foto dołączę później
Wrzosy - Calluna 13:03, 06 wrz 2014

Do góry
Moje wrzosowisko

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 13:01, 06 wrz 2014

Do góry
Sonka napisał(a)
Marzenko no cóż, pięknie i piękniej, też bym uwielbiała taki własny ogród, swój lubię ale daleko mu do tych ogrodowiskowych.
Marzenko ja mam Honorine Jobert i są inne niż na pokazanym przez Ciebie zdjęciach, mój ma taki kwiat.

jak obejrzysz usunę foto
Rozplenice masz obłędne, ja ostatnio zachorowałam na rozplenicę Herbstzauber, bardzo mi się podoba.

Moje też inaczej kwitły w pierwszym roku, wpteraz to ich trzeci sezon i kwitną jak szalone.

Dużej róźńicy poza obfitością kwitnienia nie widzę
Kompozycje z trawami w roli głównej 12:53, 06 wrz 2014

Do góry
Taka brązowa NN i Hakonechloa

Gracek

Red Baron trochę już się rozrosła

Różniaste
Kwiatowy ogródek Monteverde 12:45, 06 wrz 2014

Do góry
monteverde napisał(a)

Tak Zbyszku, kwitną i to dość obficie oczywiście nie wszystkie ale niektóre maja sporo pąków jak np. Rapshody in Blue

Piszę się na kwitnienie Rapsody. Trąb proszę Aniu gdy bedzie w pełni rozkwitu bo od dwóch miesięcy się nad nią zastanwiam. Nawet już mam wstępny pomysł gdzie ja posadzić
Co oznacza róże z grupy B? Doczytałam że to Ascot, ale nie znam tej kalsyfikacji. Pozwól mi się nauczyć
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 12:08, 06 wrz 2014

Do góry
Hmm podlewałam je regularnie mysle ze przesuszenie odpada. Faktycznie rabata jest bardzo wąska , to może jest zastoj jakis. Nie wiem czy to moze miec jakies znaczenie ale jak kupowalam berberysy żołte to juz mialy plamki , tak jak wierzba ktora usycha , jak zapytałam czy te plamki to jakas choroba to Pani sprzedawczyni twierdziła ze taka ich uroda.
To może zostawiłabym tuje bo mam jeszce posadzone dwie na samym brzegu po obu stronach w tych dwoch rabatch a berbreysy żółte i wierzbe usune. Tylko co zrobic z druga rabata w ktorej sa berberysy innej odmiany one rosna zdrowo poki co, ale wierzba jest tez do usuniecia. te dwie rabaty sa od frontu i chcialam zeby byly w podobnej tonacji posadzone. Myslalam tez nad begoniami , lawendy mam posadzone w innym miejscu dlatego z nich zrezygnowalam . Mam taki metlik ze juz nie wiem I mysle ze to dobry pomysl z tymi jednorocznymi Dziuekuje Ci za podpowiedz

Wersja mini mini 11:59, 06 wrz 2014

Do góry
W oczekiwaniu na róże...
Princess Anne

Whinchester Cathedral

i Aspirin Rose
Rzucona na głęboką wodę... zakładam swoją zieloną odskocznię 11:29, 06 wrz 2014

Do góry
no to jest ciasno i dość gęsto ale chyba już nie chce mi się nic z tym robić...

p.s. taaaak mam plantację koniczyny na trawniku
Rozpoznawanie chorób i szkodników 11:28, 06 wrz 2014

Do góry
Co to może być? Objawy pojawiają się na forsycji, funkiach i innych. Najbardziej charakterystyczne są te jasne plamki (wg mnie zdarte powierzchnie). Podłużne dziury występują tylko na niektórych liściach host.

Ogród Eli 11:26, 06 wrz 2014

Do góry
elzbieta_g napisał(a)

super fredzle

a kwiatow tyle ze wcale nie czuc ze juz jesien
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 11:11, 06 wrz 2014

Do góry
Miłe dziewczynki. Dziękuję za odwiedziny. Właśnie wróciłam ze Szczecina.
Niestety nasza nestorka zmarła wwieku 92 lata. Wczoraj był pogrzeb.
Dziś muszę odstresować ostatni tydzień.
Ale do ogrodu nie jadę. Domowe porządki trzeba zrobic.
Zostawiam Wam najpiękniejsze miejsce w Szczecinie. Oczywiście z moich wspomnień.

Kwiatowy ogródek Monteverde 11:03, 06 wrz 2014

Do góry
Dzisiejsza kartka
Ogród cioci czyli ciociogród :) 10:56, 06 wrz 2014

Do góry
Nawiedziłem Gosie z nienacka sprawdzic rewolucje. Super wszystko jak zawsze u Gosi.

Ogród Loczka 10:52, 06 wrz 2014

Do góry
Nawiedziłem Gosie z nienacka sprawdzic rewolucje

Ogród z oczkiem wodnym 10:51, 06 wrz 2014

Do góry
Oczko wodne w moim ogródku, zastanawiam się tylko czy to drzewsko po lewej po pewnym czasie nie zepsuje efektu.
Ogród prawie romantyczny 10:41, 06 wrz 2014

Do góry
Zauważyłam, że dolne liście jednego rh zaczynają się przebarwiać. Ponieważ inne są całe zielone, zastanawiam się, czy to choroba czy może coś go podgyza. Macie jakiś pomysł, co to może być?
Zielona w ogrodzie - Gosieq 10:40, 06 wrz 2014

Do góry
Witam wszystkich ogrodowiczów Tak samo jak inni od dłuższego czasu oglądam, wczytuje sie w Wasze posty. Jestem pełna podziwiu dla wiedzy i pomysłow, ktore wykorzystujecie w swoich ogrodach. Dlatego chciałabym ,żebyscie pomogli mi w stworzeniu mojego ogrodu . Niby jakies pomysly sa, ale jak juz przychodzi co do czego to ogarnia mnie jakas niemoc
Mam do wykorzystania całkiem spory obszar. Wzdłuż chodnika posadziłam tuje na pniu i roże okrywowe czerwone. I na tym koniec .Nie wiem co dalej robic, z tym miejscem. Czy zrobic rabate na kształt wyspy ale co wtedy posadzic? jest to miejsce przez wiekszosc dnia słoneczne. Bardzo podobaja mi sie obwodki z bukszpanow ale czy to nie bedzie za mało? Bardzo prosze o rady . Licze na Wasze pomysły

Rododendronowy ogród II. 10:31, 06 wrz 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Agnieszko zawciąg przypadł mi do gustu tylko nie wiem czy będzie miał dosyc słonca bo z południowej strony wysokie brzozy rosną. Parzydło mam ale mnie nie zachwyca specjalnie , wole te wysokie. Jasnota jest ekspansywna wiec odpada bo już z kilkoma ekspansywnymi walczę to nowej tego typu rośliny sie boję a całkiem odpadają hortensje bo zasłonia juz wiosną rh . Ta grzadka jest przed rh i nie chcę go niczym zasłonic. Wygląda tak

Bogdzia.. a ja bym nie sadziła róż jak nie chcą u ciebie rosnąć.. posadziłabym trawę Hakonechloa macra Aureola (u nas do kupienia), ta rośnie najlepiej, albo ta zwykła zielona (tej mogę ci ukopać od siebie) lub trawka Ice Dance (po zimie może mieć brzydkie końce wiec lepiej hohle), do tego hosty o żółtych liściach i np niebieskich (jedna z dużych druga z średnich), dobrze wyglądałaby też brunera, . Hosty kwitną, brunera kwitnie, pomiędzy hosty tulipany, krokusy.
Wysyłam Ci kilka pomysłów na emaile .... liście kolorowe są jak kwiaty...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 10:18, 06 wrz 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Moje kolejne ulubienice. Ah lubię ten busz. Tylko chyba się nie doczekam, az żwyopłocik z cisa będzie idealny...

Co patrzę na to foto to widzę plagiat jaki popełniłam mimo woli... bo nie sugerując sie wogle tym widokiem (zapomniałam o takim istnieniu..sorki, ale ja tak mam).. mam prawie tak samo... może ludzie kiedy ze mnie będą Miałam trawy z którymi nie wiedziałam co zrobić i wciepałam pod kulki trzmielinowe.. tylko z przodu mam kostrzewę..
Jeszcze hobby czy już uzależnienie..? 10:06, 06 wrz 2014

Do góry
nieszka napisał(a)
Zrobiłam zdjęcie, które mocniej obejmuje całość i obok świerka srebrnego mam jeszcze jedną tuję. Jakby tak ją przesadził w miejsce hortensji a obok świerka który i tak potrzebuje więcej miejsca dać coś innego???

Ja bym właśnie tak zrobiła Przesadź tę tuję do reszty. Będzie to lepiej wyglądać. W ubiegłym roku przesadzałam tuję 2-metrową i przyjęła się. Wykop tylko jak największą bryłą korzeniową, dodaj dobrej ziemi i dużo podlewaj. Nawet zimą, gdy bezśnieżna.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies